Menu

À la Carte

Alkuruuat / Hors d’oeuvres

 

Tervetuloa
Tarjoilemme  a la cartea
ma- pe klo 16:30 alkaen  ja 
lauantaina klo 12:00 alkaen. 
*  
Käytämme maskeja ja tarjolla on käsidesiä.
*  
Take away
illalisen voi noutaa myös mukaan
ennakkoon voit tilata 
puhelimitse 050 3308398
tai 
sähköpostilla (ennen klo 11:00)  
bistromat.tapiola@bistromat.fi 
*  
Joulumenumme löytyy Joulu sivuiltamme

 – Joulumenu – 

Nouda joulumenu kotiisi
take away menu– 

 

 

Soupe 10,50€
Ranskalaista sipulikeittoa,
Juustoportin Grand Reserve vuohenjuustoa ja
grillattua hapanjuurileipää l (g)
Fransk löksoppa, getost och surdegsbröd

Corégone lavaret 13,90€
Kombu-suolattua siikaa, yuzu-mehustettua hunajamelonia ja tillikreemiä l, g
Kombu saltad sikfilé, honungsmelon med yuzu och dillcréme

Cerf tartare 15,50€
Punkalaitumen peuranfilee tartar, katajanmarja-savustettua hapankermaa ja punasipulia l
Renfilé tartar, enbärs rökt gräddfil och svartvinbär

Pomme de terre 13,50€
Kuohkeaksi paistettuja perunalettuja ,
mätiä ja fermentoitua punasipulia
Fluffig stekt potatis, sjuryggs rom och inlagd rödlök

Caille 12,90€
Rapeaksi paistettuja viiriäisen koipia Ranskasta,
pistou-maustettua emmervehnää ja luumua
Stekt Fransk vaktellår, Emmervete med pistou och bladkå

Pääruuat / Plats

Cépe  22,00€
Herkkutattirisottoa ja omenaa vl,g
Stensopp risotto och äpple

Sandre 28,80€ – 15,00€ lapset
Haudutettua kuhanseläkettä, grillattua kiinanpinaattikaalia  ja Verjus-voikastiketta l, g
Bräserad gösfilée, grillad pak-soi och Verjus Beurre blanc sås

Boeuf 33,00€
Grillattu naudan marmoroitu entrecôte 200g, vihreää papua, luuydin maustevoita ja maalaisranskalaiset l,g
Grillad nöt entrecôte, bönor, Os á moelle beurre-smör, och Fransk potatis

Porc 26,50€
48 tuntia haudutettua Metsärannan porsaankylkeä, puikulaperunapyreetä ja Dijon-sinappi
velouté -kastiketta l,g
48 timmar bräserad sidfläsk, potatispyré och Dijon senap velouté-sås

Renne 35,00€
Grillattua poron paahtopaistia, herkkutatti-poronkieli muhennosta, mukulaselleriä ja riistakastiketta l,g
Grillad ren rostbiff, bräserad ren tunga, selleri och Grand Veneur -sås

Sides
Fenkoli-suola maustetut ranskalaiset  +3,50€
Fransk potatis med fennel 
Aioli dippi +1,50€
Aioli dipp 
Kimchimajoneesi +1,50€
Kimchi majonnäs
 

Alkuperä / origin
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista jos ei toisin mainita
Alla köttproducter vi  använder är inhemska om
det ej är nämt nått annajfsoh

Klassikot / Classique

Moule Bleue 500g 24,50€ l, g
Höyrytettyjä sinisimpukoita Noilly Prat- kastikkeessa, ranskalaisia ja aiolia
Ångkokade blåmusslor i Noilly Prat -sås, fransk potatis och aioli

Salade de
Gambas 16,60€ / 20,50€
Grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaanijuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Grillade jätteräkor, getost, parmesan, sallad, aioli och grillad vitlöksbröd l,(g)

