Menu

Tervetuloa lounaalle!

Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaan annoksiin kuuluu runsas salaattipöytä ja talon artesaanileivät voin kera. A la carte-listamme ei ole käytössä lounasaikaan. Meille voit tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta tai vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta.

Voit tilata lounaasi myös mukaan noudettavaksi, puhelimitse tai sähköpostilla.


Vko 17


MAANANTAI 22/4

Kukkakaalikeitto 13,50 € l, g, k*
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa ja rapeaa pekonia
Fluffy cauliflower soup with crispy bacon

Caesarsalaatti 13,50 € l, g*
Grillattua kotimaista kananpojan rintafileetä, Romainesalattia, krutonkeja, tomaattia ja anjoviskastiketta
Grilled Finnish chicken breast, romaine lettuce, croutons, tomato and anchovy sauce

Härkä 17 € l, g
Haudutettua häränrintaa, Dijonsinapilla maustettua pottuvoita, paahdettua brokkolia, suolaheinää ja piaprjuurivelouté
Braised beef breast, Dijon spiced pot butter, roasted broccoli, sorrel and horseradish velouté

Lohirapukakku 16 € l, g*
Rapeita lohirapukakkuja, marinoitua varhaiskaalia, mummonkurkkua ja hummerikastiketta
Crispy salmon crab cakes, marinated spring cabbage, pickled cucumber and lobster sauce

Risotto 15,50 € l, g, k
Täyteläistä tomaattirisottoa, parmesaania ja rucolaa
Flavourful tomato risotto, parmesan cheese and arugula

TIISTAI 23/4

Kukkakaalikeitto 13,50 € l, g, k*
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa ja rapeaa pekonia
Fluffy cauliflower soup with crispy bacon

Tartar 13,50 € l, g
Klassinen tartarpihvi kotimaisesta häränpyöröpaistista, kaprista, sipulia, keltuaista ja vihersalaattia
Classic tartar steak with roast beef, capers, onion, yolk and green salad

Wieninleike 17 € l, g*
Paneroitua kotimaista porsaan ulkofileetä, sitruuna-perunapyreetä, kaprista ja sardellivoita
Breaded pork tenderloin, lemon potato puree, capers and anchovy butter

Puna-ahven 17 € l, g
Grillattua puna-ahvenfileetä Ruotsista, paahdettua perunaa, fenkolia ja Sandefjårdinkastiketta
Grilled redfish fillet from Sweden, roasted potatoes, fennel and Sandefjardin sauce

Risotto 15,50 € l, g, k
Täyteläistä tomaattirisottoa, parmesaania ja rucolaa
Flavourful tomato risotto, parmesan cheese and arugula

KESKIVIIKKO 24/4

Kukkakaalikeitto 13,50 € l, g, k*
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa ja rapeaa pekonia
Fluffy cauliflower soup with crispy bacon

Lohi-kananmunasalaatti 13,50 € l, g
Lohipastramia, kananmunaa, marinoitua perunaa, kevätkasviksia ja kurkku-jugurttikastiketta
Salmon pastrami, egg, marinated potatoes, spring vegetables and cucumber and yoghurt sauce

Vasikka 17 € l, g
Grillattua vasikan entrecotéta Hollannista, kevätkaalia, palsternakkapyreetä ja madeirakastiketta
Grilled veal entrecote from Holland, spring cabbage, parsnip puree and Madeira sauce

Seiti 16 € l, g
Ruskitetussa voissa haudutettua seitifileetä Ruotsista, tilli-perunoita, kevätporkkanaa ja sitruuna-maustevoita
Fried seitan fillet in browned butter from Sweden, dill potatoes, spring carrots and lemon mash soup

Risotto 15,50 € l, g, k
Täyteläistä tomaattirisottoa, parmesaania ja rucolaa
Flavourful tomato risotto, parmesan cheese and arugula

TORSTAI 25/4

Kukkakaalikeitto 13,50 € l, g, k*
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa ja rapeaa pekonia
Fluffy cauliflower soup with crispy bacon

Tartar 13,50 € l, g
Klassinen tartarpihvi kotimaisesta häränpyöröpaistista, kaprista, sipulia, keltuaista ja vihersalaattia
Classic tartar steak with roast beef, capers, onion, yolk and green salad

