Menu

À la Carte

Alkuruuat / Hors D’oeuvres

Soupe 9,90€
Keittoa paahdetusta maa-artisokasta ja basilika-omenapyreetä
Roasted Jerusalem artichock soup with basilic-apple purée
l,g

Hareng 12,90€
Sitruuna marinoitua silakkaa, silakanmätiä  ja perunakreemiä 
Lemon marinated baltic herring, baltic herring roe and potato creme
l, (g)

Blini 16,50€
Kuohkea tattariblini, mätejä, punasipulia ja savustettua hapankermaa  
Fluffy buckwheat blini, fish roes, red onion and smoked sour cream
l,g

Carpaccio 13,90€
Peura carpaccio, herkkutattia ja fermentoitua hopeasipulia
Carpaccio of deer, porcini mushrooms and fermentated silver onion
l,g

Escargot 13,00€
Punaviini-valkosipulivoilla gratinoituja etanoita ja grillattua leipää
Red wine and garlic butter marinated snails with grilled bread
l,(g)

Maalaisrankalaiset  +3€
Farmers french fries
Aioli dippi +1,5€
Aioli dip

Pääruuat / Plats

Courge musquèe 17,20€
Myskikurpitsa pastaa, siitakesieniä ja umami tomaattia  
Butternut squash pasta with shiitake and umami tomato

Corégone lavaret  28,80€ – 15,00€ lapset
Paahdettua siianseläkettä, karamellisoitua maa-artisokkaa,  palsternakkapyreetä ja Noilly Prat kastiketta 
Roasted white fish filet, caramelized Jerusalem artichock, parsnip puree and vermouth sauce
l,g

Agneau 27,00€
Pehmeäksi haudutettua karitsanniskaa, kurpitsapyreetä, siitakesieniä, paahdettua ruusukaalia ja rosmariinikastiketta
Softly poached lamb, butternut squash pyree, shitake mushrooms, roasted brussel sprouts and rosmary sauce
l,g

Boeuf 32,00€
Grillattu marmoroitu entrecotepihvi, umami tomaattia, Lapin puikulaperunapyreetä ja Bordelaise kastiketta l,g
Grilled entercôte steakf,umami tomato, lapland’s potato puree and sauce Bordelaise 
l.g 

Alkuperä / origin
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista jos ei toisin mainita
All meat we serve is of Finnish origin, if we do not mention separately

Klassikot / Classique

Salade de gambas 15,00€ / 18,50€
Grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaanijuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Grilled scampi, goat cheese, lettuce, aioli and grilled garlic bread
l,(g)

Moule Bleue 26,50€
500g valkoviinissä höyrytettyjä sinisimpukoita, aiolia ja ranskanperunoita 
500g white wine steamed mussels, aioli and contry fries
l,g

B.O.M. Burgeri ”CHEESE” 18,00€ -10,00€ lapset
Kotimainen Angus pihvi, tomaattia, cheddar juustoa, ranskalaiset ja sipuli majoneesia l,(g)
Finnish Angus steak, tomato, cheddar cheese, country fries and onion mayonnaise
l,(g)

Jälkiruuat / Desserts

Pomme 9,80€
Mehustettua omenaa, pellavansiemen pralinea, omenaliemi kastiketta  ja hapankermajäätelöä
Juisy apple, praline biscuit of falx seeds, apple sauce and sour cream  ice cream 
l (g)

Plaquebiére 9,80€
Lakkaserbettiä, seljankukkajogurttia, lakka marmeladia ja lakritsia
Cloudberry sherbet with marmalade, elderflower yogurt, liquirice
l, (g) 

Creme Brûlée 9,80€
Tonka papu creme brûlée ja vadelma jäädykettä
 Tonka bean  creme brûlé and raspberry parfait 
l,g 

