Menu

À la Carte

Alkuruuat / Hors d’oeuvres

Tervetuloa
Tarjoilemme  a la cartea
ma- pe klo 16:30 alkaen  ja
lauantaina klo 12:00 alkaen. 
*  
Käytämme maskeja ja tarjolla on käsidesiä.
 
Take away
illalisen voi noutaa myös mukaan
ennakkoon voit tilata 
puhelimitse 050 3308398
tai 
sähköpostilla (ennen klo 11:00)  
bistromat.tapiola@bistromat.fi 

Soupe 10,50€
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa,
tuoretta mozzarellaa,  pinjansiemeniä ja omenaa
 l,g

Soppa på jordärtskocka, färsk mozzarella, pinjefrön och äppel

Saumon 13,90€
Färsaarten lohta, artesaani soijaa,
hunajamelonia ja kirjolohenmätiä  l,g

Lax från Färöarna, artesan soja, honungsmelon och rom från regnbågsforell

Boeuf tartare 13,90€
Naudanliha tartar, vesikrassikreemiä, piparjuurta ja
macadamia – pähkinää l,g

Nöt tartar, vattenkrasscréme, pepparrot och macadamia nöt

Arancini aux champignons 12,90€
Metsäsieni arancini, pikkelöityä punakaalia ja parmesaania l 

Skogssvamps arancini, inlagd rödkål och parmesan

Sides
Fenkoli-suola maustetut ranskalaiset  +3,50€
Fransk potatis med fennel 
Aioli dippi +1,80€
Aioli dipp 

Pääruuat / Plats

Gnocchi 22,00€
Luomu kananmunaa, metsäsieniä ja
peruna gnoccheja   l
Ekologisk ägg, skogsvampar och potatis gnocchi

Sandre 28,80€ – 15,00€ lapset
Paistettua kuhafileetä, kukkakkalia, perunaa sinisimpukkakastiketta  
Stekt gösfilée, blomkål, potatis och blåmusselsås

Boeuf 33,00€
Grillattua naudan entrecôtea, Café de Paris -maustevoita, papuja ja Pont Neuf perunaa l,g
Grillad nöt entrecôte, Café de Paris-smör, bönor och Pont Neuf- potatis

Caille 27,00€
Kokonaisena grillattua viiriäistä
Ranskasta, mukulaselleriä ja
Banyuls kastiketta l
Grillad hel Fransk vaktel, selleri och Banyuls sås

Alkuperä / origin
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista jos ei toisin mainita
Alla köttproducter vi  använder är inhemska om det ej är nämt nått annajf

Klassikot / Classique


Salade de gambas 16,60€ / 20,50€

Grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaanijuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Grillade jätteräkor, getost, parmesan, sallad, aioli och grillad vitlöksbröd l,(g)

B.O.M. Burgeri 18,00€ -lapset 10,50€
Kotimaisen Agnus härän pihvi, mojo-rojo kastiketta, tomaatti-kurkkusalsaa, cheddarjuustoa ja ranskalaiset
Inhemsk Agnus-biff, mojo-rojo sås, tomat-gurksalsa, cheddar och fransk potatis

Jälkiruuat / Desserts

Chocolat 9,90€
Lämmintä suklaakakkua, suola-karamellia ja
Snickers-jäätelöä vl, g

Pomme 9,90€
Emmer-mannapuuroa, karamellisoitua omenahilloketta ja ruskistettua voi -jäätelöä vl

Crème Caramel 9,90€

Rosmariinilla maustettu créme caramel ja 
punaisia puutarhamarjoja vl, (g)

Sorbet du jour 5,50€
Bistro O matin sorbettia l, g
Sorbet á la O mat

Fromage  9,90€
Suomalaisia artesaanijuustoja 
Finska artesan ostséCa

Bistro Menu I

Boeuf tartare
Naudanliha tartar, vesikrassikreemiä, piparjuurta ja macademia pähkinää

Sandre
Paistettua kuhafileetä, kuha-mousselinea, sinisimpukkakastiketta

Pomme
Emmer-mannapuuroa, karamellisoitua omenahilloketta ja ruskistettua voi -jäätelöä