Lihapullat 16 € l, g
Perinteisiä lihapullia kotimaisesta häränlihasta, perunapyreetä, puolukkaa ja konjakki-kermakastiketta
Classic meatballs made of finnish beef, mashed potatoes, lingonberries and cognac-cream sauce

Kirjolohi 17 € l, g
Grillattua kotimaista kirjolohta, perunapyreetä, sokerihernettä ja Hollandaisekastiketta
Grilled finnish rainbow trout, mashed potatoes, sugar snap peas and hollandaise sauce

Risotto 15,50 € l, g, k
Täyteläistä tomaattirisottoa, parmesaania ja rucolaa
Flavourful tomato risotto, parmesan cheese and arugula

PERJANTAI 26/4

Kukkakaalikeitto 13,50 € l, g, k*
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa ja rapeaa pekonia
Fluffy cauliflower soup with crispy bacon

Meloni-vuohenjuustosalaatti 13,50 € l, g, k*
Marinoitua hunajamelonia, vuohenjuustoa, ilmakuivattua kinkkua, mansikoita, tomaattia ja gremolataa
Marinated honey melon, goat cheese, air-dried ham, strawberries, tomato and gremolata

Härkä 17 € l, g
Grillattua kotimaista härän ulkofileetä, grillattua sydänsalaattia, karhunlaukkadressing ja ranskanperunoita
Grilled finnish beef tenderloin, grilled heart salad, ramsons dressing and French fries

Hauki 17 € l, g*
Wallenbergin pihvi kotimaisesta hauesta, perunapyreetä, herneitä ja ruskistettua voita
Wallenberg steak of finnish pike, mashed potatoes, peas and browned butter

Risotto 15,50 € l, g, k
Täyteläistä tomaattirisottoa, parmesaania ja rucolaa
Flavourful tomato risotto, parmesan cheese and arugula

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu


g= gluteeniton / g* = onnistuu gluteenittomana
l = laktoositon / vl= vähälaktoosinen
k = kasvis / k*= onnistuu kasvisruokana
veg = vegaani / veg* = onnistuu vegaanisena

Jos sinulla on allergioita, lisätietoja allergeeneista henkilökunnalta

A LA CARTE

Täydellinen illallinen syntyy hyvästä seurasta, hyvästä ruuasta ja erinomaisesta tunnelmasta. Näitä kaikkea tarjolla maanantaista perjantaihin klo 16:00 alkaen sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12:00 alkaen. Valmiit menukokonaisuudet löydät välilehdeltä ”Bistromenu”.
Lämpimästi tervetuloa!


ALKURUOAT | STARTERS

ASPERGE | 16 €
Marinoitua vihreää ja valkoista parsaa,
burrata mozzarellaa, mantelia ja karhunlaukkakreemiä
Marinated green and white asparagus, Burrata cheese DOP, almonds and ramsons cream

SAUMON | 17 €
Riisiviinietikalla marinoitua lohta,
avokadokreemiä, retikka-wakamesalaattia ja mehustettua sydänsalaattia
Salmon marinated in rice wine vinegar, avocado cream with radish wakame salad and juicy heart salad

TARTARE | 18 € / 24 €
Klassinen tartarpihvi kotimaisesta härän pyöröpaistista, keltuaista, sipulia, kaprista ja parmesaania
Classic tartare steak of roast beef, yolk, onion, capers and parmesan cheese

SOUPE | 16 €
Kuohkeaa latva-artisokkakeittoa, parmesaanikreemiä, herne-artisokkasalaattia
Fluffy artichoke soup, parmesan cream, pea and artichoke salad

PIL PIL | 17 €
Chili-salottisipuliöljyssä kypsennettyjä jättikatkaravunpyrstöjä, jalapenoaiolia ja talon hapanjuurileipää
King prawn tails cooked in chilli and shallot oil, jalapeno aioli and house sourdough bread

KLASSIKOT | CLASSICS

SALADE DE GAMBAS | 17 € / 23 €
Grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaania, paahdettua valkosipulileipää ja raikasta salaattia
Grilled king prawns, goat cheese, parmesan cheese, roasted garlic bread and fresh salad

RISE | 24 €
Täyteläistä parsarisottoa, paahdettua vuohenjuustoa, kevättryffeliä ja parmesaania
Full-bodied asparagus risotto, roasted goat’s cheese, spring truffle and parmesan cheese

