Menu

À la Carte

Alkuruuat / Hors D’oeuvres

Soupe 9,90€
Keittoa paahdetusta maa-artisokasta ja basilika-omenapyreetä
Roasted Jerusalem artichock soup with basilic-apple purée
l,g

Hareng 12,90€
Sitruuna marinoitua silakkaa, silakanmätiä  ja perunakreemiä 
Lemon marinated baltic herring, baltic herring roe and potato creme
l, (g)

Blini 16,50€
Kuohkea tattariblini, mätejä, punasipulia ja savustettua hapankermaa  
Fluffy buckwheat blini, fish roes, red onion and smoked sour cream
l,g

Carpaccio 13,90€
Peura carpaccio, herkkutattia ja fermentoitua hopeasipulia
Carpaccio of deer, porcini mushrooms and fermentated silver onion
l,g

Escargot 13,00€
Punaviini-valkosipulivoilla gratinoituja etanoita ja grillattua leipää
Red wine and garlic butter marinated snails with grilled bread
l,(g)

Maalaisrankalaiset  +3€
Farmers french fries
Aioli dippi +1,5€
Aioli dip

Pääruuat / Plats

Courge musquèe 17,20€
Myskikurpitsa pastaa, siitakesieniä ja umami tomaattia  
Butternut squash pasta with shiitake and umami tomato

Corégone lavaret  28,80€ – 15,00€ lapset
Paahdettua siianseläkettä, karamellisoitua maa-artisokkaa,  palsternakkapyreetä ja Noilly Prat kastiketta 
Roasted white fish filet, caramelized Jerusalem artichock, parsnip puree and vermouth sauce
l,g

Agneau 27,00€
Pehmeäksi haudutettua karitsanniskaa, kurpitsapyreetä, siitakesieniä, paahdettua ruusukaalia ja rosmariinikastiketta
Softly poached lamb, butternut squash pyree, shitake mushrooms, roasted brussel sprouts and rosmary sauce
l,g

Boeuf 32,00€
Grillattu marmoroitu entrecotepihvi, umami tomaattia, Lapin puikulaperunapyreetä ja Bordelaise kastiketta l,g
Grilled entercôte steakf,umami tomato, lapland’s potato puree and sauce Bordelaise 
l.g 

Alkuperä / origin
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista jos ei toisin mainita
All meat we serve is of Finnish origin, if we do not mention separately

Klassikot / Classique

Risotto 15,50€/ 25,00€
Tryffelirisottoa ranskalaisesta periogord tryffelistä
French perigord truffle risotto

Salade de gambas 15,00€ / 18,50€

Grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaanijuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Grilled scampi, goat cheese, lettuce, aioli and grilled garlic bread
l,(g)

Moule Bleue 26,50€
500g valkoviinissä höyrytettyjä sinisimpukoita, aiolia ja ranskanperunoita 
500g white wine steamed mussels, aioli and contry fries
l,g

B.O.M. Burgeri ”CHEESE” 18,00€ -10,00€ lapset
Kotimainen Angus pihvi, tomaattia, cheddar juustoa, ranskalaiset ja sipuli majoneesia l,(g)
Finnish Angus steak, tomato, cheddar cheese, country fries and onion mayonnaise
l,(g)

Jälkiruuat / Desserts

Pomme 9,80€
Mehustettua omenaa, pellavansiemen pralinea, omenaliemi kastiketta  ja hapankermajäätelöä
Juisy apple, praline biscuit of falx seeds, apple sauce and sour cream  ice cream 
l (g)

Plaquebiére 9,80€
Lakkaserbettiä, seljankukkajogurttia, lakka marmeladia ja lakritsia
Cloudberry sherbet with marmalade, elderflower yogurt, liquirice
l, (g) 

Creme Brûlée 9,80€
Tonka papu creme brûlée ja vadelma jäädykettä
 Tonka bean  creme brûlé and raspberry parfait 
l,g 