Menu 46,00€
 + pala pientilajuustoa 5,50€ 
Viinimestarin suositusviinit 40,00

Bistro Menu II

Soupe
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, tuoretta mozzarellaa, pinjansiemeniä ja omenaa

Entrecôte
Grillattua naudan entrecôte, Café de Paris -maustevoita, papuja ja Pont Neuf perunaa

Crème caramel
Rosmariinilla maustettu crème caramel ja punaisia puutarhamarjoja

Menu 46,00€
+ pala pientilajuustoa 5,50€ 
Viinimestarin suositusviinit 45,00€

Lounas

Lounas maanantai – perjantai
11:00 – 15:00


Tervetuloa lounaalle,
lounaalle voit tulla klo11:00 alkaen
aina klo 15:00 asti.
Suurin ruuhka sijoituu välille 11 -13:00, 
väljää ja rauhalllista on 13.30 -15:00 
Käytämme maskeja ja tarjolla on käsidesiä.
 
 
Take away
Lounaan voi noutaa myös mukaan
ennakkoon lounaan voi tilata
puhelimitse 050 3308398
tai 
sähköpostilla (ennen klo 11:00)  
bistromat.tapiola@bistromat.fi
Ilmoita mitä tilaat ja mihin aikaan olet noutamassa

 

MAANANTAI 26.10.
Karamellisoitua juurisellerikeittoa ja raikasta omenaa 9,80€ l,g,k
Katkarapu-mozzarella-meloonisalaattia 10,70€ l,g
Puruveden muikkuja, perunamuusia ja
tilli-kermaviilikastiketta 12,50€ l,(g)

Grillattua naudan flank steakia, paahdettua ruusukaalia ja Cafe de Paris voita 13,50€ l, (g)
Paistettuja gnoccheja, suppilovahveroa ja parmesaanikastiketta 10,70€ l, k
Päivän jälkiruoka 6,80€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€ 


TIISTAI 27.10.
Karamellisoitua juurisellerikeittoa ja raikasta omenaa 9,80€ l,g
Paahdettua seesamilla maustettua lohta ja peruna-kananmunasalaattia 10,70€ l,g
Timjamivoilla gratinoitua turskafileetä, kukkakaalia ja kermaista fenkolikastiketta  13,00€ l,g
Kotimaisen karitsan pannupihviä, pottuvoita ja karamellisoitua sipulia 13,00€ l,g
punajuuripastaa, hunajapaahdettua vuohenjuustoa ja fenkolisalaattia 10,70€ l,k

Päivän jälkiruoka 6,80€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€ 

KESKIVIIKKO 28.10.
Kookoksella maustettua porkkana-inkiväärikeittoa ja tuoretta chiliä 9,80€ l,g,k
Lämmintä savulohisalaattia ja
avokadokreemiä 10,70€ l,g,(k)

Mannerströmin silakkapihvit, kananmunaa ja piparjuurikastiketta 12,80€ l
Pitkään haudutettua Hongola Gårdin naudan etuselkää, paahdettua persiljajuurta ja kermaista rosmariinikastiketta 13,50€ l, g
Metsäsienirisottoa ja Västerbottenjuustoa 
10,70€ l,k

Päivän jälkiruoka 6,80€
Kolmen ruokalajin menu 28,00

TORSTAI 29.10.
Kookoksella maustettua porkkana-inkiväärikeittoa ja tuoretta chiliä  9,80€ l,g,k
Omena-glaseerattua kanasalaattia ja paahdettua pähkinää ja curry-jogurttikastiketta  10,70€ l, g
Paistettua kallioanturaa,
palsternakkapyreetä ja pinaattia 14,00€ l ,g
Wieninleikettä,
pinaatti-perunapaistosta ja
tartarkastiketta 13,00€ l (g)
Grillattua munakoisoa,
pistoupastaa ja fetajuustoa 10,70€ l,g,k
Päivän jälkiruoka 6,80€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€ 