BOM BURGER | 24 €
Grillattu härän jauhelihapihvi, cheddaria, paahdettua valkosipulimajoneesia, rapeaa sipulia, sinappia, tomaattia, suolakurkkua ja parmesaani-ranskanperunat
Grilled ground beef patty, cheddar cheese,
roasted garlic mayonnaise, crispy onions, mustard, tomato, pickles and parmesan french fries

PÄÄRUOAT | MAIN COURSES

TRUITE | 34 €
Kevyesti savustettua taimenen seläkettä, paahdettua varhaisperunaa, sokerihernettä ja Bilbaínakastiketta
Lightly smoked trout fillet, roasted season’s potatoes, sugar snap peas and Bilbaína sauce

PORC | 30 € (180 g)
Grillattua Iberico porsaan presaa, marinoitua kevätkaalia, kurkku-jalapenosalaattia, savustettua salottisipulikastiketta ja maissipyreetä
Grilled Iberico pork presa, marinated spring cabbage, cucumber-jalapeno salad, smoked shallot sauce and corn puré

BOEUF & FRITES | 40 € (150 g)
Grillattua kotimaista härän sisäfilettä, parmesaani-ranskanperunoita ja Bearnaísekastiketta
Grilled Finnish beef tenderloin, parmesan French fries and Bearnaíse sauce

RIS DE VEAU | 28 €
Paistettua vasikan kateenkorvaa, mantelia, hernepyreetä, friteerattua purjoa ja Hollandaisekastiketta
Roast veal thymus, almonds, pea puree, deep-fried leeks and Hollandaise sauce

LASTEN ANNOKSET | KID’S COURSES

TRUITE | 16 €
Kevyesti savustettua taimenen seläkettä, paahdettua varhaisperunaa ja Hollandaisekastiketta
Lightly smoked trout loin, roasted potatoes and Hollandaise sauce

BOM BURGER | 13 €
Grillattu härän jauhelihapihvi, cheddaria, aiolia ja ranskalaiset perunat
Grilled ground beef patty, cheddar cheese, lettuce, aioli and parmesan and French fries

DESSERT | 4,50 €
Vaniljajäätelöä tai päivän sorbet
Vanilla ice cream or sorbet of the day

JÄLKIRUOAT | DESSERTS

CRÈME CARAMEL | 14 €
Laventelilla maustettu paahtovanukas, prosecco-marinoitua raparperia ja hunajamarenkia
Lavender-flavoured crème caramel, Prosecco-marinated rhubarb and honey merinque

PAVLOVA | 14 €
Lakumarenkia, vadelmakreemiä, maitosuklaakristallia ja vadelmaserbettiä
Licorice meringue, raspberry cream, milk chocolate crystal and raspberry sherbet

AFFOGATO | 12 €
Bistron vaniljajäätelöä, amaretto-kermaa, kuumaa espressoa ja manteli-pralinekeksiä
Bistro’s vanilla ice cream, Amaretto cream, hot espresso and almond-praline biscuit

FROMAGE | 14 €
Parhaita kotimaisia ja ranskalaisia artesaanijuustoja
An assortment of French and Finnish artisan cheeses

SORBET | 8 €
Päivän sorbet à la Bistro O mat
Bistro’s homemade sorbet with the flavour of the day

PETIT FOUR | 9 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Handmade chocolate pralines à la Suklaa Täplä

Menu I
SOUPE
Kuohkeaa latva-artisokkakeittoa, parmesaanikreemiä, herne-artisokkasalaattia
Fluffy artichoke soup, parmesan cream, pea and artichoke salad

TRUITE
Kevyesti savustettua taimenen seläkettä, paahdettua varhaisperunaa, sokerihernettä ja Bilbaínakastiketta
Lightly smoked trout fillet, roasted season’s potatoes, sugar snap peas and Bilbaína sauce

PAVLOVA
Lakumarenkia, vadelmakreemiä, maitosuklaakristallia ja vadelmaserbettiä
Licorice meringue, raspberry cream, milk chocolate crystal and raspberry sherbet

 52 €
Välijuusto 7 €
Viinipaketti 40 €
————————————————————————————————
Menu II
SAUMON
Riisiviinietikalla marinoitua lohta,
avokadokreemiä, retikka-wakamesalaattia ja mehustettua sydänsalaattia
Salmon marinated in rice wine vinegar, avocado cream with radish
wakame salad and juicy heart salad