Sorbet du jour 5,50€
Bistro O matin sorbettia
Sorbet á la O mat

Fromage  9,80€
Suomalaisia artesaanijuustoja 
Finnsh farmers cheeses 

Bistro Menu I

Soupe
Keittoa paahdetusta maa-artisokasta ja basilika -omenapyreetä
Roasted Jerusalem artichoke soup with basil-apple purée

Corégone lavaret
Paahdettua siianseläkettä, karamellisoitua maa-artisokkaa, palsternakka pyréetä ja Noilly Prat -kastiketta
Roasted white fish filet, caramelized Jerusalem artichock, parsnip puree and vermouth sauce

Plaquebiére
Lakka serbettiä, seljankukka jogurttia, lakka marmelaadia ja lakritsia
Cloudberry sherbet and marmalade with eldeflower yogurt and liqurice

Menu 45,00€
Viinimestarin suositusviinit 39,00€

Bistro Menu II

Blini
Kuohkea tattariblini, mätejä, punasipulia ja savustettua hapankermaa
Fluffy buckwheat blini, fish roes, red onion and smoked sour cream

Beuf 
Grillattu marmoroitu entrecotepihvi, umami tomaattia, Lapin puikulaperunapyreetä ja Borelaisekastiketta
Grilled entrecôte steak, umaami tomato and Lapland`s potato putee

Crème Brûlée
Crème brûlée ja vadelma jäädykettä
Crème brûlée ja raspberry parfait

Menu 49,00€
Viinimestarin suositusviinit 39,00€

Lounas

Lounas maanantai – perjantai
11:00 – 15:00

Maanantai 17.2.
Lempeän tulista bataattikeittoa ja mantelimysliä
9,00€/6,90€ l,g
Pesto maustettua lohi-mozzarellasalaattia 10,00€ l,g
Kermaista kalakeittoa ja mallasleipää 12,80€ l,(g)
Grillattua naudan ulkoffileetä , pippuri-kermakastiketta ja romesco-perunaa 13,90€ l,g
Päivänjälkiruoka 6,90€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

Tiistai 18.2
Lempeän tulista bataattikeittoa ja mantelimysliä 9,00€/6,90€ l,g
Chorizo -maalaissalaattia ja kananmunaa 10,00€ l,g
Paahdettua  kampelafileetä, timjamiperunaa ja kananmunaa 13,90€ l,g
Kana Wallenberg ja paahdettua piparjuurivoita  13,00 l
Päivänjälkiruoka 6,90€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

Keskiviikko 19.2.
Karamellisoitua kukkakaalikeittoa ja ja rapeaa serrannokinkkua 9,00€/6,90€ l,g
Grillattua kana-teriyakisalaattia 10,00€ l,g
Silakkapihvit Mannersömmin tapaan ja kananmuna perunaa  12,90 l
Paistettua ankanrintaa ja tummaa sitruunakastiketta  14,00€ l ,g
Päivän jälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00€-

Torstai 20.2.
Karamellisoitua kukkakaalikeittoa ja ja rapeaa serrannokinkkua l,g 9,00€/6,90€ l,g
Grillijuures ja naudanliha pastrami salaattia  10,00€ l,g
Västerbotten-juustolla ja palvikinkulla täytetty sveitsinleike ja bearnaisekastiketta  14,00€ l
Kevyesti savustettua lohta, tryffeliperunapyreetä ja mäti-tillidressing
14,00€ l,g
Päivänjälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

Perjantai 21.2.
Paahdettua tomaattikeittoa ja savustettua mozzarellaa 9,00€/6,90€ l,g 
Toast skagenia ja mehustettua salaattia 10,00€ l,g
Bistro O Matin haukiburgeri, rapeaa fenkolia, aiolia ja ranskanperunoita  12,90€ l (g)
Yön yli haudutettua karitsanpotkaa ja sahramirisottoa  14,00€ l,g
Päivänjälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00-

***

Käytämme kotimaista lihaa, jos ei erillistä mainintaa
-Pidätämme oikeuden muutoksiin-