PERJANTAI 30.10.
Mausteista myskikurpitsakeittoa ja kinovaa 9,80€ l,g
Karamellisoitua päärynäsalaattia, paahdettua brie-juustoa ja rapeaa pekonia 10,70€ l,g,k
Paistettua lohifileetä, metsäsienikastiketta ja sikliperunaa tilli-voilla 
14,00€ l,g 
Kimchiburgeri, aiolia ja ranskanperunoita 
12,00€ l,(g)
Maa-artisokkarisottoa, herkkutattia ja pinaattia 10,70€ l,g,k Päivän jälkiruoka 6,80€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

 

LIHAN ALKUPERÄ
Käytämme kotimaista lihaa, ellei muuta mainintaa

g – Gluteeniton

l – Laktoositon

vl – Vähälaktoosinen

(g) – Onnistuu ilman gluteenia

 (k) – onnistuu kasvisruokana
(v) – onnistuu vegaanisena

***
kysy muista allergeeneista henkilökunnaltamme

Brunssi

Sunnuntaibrunssi


Syksyn sunnuntaibrunsseilla nautitaan sadonkorjuusta ja sen tuomista parhaista raaka-aineista. Alkuruokapöydässä sesongin juurksia paahdetuna, sieniä, silakoita, sorsaa ja hirveä. Pääruoka tarjoillaan pöytään ja vaihtoehtoina aina kasvis-, kaja-, ja liha-annokset. Lapsille räätälöimme samoista raaka-aineista heille sopivia annoksia. Jälkiruokana herkutellaan kotimaisilla juustoilla, suklaalla, karpalolla, kinuskilla ja seljankukkavanukkaalla. Tervetuloa nauttimaan herkullisesta ruuasta ja mukavasta sunnuntaitunnelmasta. Isänpäivänä isänpäivämenu kts. isänpäivä
 

Alkuruokapöytä

Vihersalaattia puutarhurin tapaan l,g,k
Hiillostettua juures-salattia l,g,k
Metsäsienisalaattia l,g,k
Katajanmarjasilakoita l,g
Piparjuurisilakoita l,g
Mätiä, hapankermaa ja punasipulia l,g
Bistro O matin jääkellarinlohta l,g 
Sorsanliha patéeta l,g
Hirvenpaahtopaistia ja karpalomarmelaadia l,g
Peuranliha makkaraa l,g
Munakokkelia l,g,k
Tillivoilla maustettua frexit perunaa    l,g
**
Bistro O matin aresaanileipää l

Pääruoka

Tarjoillaan lautaselta 


Mysikurpitsakeittoa l,g,k

Tai

Savustettua taimenfileetä  ja Lapin puikulapyreetä l,g 

Tai

Grillattua saksanhirvenfileetä ja bearnaisekastiketta  l,g

 

Jälkiruokapöytä

Suklaamoussekakkua  l 
Karpaloa ja suolakinuskia l,g
Seljankukka vanukasta ja lakkaa l
*
Kotimaisia pientilajuustoja
Seljankukka vanukasta,
lakkaa ja ruusukvittenhilloketta
Talon pähkinämysliä 
 
**

espressoa, cappuccinoa,
kahvia tai haudutettua teetä 

 

Hinta ja muuta

Hinta Aikuiset 38,00€ Lapset alle 5 v veloituksetta

5 – 10v  12,00€ ja
11 – 14v 16,00€

Aika:
Brunssille saavutaan klo  12 -16:30 välillä  ja
nautiskella v0i aina klo 18:00 asti 
***
Turvallisuus:
Huolehdimme pintojen puhtaudesta ja turvaväleistä

Käytämme maskia
Alku – ja jälkiruokapöydässä voit käyttää kertakäyttö liinaa
käyttäessäsi ottimia.  
***
Alkuperä:
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos toisin ei mainita

Allergeenit:
g=gluteeniton
l=Laktoositon
vl=vähälaktoosinen
(g)=onnistuu ilman gluteenia
k = kasvis
(k)=onnistuu kasvisruokan

Viinilista

Tervetuloa tutustumaan viineihimme Bistro O Mat Tapiolaan

Click here

Wines by the glass

Sparkling

           Champagne Veuve Clicquot Brut Reserve                                                            12,8 / 10cl