BOEUF & FRITES
Grillattua kotimaista härän sisäfilettä, parmesaani-ranskanperunoita ja Bearnaísekastiketta
Grilled Finnish beef tenderloin, parmesan French fries and Bearnaíse sauce

CRÈME CARAMEL
Laventelilla maustettu paahtovanukas, prosecco-marinoitua raparperia ja hunajamarenkia
Lavender-flavoured crème caramel, Prosecco-marinated rhubarb and honey merinque

 55 €
Välijuusto 7 €
Viinipaketti 40 €
————————————————————————————————
Menu III
SOUPE
Kuohkeaa latva-artisokkakeittoa, parmesaanikreemiä, herne-artisokkasalaattia
Fluffy artichoke soup, parmesan cream, pea and artichoke salad

RISE
Täyteläistä parsarisottoa, paahdettua vuohenjuustoa, kevättryffeliä ja parmesaania
Full-bodied asparagus risotto, roasted goat’s cheese, spring truffle and parmesan cheese

CRÈME CARAMEL
Laventelilla maustettu paahtovanukas, prosecco-marinoitua raparperia ja hunajamarenkia
Lavender-flavoured crème caramel, Prosecco-marinated rhubarb and honey merinque

 45 €
Välijuusto 7 €
Viinipaketti 40 €

SUOMALAISET VIININTEKIJÄT MAAILMALLA

viinit myynnissä Tapiolassa 26.2. alkaen

ITALIA – TOSCANA
Jarkko ja Josephin Peränen
Candialle, La Misse Chianti Classico
13 €/12cl   17 €/16cl   78 €/plo

RANSKA – BORDEAUX
Riku ja Anna Väänänen
Gaïa de Château Puybarbe
11 €/12cl   15 €/16cl   64 €/plo

RANSKA – BORDEAUX
Juha ja Nea Berglund
Rosé de Carsin 2023 45€/plo
Chateau Carsin Sauvignon Gris 2021
11 €/12cl   15 €/16cl   62 €/plo
Chateau Carsin Rouge de Carsin
10 €/12cl   14 €/16cl   56 €/plo

UUSI-SEELANTI – VICARAGE LANE MARLBOROUGH
John Kennard ja Satu Lappalainen
Vicarage Lane Cantenbury Riesling
10 €/12cl   14 €/16cl   52 €/plo
Vicarage Lane Pinot Noir
10 €/12cl   14 €/16cl   56 €/plo

ESPANJA – PRIORAT
Mikko Alkio
Caminito a Motel Red & White
12 €/12cl   16 €/16cl   68 €/plo
Fam de Vida Garnatxa Blanc
14 €/12cl   18 €/16cl   78 €/plo
Fam de Vida Garnatxa Tinta
88 €/plo


VIINILISTA

Samppanja ja muut kuplat

Anthony Betouzet Extra Brut Terre de Grès
Pinot Meunier, Pinot Noir
88 €   15,50 €/12cl

Josep Masachs Impuls Cava Brut, Penedes, Spain
55 €   10,50 €/12cl

Agricola Alba Procecco Brut, Veneto, Italy
49 €   9,50 €/12cl

Mionetto Sparkling 0 %, Veneto, Italy
40 €   7,50 €/12cl


Cocktails

Cool mint*
Vodka, minttu, lime, ginger ale
14 €

Wild rasberry*
Tuore vadelma, Vadelmalikööri, rommi, lime
14 €

Negroni
Gin, Vermouth, appelsiini
14 €

Lemon Drop *
 House limoncello, inkivääri-siirappi, sitruuna,kuohuviini
14 €

Cranberry Whiskey Sour*
Bourbon viski, sitruuna, karpalomehu, rosmariini, foam
14 €

French 75*
Kyrö Gin, sitruuna, shamppanja, sokeri
14 €

Blue margarita
Tequila, blue curacao, lime
14 €

**saatavana myös mocktailina


KULTTUURI-ILLALLINEN

Nauti herkullinen illallinen arjen yllä ennen teatteria tai muuta kulttuurielämystä.

Tarjoamme Bistro O mat Tapiolassa kulttuurimenun ennen tapahtumaa erikoishintaan.

