Menu

À la Carte

Alkuruuat / Hors d’oeuvres

Tervetuloa
Tarjoilemme  a la cartea
ma- pe klo 16:30 alkaen  ja 
lauantaina klo 12:00 alkaen. 
*  
huolehdimme turvallisuudestasi,
Käytämme maskeja ja tarjolla on käsidesiä ja
meillä on turvavälit huomioitu
*  
kaikki annoksemme ovat mahdollisia myös take awaynä. 
*
helmikuun take away menu: 
-nouda meiltä, lämmimtä ja viimeistele itse –
Katso tästä 
Tilaukset sähköpostilla bistromat.tapiola@bistromat.fi
tai soittamalla 050-3308398,
otamme mielellään etukäteistilauksen

Salade 10,00€ l,g
Raikasta vihresalaattia ja sitruuna vingretteä
Fräsch grönsallad med citronvinaigrette
Fresh green salad with lemon vinaigrette

 Soupe 10,50€ l,g
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa ja confit viiriäisen koipea
Fluffig soppa på jordärtskocka, vaktelconfit
Fluffy Jerusalem artichoke soup and quail leg confit

Hareng 13,90€ l,g
Sitruuna marinoidut silakat, rasvakalan mätiä ja tilli- peruna-aiolia
Citronmarinerad sill, stenbitsrom, pressad gurka, dill och dillpotatis-aioli
Lemon marinated herring, lumpfish roe, pressed cucumber, dill and dill-potato aioli

Blini 16,50€ l,g
Kuohkea tattariblini, siianmätiä, savustettua hauenmätiä,punasipulia ja hapankermaa
Blini på bovete, siklöjrom, rökt gäddrom, crème fraîche och rödlök
Buckwheat bib, whitefish roe, smoked pike roe, crème fraîche and red onion

Escargot 12,90€ l
Valkosipuli- persiljavoissa gratinoituja
etanoita ja briossia
Gratinerade sniglar i vitlökspersiljesmör och parmesan-sofrito -gratinerad brioche,
Gratinated snails in garlic-parsley butter and parmesan-sofrito -gratinated brioche, 

Sides
Ranskalaiset fenkolisuolalla 3,50€
Herkkutattirisottoa 5,50€
Savustettua luu- ydinvoita 3,50€
Aioli dippi 1,50€
Kimchi majoneesia 1,50€t

Pääruuat / Plats

Cépe  22,00€ l,g
Herkkutattirisottoa ja omenaa vl,g
Risotto på Karljohanssvamp, äppel
Risotto porcini, apple

 

Corégone lavaret 28,80€ l,g -lapset 15,00€
Paistettua siianseläkettä, beluga- linssiä,
savoynkaalia ja simpukkavaahtoa
Stekt sikfilé, belugalinser, savoy-kål och musselskum
Fried whitefish fillet, beluga lentils, savoy cabbage and mussel foam

Porc 28,00€ l,g
 48 tuntia haudutettua Metsärannan porsaankylkeä, tiristettyjä ruusukaalia ja mukulaselleripyreetä
48 timmar stuvade Metsäranta-grisrevben, pressad rosenkål och rotselleripuré
Metsäranta pork ribs cooked for 48 hours, squeezed brussel sprouts and root celery puree

Bœuf Bordelaise 33,00€ l,g
Grillattua kotimaisen  naudan entrecóte pihvi, vihreää papua, savustettua luu-ydinmaustevoita ja ranskalaiset puikulaperunasta.