***
g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

***
Pidätämme oikeuden muutoksiin

Sunnuntaibrunssi

Brunssi joka sunnuntai

Kevättä odotellessa,
herkuttelemme raikkailla salaateilla, talvijuureksilla,
silakoilla, nierillä ja katkaravuilla. Pöydän kruunaa aamulla leivotut leivät ja voi. 
Pääruuaksi voit valita tryffelirisottoa, kalaruokana Burgundyn tapaan nieriä tai 
Wallenbergin pihviä. – vaikea valinta =) 
Jälkiruokana kaikkia ihania makeita herkkuja ja kotimaisia juustoja
***  
Tätä brunssia tarjoillaan aina maaliskuun puoleenväliin asti, joka sunnuntai.
Avaamme klo 12:00, viimeiset varaukset otamme klo 16:30.
Suljemme klo 18:00

Tervetuloa herkuttelemaan!

Alkuruoka

Noutopöydästä

Vihersalaattia g,l
Green salad 

Paahdettua talvijuures-vuohenjuustosalaattia  g,l
Roasted winter vegetables & goat cheese salad 

Grillattua latva-artisokka-perunasalaattia g,l
Grilled globe artichoke-potato salad 

Savusmetanasilakoita g,l
Baltic herrings with smoked sour milk 

Tilli-fenkolisilakoita g,l
Baltic herrings with dill-fennel sauce       

Katkarapu skagenia l
Shrimp skagen

Seesamihiillostettua lohta & korianterikreemiä g,l
Sesame charred salmon with coriander cream

***

Fenkolilla ja mustapippurilla maustettua naudanpaistia ja sinappi dressingiä l,g
Fennel and blackpepper seasoned beef roast & mustard dressing

Talon artesaani leipävalikoima l
Selection of house artesan breads

 

Pääruoka

Pöytään tarjoiltuna

Tryffelirisottoa vl,g
Truffle risotto

Tai/or

Tai/or
Grillattua nieriä Burgundyn tapaan l,g
Grilled arctic char Burgundian way

Tai/or
Wallenbergin pihvi ja piparjuurikastiketta l
Beef Wallenberg with horseradish sauce

Jälkiruoka

Noutopöydästä

Valkosuklaa-mustaherukka moussekakkua (l)
White chocolate-blackcurranta mousse cake 

Appelsiinillä maustettu crème brûleé (l,g)
Orange flavoured Créme brûleé

Porkkanakuppikakku, tuorejuustokreemiä & mantelia (l)
Carrot cup cake, cream cheese and almond

Kotimaisia pientilajuustoja, aprikoosihilloketta, ruusukvittenhilloketta, kuminanäkkileipää ja hunajaista spelttiä.
Finnish cheese , apricot jam, chaenomeles jam, cumin crispbread and honey spelt

 

36€ aikuiset / vuxna
16€ 9 – 12v / år
10€ 4 -8v / år
0€ 0- 3v / år

***
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos toisin ei mainita

g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

Viinilista

Welcome to discover the wines of Bistro O Mat Tapiola

Click here

Wines by the glass / 12cl

Sparkling

Champagne Veuve Clicquot Brut Reserve 12,8

Mirgin Reserva Cava Brut Nature, Alta Alella, Penedés, Spain 8,8

Non Alcoholic

Cloudberry-Elderflower, Winner, Kirkkonummi, Finland 6,5

Whites

2017 Pinot Gris Nature, Biecher & Schaal, Alsace, France 7,2

2017 Clos du Moulin Chartrie, Bonnet-Huteau, Muscadet Sèvre et Maine, Loire, France 8,4

2018 Riesling Trocken, Weingut Faubel, Pfalz, Germany 9

2018 Isolano Catarratto Extra Lucido, Valdibella, Sicily, Italy 10,2

2018 Gavi di Gavi DOCG, Fontanafredda, Piedmont, Italy 12

2017 Le Fruit Defendu, Charivari Wines, Bordeaux, France 13,8

2018 Rossj-Bass, Gaja, Langhe DOC, Piedmont, Italy 19,2

Reds

2016 Beaujolais Village Grande Cuvée, Villa Ponciago Bourgogne, France 9                               

2016 Spätburgunder ”Tradition”, Philipp Kuhn, Pfalz, Germany 10,8

2014 Temperamento Natural Reserva, Bodegas 1808, Rioja, Spain 12

2017 Etna Rosso, Tenuta delle Terre Nere, Sicily, Italy 12,6

2016 Château Puybarbe, Côtes de Bourg, Bordeaux, France 13,8        

2016 Promis, Gaja, Bolgheri, Tuscany, Italy 14,4  

2013 Barolo Dagromis, Gaja, Piedmont, Italy 19,2

 