Sorbet du jour 5,50€
Bistro O matin sorbettia
Sorbet á la O mat

Fromage  9,80€
Suomalaisia artesaanijuustoja 
Finnsh farmers cheeses 

Bistro Menu I

Soupe
Keittoa paahdetusta maa-artisokasta ja basilika -omenapyreetä
Roasted Jerusalem artichoke soup with basil-apple purée

Corégone lavaret
Paahdettua siianseläkettä, karamellisoitua maa-artisokkaa, palsternakka pyréetä ja Noilly Prat -kastiketta
Roasted white fish filet, caramelized Jerusalem artichock, parsnip puree and vermouth sauce

Plaquebiére
Lakka serbettiä, seljankukka jogurttia, lakka marmelaadia ja lakritsia
Cloudberry sherbet and marmalade with eldeflower yogurt and liqurice

Menu 45,00€
Viinimestarin suositusviinit 39,00€

Bistro Menu II

Blini
Kuohkea tattariblini, mätejä, punasipulia ja savustettua hapankermaa
Fluffy buckwheat blini, fish roes, red onion and smoked sour cream

Agneau 
Pehmeäksi haudutettua karitsanniskaa, kurpitsapyreetä, siitakesieniä, paahdettua ruusukaalia ja rosmariinikastiketta
Softly poached lamb with pumpkin pyree, shitake mushrooms, roasted brussel sprouts and rosmary sauce

Crème Brûlée
Vanilja crème Brûlée ja vadelma jäädykettä
Vanilla crème Brûlée ja raspberry parfait

Menu 49,00€
Viinimestarin suositusviinit 39,00€

Lounas

Lounas maanantai – perjantai
11:00 – 15:00

Maanantai 20.1.
Kuohkeaa pinaattikeittoa ja kananmunaa 9,00€/6,90€ l,g
Grillattua kauden mini juures-salaattia ja Västerbotten juustoa 10,00€ l, g
Lohi saltimbocca ja salviakastiketta  13,90€ l,g
Hunaja glaseerattua Metsärannan porsaan fileetä ja timjamikastiketta 12,90€ l,g
Päivänjälkiruoka 6,90€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

Tiistai 21.1.
Kuohkeaa pinaattikeittoa ja kananmunaa  9,00€/6,90€ l,g
Nuudeli- pulled beef salaattia 10,00€ l,
Valkoviinissä haudutettua kampelaa ja Hollandaisekastiketta
14,00€ l, g
Mureaksi haudutettua kotimaista naudan poskea ja juuresmuhennosta 12,90 l,g
Päivänjälkiruoka 6,90€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

Keskiviikko 22.1.
Borssikeittoa ja hapankermaa 9,00€/6,90€ l,g 
Grillattua maalaiskana-bulgurisalaattia 10,00€ l
Pasta puttanesca 12,50 l
Lindstöminpihvi ja kapriskastiketta 13,00€ l,g
Päivän jälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

Torstai 23.1.
Borssikeittoa ja hapankermaa 9,00€/6,90€ l,g 
Grillattua hallomi-kranaattiomenasalaattia  10,00€ l, g
Paistettuja silakoita, mummonkurkkua ja Remoulade-kastiketta 12,90€ l,g
Paahdettua ankanrintaa, persiljajuurta ja veriappelsiinikastiketta 14,00€ l,g
Päivänjälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

Perjantai 24.1.
Kuohkeaa palsternakkakeittoa ja leipäcrumblea  9,00€/6,90€ l,g 
Katkarapu Caesar-salaattia  10,00€ l,( g)
Biff Rydberg  13,00€ l 
Hauki-fenkolipihvi ja sinisimpukka-kermakastiketta  12,80€ l,g
Päivänjälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

***

Käytämme kotimaista lihaa, jos ei erillistä mainintaa
-Pidätämme oikeuden muutoksiin-

***
g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

***
Pidätämme oikeuden muutoksiin

Sunnuntaibrunssi

Brunssi joka sunnuntai

Vuoden alussa herkuttelemme rapeilla tattari blineillä.
Blinibrunssia tarjoalla aina 16.2. asti  sunnuntaisin.
Avaamme klo 12:00, viimeiset varaukset otamme klo 16:30.
Suljemme klo 18:00

Tervetuloa herkuttelemaan!