Grillad nötkött entrecóte-biff, gröna bönor, rökt benmärgssmör och pommes frites på mandelpotatis

Grilled beef entrecóte steak, green beans, smoked bone marrow butter and almond potato french fries

Canard 32,00€ l,g
Paistettua ranskalaista ankanrintaa,
perunaterriiniä, briossia ja kirsikkakastiketta
Stekt franskt ankbröst, potatisterrin, brioche och körsbärssås
Fried French duck breast, potato terrine, brioche and cherry sauce 

 

Alkuperä / origin
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista jos ei toisin mainita
Alla köttproducter vi  använder är inhemska om 
det ej är nämt nått annajfsohloute

Klassikot / Classique


Salade de
Gambas 16,60€ / 20,50€ l(g)
Grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaanijuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Grillade jätteräkor, getost, parmesan, sallad och grillat vitlöksbröd 
Grilled shrimps, goat cheese, parmesan, mixed salad and grilled garlic bread

Moules au  bleu  24,50€/500g l,g
Höyrytettyjä sinisimpukoita Noilly Prat kastikkeessa, ranskalaiset ja aiolia
Ångade musslor i Noilly Prat-sås, pommes frites och aioli 
Steamed mussels in Noilly Prat sauce, french fries and aioli

 

Steak tartare 16,50€ l,g
Klassinen  naudanliha tartarpihvi,
maalaisperunoita ja aiolia 
(allergeenit: kala -Worcestershire-kastike )
Klassisk tartarbiff på nötkött, lantpotatis och aioli
Classic tartar steak on beef, country potatoes and aioli

 B.O.M. Burgeri ”Kimchi” 19,00€ -lapset 10,50€ l(g)
Kotimainen Agnus härän pihvi, kimchi kaalia, chedder juustoa ja tomaattia, ranskalaiset ja aiolia
Inhemsk Angus-biff, kimchi-kål, cheddarost och tomat, pommes frites och aioli
Domestic Angus beef steak, kimchi cabbage, cheddar cheese and tomato, french fries and aioli

 

 

Jälkiruuat / Desserts

Baba 10,50€ l
Lämmin rommi baba ja vaniljajäätelöä
Varm rom-Baba och vaniljglass
Warm rhum Baba and vanilla ice cream

Airelle 10,50€ l,g

Puolukkajäätelöä, maitosuklaamoussea
ja pähkinämysliä
Lingonglass, mjölkchokladmousse och nötmysli
Lingonberry ice cream, milk chocolate mousse and nut muesli
 

Crème Brûlée 10,50€ l,g
Suklaa Crème Brûlée ja kirsikkasorbettia
Vanilla Crème Brûlée och körsbärssorbet
Vanilla Crème Brûlée and cherry sorbet

Sorbet du jour 5,50€ l,g
Bistro O matin sorbettia l, g
Sorbet á la O mat

Fromage  9,90€ l(g)
Suomalaisia artesaanijuustoja 
Finska artesan ostar
Finnish farm cheeses 

 

Bistro Menu I

Hareng 
Sitruuna marinoidut silakat, rasvakalan mätiä ja tilli- peruna-aiolia

Canard 
Paistettua ranskalaista ankanrintaa, 
perunaterriiniä, briossia ja kirsikkakastiketta

Baba 
Lämmin rommi baba ja vaniljajäätelöä

Menu  49,00  + pala pientilajuustoa 5,50€ 

Viinimestarin suositusviinit 40,00

Bistro Menu II

Steak tartare 
Klassinen  naudanliha tartarpihvi

Corégone lavaret
Paistettua siianseläkettä, beluga- linssiä, 
savoynkaalia ja simpukkavaahtoa

Crème Brûlée
Vanilja Crème Brûlée ja kirsikkasorbettia

 

Menu 47,00 + pala pientilajuustoa 5,50€

Viinimestarin suositusviinit 42,00€

Lounas

Lounas maanantai – perjantai
11:00 – 15:00


Tervetuloa lounaalle,
lounaalle voit tulla klo11:00 alkaen
aina klo 15:00 asti.
Suurin ruuhka sijoituu välille 11 -13:00, 
väljää ja rauhallista on 13.30 -15:00 
Käytämme maskeja ja tarjolla on käsidesiä.
 
