Tervetuloa lounaalle!
Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaan annoksiin kuuluu salaattipöytä ja talon artesaanileivät voin kera. A la carte-listamme ei ole käytössä lounasaikaan. Meille voit tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta tai vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta.
Voit tilata lounaasi myös mukaan noudettavaksi, puhelimitse tai sähköpostilla.
TIISTAI 16/4
Parsakeitto 12 € l, g, k
Kuohkeaa parsakeittoa valkoisesta ja vihreästä parsasta sekä krossattua kananmunaa
Fluffy asparagus soup with white and green asparagus and crossed egg
Pekoni Caesar 13,50 € l, g*
Romaine salaattia, anjovisdressinkiä, paahdettua pekonia, kananmunaa ja krutonkeja
Romaine lettuce, anchovy dressing, roasted bacon, egg and croutons
Porsaan kylki 16,50 € l, g
Ylikypsää porsaankylkeä, palsternakkapyreetä, sinappista varhaiskaalia ja paistiliemikastiketta
Overcooked pork chop, parsnip puree, mustardy spring cabbage and roast beef sauce
Korvasienirisotto 15 € l, g
Korvasienirisottoa, hernettä ja minttua
False morels risotto, peas and mint
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu
KESKIVIIKKO 17/4
Parsakeitto 12 € l, g, k
Kuohkeaa parsakeittoa valkoisesta ja vihreästä parsasta sekä krossattua kananmunaa
Fluffy asparagus soup with white and green asparagus and crossed egg
Tartar 13,50 € l, g
Naudanlihatartar, kaprismajoneesia, pikkelöityä punasipiulia ja raikasta sihersalaattia
+ ranskalaiset perunat ja aiolia 4,50 €
Beef tartare, caper mayonnaise, pickled red onion and fresh mushroom salad
+ French fries and aioli 4,50 €
Hauki 17 € l, g
Paistettua hauenfileetä, porkkanapyreetä, fenkolia ja porkkana Beurre Blanc
Fried pike fillet, carrot puree, fennel and carrot Beurre Blanc
Korvasienirisotto 15 € l, g
Korvasienirisottoa, hernettä ja minttua
False morels risotto, peas and mint
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu
TORSTAI 18/4
Parsakeitto 12 € l, g, k
Kuohkeaa parsakeittoa valkoisesta ja vihreästä parsasta sekä krossattua kananmunaa
Fluffy asparagus soup with white and green asparagus and crossed egg
Quiche Lorraine 13,50 € l
Purjo-pekonipiirakkaa ja raikasta vihersalaattia
Leek and bacon pie with fresh green salad
Hauki 17 € l, g
Paistettua hauenfileetä, porkkanapyreetä, fenkolia ja porkkana Beurre Blanc
Fried pike fillet, carrot puree, fennel and carrot Beurre Blanc
Gnocchi 15 € l
Parmesan gnoccheja, grillattua kesäkurpitsaa, fetajuustoa, pinjansiemeniä ja rucolaa
Parmesan gnocchi, grilled zucchini, feta cheese, pine nuts and rucola
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu
PERJANTAI 19/4
Parsakeitto 12 € l, g, k
Kuohkeaa parsakeittoa valkoisesta ja vihreästä parsasta sekä krossattua kananmunaa
Fluffy asparagus soup with white and green asparagus and crossed egg
Halloumisalaatti 13,50 € l, g
Grillattua halloumia, mansikoita, balsamicosiirappia ja pinjansiemeniä
Grilled halloumi, strawberries, balsamic syrup and pine nuts
Kampela Meunière 17 € l, g*
Paistettua kevyesti jauhotettua kampelafilettä, paksoi-pinaatti perunaa, sitruuna Beurre Blanc ja sitruunaa
Fried lightly breaded fillet of flounder, paksoy spinach potatoes, lemon beurre blanc and lemon
Lehtipihvi 17 € l, g
Grillattu härän lehtipihvi, Cafe de paris maustevoita, friteerattua perunaa ja valkosipuli-harricot verts papuja
Grilled beef sirloin, Cafe de paris seasoning butter, deep-fried potatoes and garlic haricot verts beans
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu
g= gluteeniton / g* = onnistuu gluteenittomana
l = laktoositon / vl= vähälaktoosinen
k = kasvis / k*= onnistuu kasvisruokana
veg = vegaani / veg* = onnistuu vegaanisena
Jos sinulla on allergioita, lisätietoja allergeeneista henkilökunnalta
A LA CARTE
Täydellinen illallinen syntyy hyvästä seurasta, hyvästä ruuasta ja erinomaisesta tunnelmasta. Näitä kaikkea tarjolla tiistaista perjantaihin klo 16:00 alkaen sekä lauantaina klo 12:00 alkaen. Valmiit menukokonaisuudet löydät välilehdeltä ”Bistromenut”.