Edun saa hyödynnettyä esittämällä näytösliput saman päivän / illan näytökseen.
Mainitsethan varauksen yhteydessä koodin: ”kulttuurimenu”
Menu on tilattavissa,
Ma–Pe klo 16:00–17:00 välisenä aikana
La klo 12:00–17:00 välisenä aikana

Edun saa hyödynnettyä esittämällä henkilökunnallemme teatterin tai muun tapahtuman näytösliput saman päivän / illan näytöksestä.

Etuja ei voi yhdistää muihin tarjouksiin eikä ole voimassa erikoispäivinä.

BISTROMENU ENNEN KULTTUURITAPAHTUMAA

Alkuruokavaihtoehdot

Asperge
Marinoitua vihreää ja valkoista parsaa,
burrata mozzarellaa, mantelia ja karhunlaukkakreemiä

Tartare à la Parisienne
Klassinen tartarpihvi kotimaisesta härän pyöröpaistista,
keltuaista, sipulia, kaprista ja parmesaania

Pääruokavaihtoehdot

Truite
Kevyesti savustettua taimenenseläkettä, paahdettua varhaisperunaa,
sokerihernettä ja Bilbaínakastiketta

Porc
Grillattua Iberico porsaan presaa, marinoitua kevätkaalia, kurkku-jalapenosalaattia ja savustettua salottisipulikastiketta

Jälkiruokavaihtoehdot

Caffe Affogato
Vaniljajäätelöä ja kuumaa espressoa

Fromage
Pala valikoitua artesaanijuustoa ja hilloketta

HINTA
49 €

VAPPUPÄIVÄN BRUNSSI 1.5.2024
klo 12:00-18:30

Josep Masach Impuls Cava Brut 10,50 € / 50 €
Mionetto Sparkling 0 % 7,50 € / 40 €

ALKURUOKAPÖYTÄ

Caesar salaattia
Varhaisperuna-parsasalaattia
Kvinoasalaattia ”Primavera”
Buffala-mozzarellaa, endiiviä ja valkosipulileipää
Silli cocktail à la O mat
Pastis-graavilohta ja fenkolikurkkusalaattia
Härkätartar, rapeaa perunaa ja piparjuurikreemiä
Mausteisia karitsanlihamakkaroita, jugurttia ja pikkelöityä punakaalia
Varhaisperunoita ja tillivoita
Bistron artesaanileipää

PÄÄRUOKA PÖYTIINTARJOILTUNA

Parsarisottoa, ricottaa ja kevättryffeliä
*tai*
Haudutettua kuhafileetä, parsaa, kevätporkkanoita ja vermuttikastiketta
*tai*
Grillattua poronpaistia, puikulaperunaa Pont-Neuf ja korvasienimuhennosta

JÄLKIRUOKA PÖYTIINTARJOILTUNA

Kookos-valkosuklaakreemillä täytetty munkki ja tyrnimarjaa
*tai*
Banana Split

Kahvi, tee tai espresso

55 €
25 € 8-13v / 16 € 4-7v / alle 4v veloituksetta

ÄITIENPÄIVÄMENU
Sunnuntaina 12.5.2024 klo 12:00-18:00 (viimeiset pöytävaraukset klo 16:30)

Cava Joseph Masach Impuls 10,50 € / 55 €
Mionetto Sparkling 0 % 7,50 € / 45 €

Alkuruokapöytä

Vihreää parsa-melonisalaattia
Caesarsalaattia
Miso marinoituja grillattuja kasviksia ja cashewpähkinää
Katkarapu Skagen ja kananmunaa
Silakka Escabeche
Tomaatti-manchego Bruschetta
Ginigraavattua lohta ja pikkelöityä retikkaa
Häränpaahtopaistia ja piparjuurta
Tilli-voilla maustettuja varhaisperunoita
Bistro O matin hapanjuureen leivottua artesaanileipää ja paahdettua voita

Pääruokavaihtoehdot

Grillattua valkoista parsaa, tomaattia ja hollandaisekastiketta

Grillattua taimenta, haudutettua valkoista parsaa ja savustettua voikastiketta

Grillattua kotimaista härän ulkofileetä, varhaiskaalia ja portviinikastiketta

Jälkiruokavaihtoehdot

Mehustettua raparperiä, Financier-leivos, raparperisherbet ja manteli Creme Anglaise

Bistro O matin jäätelöannos

Menu 55 €
Lapset 25 € 8-13v / 16 € 4-7v / alle 4v veloituksetta

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla, tai sähköpostitse.

Yli 10 hengen varaukset sähköpostilla tai puhelimitse.