Alkuruoka

Noutopöydästä

Kuohkeat tattariblinit   g,l / Fluffy buckwheat blinis
Kirjolohenmätiä g,l, / Rainbow trout roe
Rasvakalanmätiä g.l / Lumpfish roe
Punasipulia, hapankermaa g,l / Red onion and sour cream
Sitruuna graavattualohta g,l / Salted salmon with lemon
Tyrnimarjasilakkaa g,l / Sea buckthorn marinated baltic herring
Kylmäsavustettua poronpaistisalaattia l,g /
Cold smoked reindeer roast salad
**
Raikasta vihreää salaattia l,g / Fresh green salad
Grillattua porkkanaa, mozzarellaa ja pestoa l,g/
Grilled carrots, mozzarella and pesto
Tilliperunaa g,l / Dill potatos

Bistron artesaani leipäpöytä l / Selection of house artesan breads

Pääruoka

Pöytään tarjoiltuna

Maa-artisokkakeittoa l,g
Jerusalem artichoke soup

Tai

Paahdettua siianseläkettä ja fenkolirisottoa vl,g
Roasted white fish filet and fennel risotto

Tai

Naudanulkofileetä ja bearnaisekastiketta l,g
Filet of beef and bearnaise sauce

Jälkiruoka

Noutopöydästä

sitruuna-marenkikakkua l / lemon-merinque pie
Vanilja panna cottaa, omenaa ja kauraa l,(g) /
Vanilja panna cotta, apple and oat
Hedelmäsalaattia l,g / Fruit salad
Kotimaisia pientilajuustoja, hillokkeita ja pähkinämysliä l,(g) /
Finnish artesan cheeses, jam selection and nuts 

36€ aikuiset / vuxna
16€ 9 – 12v / år
10€ 4 -8v / år
0€ 0- 3v / år

***
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos toisin ei mainita

g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

Viinilista

Welcome to discover the wines of Bistro O Mat Tapiola

Click here

Wines by the glass / 12cl

Sparkling

Champagne Veuve Clicquot Brut Reserve 12,8

Cava Castellroig Brut 8,8

Non Alcoholic

Cloudberry-Elderflower, Winner, Kirkkonummi, Finland 6,5

Whites

2017 Pinot Gris Nature, Biecher & Schaal, Alsace, France 7,2

2017 Clos du Moulin Chartrie, Bonnet-Huteau, Muscadet Sèvre et Maine, Loire, France 8,4

2018 Riesling Trocken, Weingut Faubel, Pfalz, Germany 9

2018 Isolano Catarratto Extra Lucido, Valdibella, Sicily, Italy 10,2

2016 Kaitui Sauvignon Blanc, Weingut Markus Schneider, Pfalz, Germany 11,4

2017 Le Fruit Defendu, Charivari Wines, Bordeaux, France 13,8

2018 Rossj-Bass, Gaja, Langhe DOC, Piedmont, Italy 19,2

Reds

2017 Neprica Primitivo, Tormaresca, Puglia, Italy 7,2

2016 Spätburgunder ”Tradition”, Philipp Kuhn, Pfalz, Germany 10,8

2014 Temperamento Natural Reserva, Bodegas 1808, Rioja, Spain 12

2017 Perbacco Nebbiolo, Vietti, Langhe DOC, Piedmont, Italy 12,6

2016 Château Puybarbe, Côtes de Bourg, Bordeaux, France 13,8                                                                                             

2015 Promis, Gaja, Bolgheri, Tuscany, Italy 14,4

2017 Crozes-Hermitage Rouge, Dard & Ribo, Rhône, France 19,2

 