Lämpimästi tervetuloa!
ALKURUOAT | ENTRÉES
PULPO | 17 €
Puuhiiligrillattua mustekalaa, rapumajoneesia, tomaatticoncasse, vihreää omenaa ja oliivia
Charcoal grilled calamari, crab mayonnaise, tomato concasse, green apple and olives
BOEUF TARTARE | 18 € / 24 €
Hiillostettu tartarpihvi kotimaisesta härän pyöröpaistista, avokadokreemiä, paahdettua pistaasipähkinää, pikkelöityä jalapenoa ja kevätsipulia
Char-grilled tartare steak of Finnish beef round steak, avocado cream, roasted pistachios, pickled jalapenos and spring onions
RADICCHIO | 14 €
Vuohenjuustomoussea, vadelmavinaigretillä mehustettua tardivo radicchiota, Marcona mantelia ja veriappelsiinia
Goat cheese mousse, Tardivo Radicchio with raspberry vinaigrette, Marcona almond and blood orange
ASPERGE & BOTTARGA | 17 €
Haudutettua valkoista ja vihreää parsaa, mateen bottargaa ja Hollandaisekastiketta
Braised white and green asparagus, burbot bottarga and hollandaise sauce
ESGARGOT | ARTICHAUT 16 €
Yrtti-karhunlaukka hapankermassa haudutettuja etanoita ja parmesaania
Sautéed snails in herb and ramsons sour cream and parmesan
TAI
Yrtti-karhunlaukka hapankermassa haudutettua latva-artisokkaa ja parmesaania
Sautéed Jerusalem artichoke in herb and ramsons sour cream and parmesan
LISÄKSI | LEGUMES
Kokonainen valkosipuliconfit / Whole garlic confit 3 €
Tomaattisuolalla maustetut maalaisranskanperunat ja aioli / Tomato salted potatoes and aioli 6 €
Puikulaperunapyree & paahdettua voita / Mashed potatoes & roasted butter 6 €
Parsarisotto / Asparagus risotto 9 €
Vihersalaatti / Green salad 7 €
Aioli 2 €
KLASSIKOT / CLASSIQUES
SALADE DE GAMBAS | 17 € | 23 €
Avotulella grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaanijuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Grilled prawns, goat cheese, parmesan cheese, salad and grilled garlic bread
BURGER | 24 €
Avotulella grillattu härän burgerpihvi,
paahdettu valkosipuli-jalapenomajoneesi, grillattua paprikasalsaa, mature cheddarjuustoa, jääsalaattia ja maalaisranskalaisia
Beef patty grilled over an open fire with roasted garlic jalapeno mayo, grilled pepper salsa, Mature cheddar cheese, lettuce and country fries
CAILLE | 25 €
Hanhenrasvassa kypsennettyjä soijaglaseerattuja viiriäisenkoipia, maapähkinä vinaigretellä
maustettuja kauden kasviksia ja maapähkinäkreemiä
Soy glazed quail legs cooked in goose fat, peanut vinaigrette seasonal vegetables and peanut cream
PÄÄRUOAT / PLATS
TRUITE | 28 €
Puuhiiligrillattua taimenfileetä, haudutettuja kauden kasviksia ja Foyot-kastiketta
Char-grilled trout fillet, braised seasonal vegetables and Foyot sauce
POULET AU PRINTEMPS | 28 €
Puuhiiligrillattua kateenkorvalla ja pistaasilla täytettyä kevätkananpoikaa, confitkoipea, grillattua kevätkaalia ja huhtasienimuhennosta
Char-grilled spring chicken stuffed with sweetbreads, confit, grilled spring cabbage and creamed morels
BOEUF AU POIVRE 150G | 38 €
Puuhiiligrillattu pippuroitu härän sisäfileepihvi, konjakkikermakastiketta,
balsamicolla karamellisoitua sipulia ja harricot verts papuja
Char-grilled peppered beef tenderloin, cognac cream sauce, balsamic caramelized onions and harricot verts beans