B.O.M. Burgeri ”Kimchi” 19,00€ -lapset 10,50€ l(g)
Kotimaisen Agnus härän pihvi, kimchiä, tomaattia ja cheddarjuustoa sekä ranskalaiset
Inhemsk Agnus-biff, kimchi, tomat, cheddar och fransk potatis

 

 

Jälkiruuat / Desserts

Tiramisu 9,90€
Tiramisua Bistro O Matin tapaan   vl 
Tiramisu á la Bistro O Mat

Pomme 9,90€
Emmer-mannapuuroa, karamellisoitua omenaa ja ruskistettua voi -jäätelöä vl
Emmer mannagrynsgröt, karamelliserand äppelsylt och brynt smörglass

Crème Caramel 9,90€ 
Rosmariinilla maustettu créme caramel ja 
lakkasorbettia ja lakkaa vl, (g)
Cr
ème Caramel med rosmarin,
hjorton sorbet och hjortons vl (g)

Sorbet du jour 5,50€
Bistro O matin sorbettia l, g
Sorbet á la O mat

Fromage  9,90€
Suomalaisia artesaanijuustoja 
Finska artesan ostar

Bistro Menu I

Cerf tartare
Punkalaitumen peuranfilee tartar, katajanmarja-savustettua hapankermaa ja mustaherukkaa

Sandre
haudutettua kuhanseläkettä, grillattua paksoita ja verjus beurre blanc -kastiketta

”Tiramisu”
Tiramisu Bistro O Matin tapaan

Menu 47,00€
 + pala pientilajuustoa 5,50€ 
Viinimestarin suositusviinit 40,00

Bistro Menu II

Corégone lavaret
Kombu -suolattua siikaa, yuzu mehustettua hunajameloonia ja tillikreemiä

Entrecôte
Grillattua poron paahtopaistia, haudutettua poron kieltä, mukulaselleriä ja Grand Veneur-kastiketta

Rosmary Crème caramel
Rosmariinilla maustettu crème caramel , lakkaa ja lakkasorbettia

Menu 49,00€
+ pala pientilajuustoa 5,50€ 
Viinimestarin suositusviinit 45,00€

Lounas

Lounas maanantai – perjantai
11:00 – 15:00


Tervetuloa lounaalle,
lounaalle voit tulla klo11:00 alkaen
aina klo 15:00 asti.
Suurin ruuhka sijoituu välille 11 -13:00, 
väljää ja rauhallista on 13.30 -15:00 
Käytämme maskeja ja tarjolla on käsidesiä.
 
 
Take away
Lounaan voi noutaa mukaan
Tilaa lounas puhelimitse
050 3308398

tai 
sähköpostilla bistromat.tapiola@bistromat.fi
Ilmoita mitä tilaat ja mihin aikaan olet noutamassa

JOULULOUNAS -Joulu välilehdellä 
Katso kotiin tilattava juhlamenumme tästä
MENU TAKE AWAY 

MAANANTAI 30.11.

Kuohkeaa palsternakka- omenakeittoa 9,80€ l,g,k
Savustettua lohta ja ceasarsalaattia 10,70€ l, (g)
Hiilisilakkapihvit, tilli-perunamuusia ja mummonkurkkua 12,80€ l, (g)
Timjami glaseerattua naudanrintaa ja suppilovahverorisottoa 12,90€ l, g
metsäsienirisottoa 10,70€ l,g, k
Päivän jälkiuoka 6,80€ l,g
Kolmen ruokalajin menu 28,00€ 

TIISTAI 01.12.
Kuohkeaa palsternakkakeittoa ja omenakeittoa 9,80€
 l, g, (k)
Hirvenlihapullat, karpalohilloketta ja perunamuusia 12,80€ l, g
Grillattua kummeliturskafileetä, paahdettua fenkolia, perunaa ja hollandaisekastiketta 13,80€ l, g
Metsäsienirisottoa 10,70€ l, g, k
Kolmen ruokalajin joulumenu  44,00€