Kuohuviinit

12cl|75cl plo

Champagne

Dangin-Fays, Brut Champagne, Ranska. Chardonnay, Pinot Meunier,Pinot Noir

12,80|70

Rosé

Cleto Chiarli Rosé Brut de Noir Emilia-Romagna, Italia. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro ja Pinot Nero

9,50|55

Cava

Cleto Chiarli Rosé Brut de Noir Emilia-Romagna, Italia. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro ja Pinot Nero

8,70|46

1st Winner

Cloudberry-Elderflower
Non-alcoholic

6,50|36

Punaviinit

12cl|16cl|75cl plo

Etelä Afrikka

Most Wanted
Malbec 2017

7,60|10,15|46

Ranska

Mas Bécha
Barrique , Roussillon Syrah, Grenache, Mourvédre 2017

8,80|11,75|54

Italia

Vini dei Cardinali IGT
Veneto Appassimento, Cabernet Sauvignon, Merlot, Refosco
Veneto, 2015

7,90|10,60|48

Vino Nobile Di Montepulciano
Sangiovese, Canaiolo
Montepulciano, 2015

11,20|14,90|70

Saksa

J2 Gau-Odernheimer
Spätburgunder,
Becker Landgraf,
Rheinhessen, Saksa, 2017

10,00|13,45|63

Australia

Yalumba
Eden Valley, Etelä Australia
Shiraz, Viognier, 2015

10,20|13,65|64

Valkoviinit

12cl|16cl|75cl plo

Saksa

Faubel Riesling
Pfalz, Riesling 2017

8,00|10,70|64 (litra)