RISE | 24 €
Parsarisottoa valkoisesta ja viheästä parsasta,
Marcona mantelia ja friseesalaattia
Asparagus risotto with white and green asparagus,
Marcona almond and frisée salad
LAPSILLE / POUR LES PETITS
TRUITE | 16 €
Puuhiiligrillattua taimenfileetä, haudutettuja kauden kasviksia, perunamuhennosta ja Foyot-kastiketta
Char-grilled trout fillet, braised seasonal vegetables, mashed potatoes and Foyot sauce
BOM BURGER | 13 €
Avotulella grillattu härän burgerpihvi, tomaattia
suolakurkkua, aiolia, mature cheddarjuustoa, jääsalaattia ja maalaisranskalaisia
Beef patty grilled over an open fire with mayo, tomato, pickles, Mature cheddar cheese, lettuce and country fries
DESSERT | 4,50 €
Vaniljajäätelöä tai päivän sorbet
Vanilla ice-cream or sorbet of the day
JÄLKIRUOAT / DESSERTS
PAVLOVA | 13 €
Karpalo Crémeux, mehustettuja marjoja,
marenkia ja paahdettua valkosuklaajäätelöä
Cranberry Crémeux, juiced berries, meringue and roasted white chocolate ice cream
CHOCOLATE | 13 €
Suklaakakkua, karamelli-suklaamoussea,
passion-yuzusorbet ja kookosta
Chocolate cake, caramel chocolate mousse, passion yuzu sorbet and coconut
SORBET DU JOUR | 7 €
Bistro O mat’in päivän sorbet
Home made sorbet of the day
FROMAGE | 14 €
Valikoima ranskalaisia ja suomalaisia artesaanijuustoja, hunajaleipää sekä hilloketta
Assorted Finnish and French cheeses, honey bread and compote
PETIT FOURS | 9 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Handmade chocolate pralines à la Suklaa Täplä
Kuohuvat
Anthony Betouzes extra Brut Terre de Grés
Pinot Noir, Chardonnay, Meunier
15,50 / 84
Josep Masach Cava Organic Brut, Catalonia, Espanja
10,50 / 55
Mionetto Sparkling 0%, Italia
7,50 / 45
Suomalaiset viinintekijät maailmalla
ITALIA – TOSCANA
Jarkko ja Josephin Peränen
Candialle, La Misse Chianti Classico
78 €/plo
RANSKA – BORDEAUX
Riku ja Anna Väänänen
Gaïa de Château Puybarbe
64 €/plo
RANSKA – BORDEAUX
Juha ja Nea Berglund
Rosé de Carsin 2023 45€/plo
Chateau Carsin Sauvignon Gris 2021
11 €/12cl 15 €/16cl 62 €/plo
Chateau Carsin Rouge de Carsin
10 €/12cl 14 €/16cl 56 €/plo
UUSI-SEELANTI – VICARAGE LANE MARLBOROUGH
John Kennard ja Satu Lappalainen
Vicarage Lane Cantenbury Riesling
10 €/12cl 14 €/16cl 52 €/plo
Vicarage Lane Pinot Noir
10 €/12cl 14 €/16cl 56 €/plo
ESPANJA – PRIORAT
Mikko Alkio
Caminito a Motel Red & White
12 €/12cl 16 €/16cl 68 €/plo
Fam de Vida Cabernet Sauvignon
88 €/plo
Fam de Vida Garnatxa Blanc
14 €/12cl 18 €/16cl 78 €/plo
Fam de Vida Garnatxa Tinta
88 €/plo
BISTROMENUT / MENUS
BISTROMENU I
BOEUF TARTARE
Hiillostettu tartarpihvi kotimaisesta naudan pyöröpaistista, avokadokreemiä, paahdettua pistaasipähkinää, pikkelöityä jalapenoa ja kevätsipulia
Char-grilled tartare steak of Finnish beef round steak, avocado cream, roasted pistachios, pickled jalapenos and spring onions
TRUITE
Puuhiiligrillattua taimenfileetä, haudutettuja kauden kasviksia ja Foyot-kastiketta
Char-grilled trout fillet, braised seasonal vegetables and Foyot sauce
CHOCOLATE
Suklaakakkua, karamelli-suklaamoussea,
passion-yuzusherbettiä ja kookosta