           Mirgin Reserva Cava Brut Nature, Alta Alella, Penedés, Spain                              9 / 12cl

Non Alcoholic

           Cloudberry-Elderflower, Winner, Kirkkonummi, Finland                                    6,5 / 12cl

Whites                                                                                                                                                    12cl

           2018             Generations Riesling, Weingut Pauly, Mosel, Germany                         8,4

           2019            Handcrafted Grüner Veltliner, Martin & Anna Arndorfer,                       10,8

                                Kamptal, Austria

           2017             L’avi Arrufi Blanco, Cellar Piñol, Terra Alta, Spain                                   12,6

           2017             Toricella Chardonnay, Barone Ricasoli, Tuscany, Italy                           13,2

           2013             Gruenspiel Cru d’Alsace, Domaine Marcel Deiss, Alsace, France       19,2

Reds                                                                                                                                                        12cl

           2016             Vertigo Rosso delle Venezie, Livio Felluga,                                              9

                                 Friuli-Giulia-Venezia, Italy   

           2018             Malcaracter, Bodegas Malcaracter, Ribera del Duero, Spain               10,8

           2016             That’s Neiss Cuvée Red,Weingut Neiss, Pfalz. Germany                      12

           2016             Château Puybarbe, Côtes de Bourg, Bordeaux, France                       15,6

           2013             Barolo Dagromis, Gaja, Piedmont, Italy                                                    24,6

Orange                                                                                                                                                    12cl

           2017 Singulier, Vignoble du Reveur, Alsace, France                                                    12

ISÄNPÄIVÄ MENU
8.11.
12 -18.00

Tarjoilemme isänpäivänä kolmen ruokalajin 
isänpäivämenun pöytään tarjoiltuna.
Valittavissa kolme alkuruoka- ja pääruokavaihtoehtoa ja kaksi jälkiruokavaihtoehtoa.
Lapset voivat valita oman lastenmenun 
tai
syödä saman menun aikuisten kanssa hieman edukkaammin. 

ALKURUOKA

SOUPE DE OIGNON
Ranskalaista sipulikeittoa, gratinoitua vuohenjuusto gruyére ja hapanjuurileipää
l,(g)

tai

CERF
Punkalaitumen Peuranfilee tartaria, katajanmarja savustettua hapankermaa
 ja mustaherukkaa l,g

tai

CYCLOPTÈRE
Kuohkeaa paistettua perunaa, rasvakalanmätiä ja fermentoitua punasipulia
l,g

 

PÄÄRUOKA

CÉPE

Herkkutatti- emmervehnää, loumu kananmunaa ja omenaa
l

tai

SANDRE
Haudutettua kuhaseläkettä, grillattua pak- soita ja Verjus Beurre blanc kastiketta
l,g

tai

RENNE
Grillattua poronpaahtopaistia, haudutettua poron kieltä, mukula selleriä ja
Grand- veneur kastiketta l,g

JÄLKIRUOKA

POMME
Emmer- mannapuuroa, karamellisoitua omenaa
ja ruskistettua voi- jäätelöä l
tai

TIRAMISU
Tiramisu Bistro O matin tapaan l,g*

HINTA
Menu aikuiset 54€ / hlö
Menu lapset alle 13v 25€  


LAPSET
BOM BURGER
Kotimaisen Angus-härän pihvi, 
cheddar-juustoa ja tomaattia, maalaisranskalaiset ja l (g)
aiolia
***
Vaniljajäätelöä ja karamellisoitua omenaa l,g

HINTA
Lapset 18€
*

l= laktoositon
g=luteeniton
(g) = saa gluteenittomana
(l)= onnistuu laktoosittomana

 

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla, tai sähköpostitse.

Yli 8 hengen varaukset sähköpostilla tai puhelimitse.

sunnuntaibrunssi

Sadonkorjuunjuhlaa  sunnuntaibrunssillamme 

Tule nauttimaan syksyn sadonkorjuun  kylmistä ja lämpimistä  cocktailestamme.