Prinz von Hessen
Prinz von Hessen Weingut, Riesling 2016

9,70|12,95|58

Portugali

Terras d’Ave Vinho Verde
Vinho Verde, Alvarinho, Loureiro, Doc, 2018

7,40|9,55|40

Espanja

Marieta, Rías Baixas
Martín Codax, Albariño 2017

7,60|10,15|46

Italia

Franchetto La Capelina Soave DOC
Garganega, Verona, 2017

8,00|10,65|50

Ranska

Simonnet-Febvre Chablis Chardonnay,
Chablis, AOC, 2018

10,20|13,60|64

Vesi / Vatten / Water

Suodatettu &
hiilihapotettu vesi

2,80€ / lasku

Filtrerat stilla &
kolsyrat vatten

2,80€ / nota

Filtered still &
sparkling water

2,80€ / bill

Valkoviinit

75cl plo

Saksa

Dr. Heger Winklerberg
Weisser Burgunder, EL, 2017

80,00

Ranska

Vin Abandonné
Bordeaux, Sémillon Nat

 55,00 / 50cl plo

Le Fruit Defendu
Nea Berglund, Bordeaux Nat

68,00

Espanja

Benje white, Envinate Tenerife,
Lista Blanca 2016 Nat

55,00

Martin Codax Marieta Albarino
Rias baixas, 2016

46,00

Italia

Montebertotto–Neive
Arneis 2016

59,00

Elena Walch, Vigneti delle Dolomiti I.G.T.
Müller Thurgau 2017

70,00

Itävalta

Weingut Frank
Weinviertel, Grüner Veltliner 2017

49,00

Etelä-Afrikka

Stay Brave, Baby Bandito
Chenin Blanc 2017 Nat

50,00

Punaviinit

75cl plo

Ranska

Château Carsin Cuve’e Noire,
Bordeaux, 2015

70,00

Château de Montfaucon
Baron Louis, Rhône, 2007

96,00

Julienas, Château-Fuissé
Beaujolais, Gamay 2015

60,00

Little James Basket press Vin de Pays d’OC rouge, Grenache Noir 2018

46,00

Italia

Luca Bosio
Piemonte Italia, Nebbiolo d’Alba 2017

57,00

Cortino Barilat Bardoné Rosso Piemonte, Nebbiolo 2009

68,00

Ceretto
Barollo, Piemonte, 2013

130,00

Farina 2014
Amarone della Valpolicella

86,00

Saksa

Mimus
Baden, Spätburgunder 2012

85,00

Itävalta

Meinklang
Zweigelt 2017 Nat

52,00

USA

Diamon Lake Valley California,
Zinfandel 2016

45,00

Espanja

Emilio Moro Finca Resalso, Ribera del Duero
Tinto Fino 2017 Vegaaninen

62,00

Unkari

Rejiji Cabernet Sauvignon
villany, 2012

70,00

Jälkiruokaviinit

8cl

Suomi

Ainoa Winery, Vaapukka,
Lepaa

8,80

Saksa

Riesling maikammer  heiligenberg auslese
Pfalz, 2014

9,20

Riesling maikammer
heiligenberg beerenausleese
Pfalz, 2014

16,50

Italia

Marsala
Superiore Riserva 5y-o
Caruso Minini

9,60

Moscato d’asti tenuta del fant
Piemonte, 2016

8,90

Brachetto d’Acqui
Piemonte, 2018

8,60

Ranska

Maury Vintage, Mas Amiel
Languedoc-Roussillon, 2014

10,50

Chapoutier Bila-Haut
Banyuls 2016

10,70

Lillet Blanc
Bordeaux

8,00

Château Carsin
Cadillac

8,90

Château Pierre Bise
Coteaux du Layon, Rochefort 2017

9,20

Special Samppanjat / Kuohuviinit

Collet Aÿ Brut Art Deco

87,00 plo

Larmandier-Bernier Latitude

90,00 plo

Pannier Rosé Brut

 74,00 plo

Pol Roger, Reserve

 90,00 plo

Cleto Chiarli Rosé Brut de Noir

55,00 plo

Blinibrunssi

Blinibrunssi 5.1.-16.2.

Bistro O matin blinibrunssi 5.1. – 16.2. joka sunnuntai
Tammi-helmikuussa herkutellaan pöydän täydeltä blineillä.

Alkuruokapöytä

Kuohkeat tattariblinit   g,l
Fluffy buckwheat blinis
Kirjolohenmätiä g,l,
Rainbow trout roe
Rasvakalanmätiä g.l
Lumpfish roe
Punasipulia, hapankermaa g,l
Red onion and sour cream
Sitruuna graavattualohta g,l
Salted salmon with lemon
Tyrnimarjasilakkaa g,l
Sea buckthorn marinated baltic herring
Kylmäsavustettua poronpaistisalaattia l,g
Cold smoked reindeer roast salad

***
Raikasta vihreää salaattia l,g
Fresh green salad
Grillattua porkkanaa, mozzarellaa ja pestoa l,g
Grilled carrots, mozzarella and pesto

***
Tilliperunaa g,l
Dill potatoes

****

 

Pääruoka- pöytään tarjoiltuna

Maa-artisokkakeittoa
Jerusalem artichoke soup

Tai

Paahdettua siianseläkettä ja fenkolirisottoa
Roasted white fish filet and fennel risotto

Tai

Naudanulkofileetä ja bearnaisekastiketta
Filet of beef and bearnaise sauce

Jälkiruokapöytä

Sitruuna-marenkikakkua l
lemon-merinque pie
Vanilja panna cottaa, omenaa ja kauraa l,(g)
Vanilja panna cotta, apple and oat
Hedelmäsalaattia l,g
Fruit salad
Kotimaisia pientilajuustoja, hillokkeita ja pähkinämysliä l,(g)
Finnish artesan cheeses, jam selection and nuts 

36€ aikuiset / adults
16€ 9 – 12v 
10€ 4 -8v 
0€ 0- 3v 

***
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos toisin ei mainita

g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla, tai sähköpostitse.

Yli 8 hengen varaukset sähköpostilla tai puhelimitse.

Blinejä

Suositut blinibrunssit 5.1.
 alkaen, joka sunnuntai 17.2. asti 

Hyvää joulua , avaamme taas 7.1.