KESKIVIIKKO 2.12.
Mausteista myskikurpitsakeittoa ja
vuohenjuustoa 9,80€ l, g, k
Grillattua puna-ahvenfileetä bouillabaise 13,50€ l, g
Ylikypsää Hongola Gårdin naudanposkea ja kateenkorvarisottoa 13,80€ l, g
Sitruunarisottoa, vuohenjuustoa ja rucolaa 10,70€ l, g, Päivän jälkiruoka 6,80€
Kolmen ruokalajin joulumenu 44,00€

 

 

TORSTAI 3.12.
Mausteista myskikurpitsakeittoa 9,80€ l ,g ,k
Wallenbergin pihvi lohesta, paahdettua perunaa ja kapriskastiketta 13,00€ l
Peuranliha frikadellit ja parmesaani pasta linquinea 12,80€ l, g
Herkkusienipastaa 10,70€ l, k
Päivän jälkiruoka 6,80€ 
Kolmen ruokalajin joulumenu 44,00€

PERJANTAI 4.12.
Maa-artisokkakeittoa ja tryffelikermaa 9,80€ l, g, k
Grillattua lohta, lämmintä fenkoli- perunasalaattia ja pestokastiketta 14,00€ l, g
Svetsinleike ja maalaisperunat 13,50€ l, (g)
Herkkusienipastaa 10,70€ l, k
Päivän jälkiruoka 6,80€ 
Kolmen ruokalajin joulumenu 44,00€

 

LIHAN ALKUPERÄ
Käytämme kotimaista lihaa, ellei muuta mainintaa

g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

 (k) – onnistuu kasvisruokana
(v) – onnistuu vegaanisena

***
kysy muista allergeeneista henkilökunnaltamme

Brunssi

Sunnuntaibrunssi


Syksyn sunnuntaibrunsseilla nautitaan sadonkorjuusta ja sen tuomista parhaista raaka-aineista. Alkuruokapöydässä sesongin juureksia paahdetuna, sieniä, silakoita, sorsaa ja hirveä. Pääruoka tarjoillaan pöytään ja vaihtoehtoina aina kasvis-, kaja-, ja liha-annokset. Lapsille räätälöimme samoista raaka-aineista heille sopivia annoksia. Jälkiruokana herkutellaan kotimaisilla juustoilla, suklaalla, karpalolla, kinuskilla ja seljankukkavanukkaalla. Tervetuloa nauttimaan herkullisesta ruuasta ja mukavasta sunnuntaitunnelmasta. Isänpäivänä isänpäivämenu kts. isänpäivä
 

Alkuruokapöytä

Vihersalaattia puutarhurin tapaan l,g,k
Grillivihannes  caesarsalaattia l,g,(k) 
Metsäsienisalaattia l,g,k
Katajanmarjasilakoita l,g
Piparjuurisilakoita l,g
Mätiä, hapankermaa ja punasipulia l,g
Bistro O matin jääkellarinlohta l,g 
Sorsanliha patéeta l,g
Hirvenpaahtopaistia ja karpalomarmelaadia l,g
Munakokkelia l,g,k
Tillivoilla maustettua Siikli perunaa    l,g
**
Bistro O matin aresaanileipää l

Pääruoka

Tarjoillaan lautaselta 


Herkkutatti-tryffelirisottoa l,g,k

Tai

Paistettua kuhafileetä  ja Lapin puikulapyreetä l,g 

Tai

Grillattua saksanhirvenfileetä ja bearnaisekastiketta  l,g

 

Jälkiruokapöytä

Suklaamoussekakkua  l 
Omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta l
Lakritsi panna-cottaa ja vadelmaa l,g
*
Kotimaisia pientilajuustoja
Seljankukka vanukasta,
lakkaa ja ruusukvittenhilloketta
Talon pähkinämysliä 
 
**

espressoa, cappuccinoa,
kahvia tai haudutettua teetä 

 

Hinta ja muuta

Hinta Aikuiset 38,00€ Lapset alle 5 v veloituksetta

5 – 10v  12,00€ ja
11 – 14v 16,00€

Aika:
Brunssille saavutaan klo  12 -16:30 välillä  ja
nautiskella v0i aina klo 18:00 asti 
***
Turvallisuus:
Huolehdimme pintojen puhtaudesta ja turvaväleistä