Kuohuviinit

12cl|75cl plo

Champagne

Dangin-Fays, Brut Champagne, Ranska. Chardonnay, Pinot Meunier,Pinot Noir

12,80|70

Rosé

Cleto Chiarli Rosé Brut de Noir Emilia-Romagna, Italia. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro ja Pinot Nero

9,50|55

Cava

Cleto Chiarli Rosé Brut de Noir Emilia-Romagna, Italia. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro ja Pinot Nero

8,70|46

1st Winner

Cloudberry-Elderflower
Non-alcoholic

6,50|36

Punaviinit

12cl|16cl|75cl plo

Etelä Afrikka

Most Wanted
Malbec 2017

7,60|10,15|46

Ranska

Mas Bécha
Barrique , Roussillon Syrah, Grenache, Mourvédre 2017

8,80|11,75|54

Italia

Vini dei Cardinali IGT
Veneto Appassimento, Cabernet Sauvignon, Merlot, Refosco
Veneto, 2015

7,90|10,60|48

Vino Nobile Di Montepulciano
Sangiovese, Canaiolo
Montepulciano, 2015

11,20|14,90|70

Saksa

J2 Gau-Odernheimer
Spätburgunder,
Becker Landgraf,
Rheinhessen, Saksa, 2017

10,00|13,45|63

Australia

Yalumba
Eden Valley, Etelä Australia
Shiraz, Viognier, 2015

10,20|13,65|64

Valkoviinit

12cl|16cl|75cl plo

Saksa

Faubel Riesling
Pfalz, Riesling 2017

8,00|10,70|64 (litra)