Chocolate cake, caramel chocolate mousse, passion yuzu sorbet and coconut
Välijuusto / Extra course cheese + 7 €
Menu 52 € / Viinipaketti 40 €
BISTROMENU II
ASPERGE & BOTTARGA
Haudutettua valkoista ja vihreää parsaa, mateen bottargaa ja Hollandaisekastiketta
Braised white and green asparagus, burbot bottarga and hollandaise sauce
POULET AU PRINTEMPS
Puuhiiligrillattua kateenkorvalla ja pistaasilla täytettyä kevätkananpoikaa, confitkoipea, grillattua kevätkaalia ja huhtasienimuhennosta
Char-grilled spring chicken stuffed with sweetbreads, confit, grilled spring cabbage and creamed morels
PAVLOVA
Karpalo Crémeux, mehustettuja marjoja,
marenkia ja paahdettua valkosuklaajäätelöä
Cranberry Crémeux, juiced berries, meringue and roasted white chocolate ice cream
Välijuusto / Extra course cheese + 7 €
Menu 52 € / Viinipaketti 40 €
VAPPUPÄIVÄN BRUNSSI 1.5.2024
Kattaukset klo 12:00 / 12:30 / 15:00 / 15:30
Josep Masach Impuls Cava Brut 10,50 € / 50 €
Mionetto Sparkling 0 % 7,50 € / 40 €
ALKURUOKAPÖYTÄ
Caesarsalaattia
Varhaisperuna-parsasalaattia
Kvinoasalaattia ”Primavera”
Buffala-mozzarellaa, endiiviä ja valkosipulileipää
Silli cocktail à la O mat
Pastis-graavilohta ja fenkolikurkkusalaattia
Härkätartar, rapeaa perunaa ja piparjuurikreemiä
Mausteisia karitsanlihamakkaroita, jugurttia ja pikkelöityä punakaalia
Varhaisperunoita ja tillivoita
Bistron artesaanileipää
PÄÄRUOKA PÖYTIINTARJOILTUNA
Parsarisottoa, ricottaa ja kevättryffeliä
*tai*
Haudutettua kuhafileetä, parsaa, kevätporkkanoita ja vermuttikastiketta
*tai*
Grillattua poronpaistia, puikulaperunaa Pont-Neuf ja korvasienimuhennosta
JÄLKIRUOKA PÖYTIINTARJOILTUNA
Kookos-valkosuklaakreemillä täytetty munkki ja tyrnimarjaa
*tai*
Banana Split
Kahvi, tee tai espresso
55 €
25 € 8-13v / 16 € 4-7v / alle 4v veloituksetta
ÄITIENPÄIVÄMENU
Sunnuntaina 12.5.2024
Kattaukset klo 12:00 /12:30 tai klo 15:00/15:30
Cava Joseph Masach Impuls 10,50 € / 55 €
Mionetto Sparkling 0 % 7,50 € / 45 €
Alkuruokapöytä
Vihreää parsa-melonisalaattia
Caesarsalaattia
Miso marinoituja grillattuja kasviksia ja cashewpähkinää
Katkarapu Skagen ja kananmunaa
Silakka Escabeche
Tomaatti-manchego Bruschetta
Ginigraavattua lohta ja pikkelöityä retikkaa
Häränpaahtopaistia ja piparjuurta
Tilli-voilla maustettuja varhaisperunoita
Bistro O matin hapanjuureen leivottua artesaanileipää ja paahdettua voita
Pääruokavaihtoehdot
Grillattua valkoista parsaa, tomaattia ja hollandaisekastiketta
Grillattua taimenta, haudutettua valkoista parsaa ja savustettua voikastiketta
Grillattua kotimaista härän ulkofileetä, varhaiskaalia ja portviinikastiketta
Jälkiruokavaihtoehdot
Mehustettua raparperiä, Financier-leivos, raparperisherbet ja manteli Creme Anglaise
Bistro O matin jäätelöannos
Menu 55 €
Lapset 25 € 8-13v / 16 € 4-7v / alle 4v veloituksetta
ti-pe 11:00-14:30 Lounas
ti-to 16:00-21:30
pe 16:00-23:30
la 12:00-23:30
Baari palvelee arkisin lounaan ja illallisen välissä klo 14:30-16:00
ma ja su suljettu
Viimeiset pöytävaraukset:
ti-to klo 20:00 / pe-la 21:00
Sijaitsemme Citymarketin ja Kirkkolaakson puiston välissä.
Sijaitsemme Citymarketin ja Kirkkolaakson puiston välissä.