Käytämme maskia
Alku – ja jälkiruokapöydässä voit käyttää kertakäyttö liinaa
käyttäessäsi ottimia.  
***
Alkuperä:
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos toisin ei mainita

Allergeenit:
g=gluteeniton
l=Laktoositon
vl=vähälaktoosinen
(g)=onnistuu ilman gluteenia
k = kasvis
(k)=onnistuu kasvisruokan

Viinilista

Tervetuloa tutustumaan viineihimme Bistro O Mat Tapiolaan

Click here

Wines by the glass

Sparkling

           Champagne Veuve Clicquot Brut Reserve                                                            12,8 / 10cl

           Mirgin Reserva Cava Brut Nature, Alta Alella, Penedés, Spain                              9 / 12cl

Non Alcoholic

           Cloudberry-Elderflower, Winner, Kirkkonummi, Finland                                    6,5 / 12cl

Whites                                                                                                                                                    12cl

           2018             Generations Riesling, Weingut Pauly, Mosel, Germany                         8,4

           2019            Handcrafted Grüner Veltliner, Martin & Anna Arndorfer,                       10,8

                                Kamptal, Austria

           2017             L’avi Arrufi Blanco, Cellar Piñol, Terra Alta, Spain                                   12,6

           2017             Toricella Chardonnay, Barone Ricasoli, Tuscany, Italy                           13,2

           2013             Gruenspiel Cru d’Alsace, Domaine Marcel Deiss, Alsace, France       19,2

Reds                                                                                                                                                        12cl

           2016             Vertigo Rosso delle Venezie, Livio Felluga,                                              9

                                 Friuli-Giulia-Venezia, Italy   

           2018             Malcaracter, Bodegas Malcaracter, Ribera del Duero, Spain               10,8

           2016             That’s Neiss Cuvée Red,Weingut Neiss, Pfalz. Germany                      12

           2016             Château Puybarbe, Côtes de Bourg, Bordeaux, France                       15,6

           2013             Barolo Dagromis, Gaja, Piedmont, Italy                                                    24,6

Orange                                                                                                                                                    12cl

           2017 Singulier, Vignoble du Reveur, Alsace, France                                                    12

 

JOULUMENU

1.12 -23.12. ma -la
joululounas ma -pe 11 -15 
joulu dinneri  ma – pe 16.30  – 21:00
lauantaina 12:00 -22:00

Tarjoilemme jouluna lounaalla ja illalla kolmen ruokalajin 
menun pöytään tarjoiltuna.
Pääruokana valittavissa  taimen tai poro tai tattirisotto vaihtoehdot.
Alku – sekä pääruuasta mahdollisuus saada myös kasvisvaihtoehto.  

ALKURUOKA

Kuohkea tattariblini g,l
 Siianmätiä g,l
 Punasipulia ja  hapankermaa g,l 
 Tyrnimarjasilakkaa g,l
Katkarapuja g,l
Graavattua lohta g,l
Tilliperunaa g,l

PÄÄRUOKA 

Kevyesti savustettua poronulkofileetä ja haudutettua potkaa, lapin puikulaa 
ja herkkutattikastiketta g,l
tai

Haudutettua taimenfileetä, pinaattia ja tilliveloutéa g,l
tai 
Tattirisottoa l,g

JÄLKIRUOKA

Manteli-praline pudding, 
pistaasimasariini ja mandariinisorbettia l,(g)

***
Kahvi,espresso tai tee 
*
iltaisin  lPetit Fours

Hinta
lounas – 44€ /hlö
ilata –  54€ /hlö

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla, tai sähköpostitse.

Yli 8 hengen varaukset sähköpostilla tai puhelimitse.

JOULU

Valmista itse joulumenu kotonasi 
 nouda joulumenu kassi meiltä! 

Joululounas tai jouluillallinen
1.-23.12. 
Katso joulumenu