Prinz von Hessen
Prinz von Hessen Weingut, Riesling 2016

9,70|12,95|58

Portugali

Terras d’Ave Vinho Verde
Vinho Verde, Alvarinho, Loureiro, Doc, 2018

7,40|9,55|40

Espanja

Marieta, Rías Baixas
Martín Codax, Albariño 2017

7,60|10,15|46

Italia

Franchetto La Capelina Soave DOC
Garganega, Verona, 2017

8,00|10,65|50

Ranska

Simonnet-Febvre Chablis Chardonnay,
Chablis, AOC, 2018

10,20|13,60|64

Vesi / Vatten / Water

Suodatettu &
hiilihapotettu vesi

2,80€ / lasku

Filtrerat stilla &
kolsyrat vatten

2,80€ / nota

Filtered still &
sparkling water

2,80€ / bill

Valkoviinit

75cl plo

Saksa

Dr. Heger Winklerberg
Weisser Burgunder, EL, 2017

80,00

Ranska

Vin Abandonné
Bordeaux, Sémillon Nat

 55,00 / 50cl plo

Le Fruit Defendu
Nea Berglund, Bordeaux Nat

68,00

Espanja

Benje white, Envinate Tenerife,
Lista Blanca 2016 Nat

55,00

Martin Codax Marieta Albarino
Rias baixas, 2016

46,00

Italia

Montebertotto–Neive
Arneis 2016

59,00

Elena Walch, Vigneti delle Dolomiti I.G.T.
Müller Thurgau 2017

70,00

Itävalta

Weingut Frank
Weinviertel, Grüner Veltliner 2017

49,00

Etelä-Afrikka

Stay Brave, Baby Bandito
Chenin Blanc 2017 Nat

50,00

Punaviinit

75cl plo

Ranska

Château Carsin Cuve’e Noire,
Bordeaux, 2015

70,00

Château de Montfaucon
Baron Louis, Rhône, 2007

96,00

Julienas, Château-Fuissé
Beaujolais, Gamay 2015

60,00

Little James Basket press Vin de Pays d’OC rouge, Grenache Noir 2018

46,00

Italia

Luca Bosio
Piemonte Italia, Nebbiolo d’Alba 2017

57,00

Cortino Barilat Bardoné Rosso Piemonte, Nebbiolo 2009

68,00

Ceretto
Barollo, Piemonte, 2013

130,00

Farina 2014
Amarone della Valpolicella

86,00

Saksa

Mimus
Baden, Spätburgunder 2012

85,00

Itävalta

Meinklang
Zweigelt 2017 Nat

52,00

USA

Diamon Lake Valley California,
Zinfandel 2016

45,00

Espanja

Emilio Moro Finca Resalso, Ribera del Duero
Tinto Fino 2017 Vegaaninen

62,00

Unkari

Rejiji Cabernet Sauvignon
villany, 2012

70,00

Jälkiruokaviinit

8cl

Suomi

Ainoa Winery, Vaapukka,
Lepaa

8,80

Saksa

Riesling maikammer  heiligenberg auslese
Pfalz, 2014

9,20

Riesling maikammer
heiligenberg beerenausleese
Pfalz, 2014

16,50

Italia

Marsala
Superiore Riserva 5y-o
Caruso Minini

9,60

Moscato d’asti tenuta del fant
Piemonte, 2016

8,90

Brachetto d’Acqui
Piemonte, 2018

8,60

Ranska

Maury Vintage, Mas Amiel
Languedoc-Roussillon, 2014

10,50

Chapoutier Bila-Haut
Banyuls 2016

10,70

Lillet Blanc
Bordeaux

8,00

Château Carsin
Cadillac

8,90

Château Pierre Bise
Coteaux du Layon, Rochefort 2017

9,20

Special Samppanjat / Kuohuviinit

Collet Aÿ Brut Art Deco

87,00 plo

Larmandier-Bernier Latitude

90,00 plo

Pannier Rosé Brut

 74,00 plo

Pol Roger, Reserve

 90,00 plo

Cleto Chiarli Rosé Brut de Noir

55,00 plo

Sunnuntaibrunssi

Sunnuntaibrunssi 23.2.-29.3.

Bistro O matin sunnuntaibrunssi, joka sunnuntai
Avaamme klo 12:00 ja viimeiset pöytävaraukset klo 16:30 –  Tervetuloa!

Alkuruokapöytä

Vihersalaattia luomuvihanneksilla

Paahdettua talvijuures-vuohenjuustosalaattia & viikunakastiketta

Grillattua broccoliini-perunasalaattia

Savusmetanasilakoita

Tilli-fenkolisilakoita       

Katkarapu skagenia

Seesamihiillostettua lohta & korianterikreemiä

***

Fenkolilla maustettuja porsaanlihamakkaroita & rakuunasinappia

Varhaisperunaa tillivoissa Tilliperunaa 

***

Bistron artesaanileipävalikoima

 

Pääruoka pöytään tarjoilutna

Kuohkeaa juurisellerikeittoa & tatti arancini

Tai
Grillattua taimenfileetä & hummerikastike

Tai
Ylikypsää karitsanlapaa & rakuuna-ohraa

Jälkiruokapöytä

Valkosuklaa-mustaherukka moussekakkua (l)

Appelsiinillä maustettu crème brûleé (l,g)

Porkkanakuppikakku, tuorejuustokreemiä & mantelia (l)

Kotimaisia pientilajuustoja,
aprikoosihilloketta, mustikkahilloketta, kuminanäkkileipää & hunajaista spelttiä

36€ aikuiset / adults
16€ 9 – 12v 
10€ 4 -8v 
0€ 0- 3v 

***
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos toisin ei mainita

g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla, tai sähköpostitse.

Yli 8 hengen varaukset sähköpostilla tai puhelimitse.

Sunnuntaibrunssi

Sunnuntaibrunssi
joka sunnuntai 12 -18