 
Take away
Lounaan voi noutaa myös mukaan.
Voit tilata lounaan puhelimitse
050 3308398

tai 
sähköpostilla bistromat.tapiola@bistromat.fi 
( sähköpostilla samanpäivän tilaukset ennen klo 11:00)
*
Ilmoita mitä tilaat ja mihin aikaan olet noutamassa

MAANANTAI 1.3. 

Lempeän tulista porkkana- kookosmaitokeittoa 9,90€ l, g, k
Maalaissalaattia 10,90€ l, (g)
Bouillabaise kalapataa
(Mustekalaa, rapuja, lohta ja seitifileetä) 13,50€ l, g
Mureaksi haudutettua Hongolan Tilan naudanrintaa ja piparjuuri Veloutea 13,00€ l, g
Melanzanea, rucolaa ja vuohenjuustoa 10,90€ l, k 
Päivän jälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

TIISTAI 2.3. 

Kuohkeaa palsternakkakeittoa ja nokkosta 9,90€ l, k, g
Pekoni- kanamunaceasarsalaattia 10,90€ l, (g)
Paistettua lohifileetä, hollandaise kastiketta ja tilli perunaa 13,90€ l, g
Rosee paistettua Hongolan Tilan naudanpaahtopaistia ja juurespyttipannua 13,50€ l, g
Kermaista herkkutatti- pinaattipastaa 10,90€ l, k

Päivän jälkiruoka 6,90€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

KESKIVIIKKO 3.3.

Bataatti- chilikeittoa ja jogurttia 9,70€ l, g, k
Naudanliha tartarpihvi ja ranskalaiset 10,90€ l, g
Kermaista lohikeittoa ja saaristolaisleipää 12,50€ l, (g)
Grillattua maissikananrintaa, latva-artisokka risottoa ja parmesaania 13,50€ l, g
Latva-artisokka risottoa ja grillattua brokkoliinia 10,90€ l, k, g
Päivän jälkiruoka 6,90€ 

Kolmen ruokalajin menu 28,00

TORSTAI 4.3.
Bataatti- chilikeittoa ja jogurttia 9,90€ l, g, k
Kanan ceasarsalaattia 10,90€ l, (g)
Saaristolais-kala lautanen ja lämmintä sikliperunaa 13,00€ l, g
Wieninleike, anjovis- kapris-salaattia ja perunamuusia 14,00€ l, (g)
Latva-artisokkarisottoa ja grillattua brokkoliinia 10,90€ l, k, g
Päivän jälkiruoka 6,90€
Kolmen ruokalajin menu 28,00€ 

PERJANTAI 5.3.

Kuohkeaa tuorehernekeittoa ja uppomuna 9,90€ l, (g), k
Savulohisalaattia, uppomuna ja tillimajoneesia 10,90€ l, g
Paistettuja muikkuja, perunamuusia ja remoulade- kastiketta 12,90€ l,(g)
Peuranlihapataa, perunamuusia ja suolakurkkua 14,00€ l, g
Falafel pyörykät, jogurtti- kurkkusalaattia ja curry perunaa 10,90€ l, k 
Päivän jälkiruoka 6,90€ 
Kolmen ruokalajin menu 28,00€

LIHAN ALKUPERÄ
Käytämme kotimaista lihaa, ellei muuta mainintaa

g – Gluteeniton
l – Laktoositon
vl – Vähälaktoosinen
(g) – Onnistuu ilman gluteenia
k – kasvisruoka
(k) – onnistuu kasvisruokana
(v) – onnistuu vegaanisena
***
kysy muista allergeeneista henkilökunnaltamme

Brunssi

Alkuruokapöytä

 

– noutopöydästä –
turvallisuus: käytössä kertakäyttöhansikkaita tai käsidesiä, turvavälit

Vihersalaattia l,g
latva-artisokka- maalaissalaattia l,g
Grillattua porkkanaa- pähkinää ja vuohenjuustoa l,g
Katajanmarjasilakoita l,g
Valkosipulisilakoita l,g
Graavattua lohta ja piparjuurikastiketta l,g
 Naudanliha tartar ja vesikrassikreemiä l,g
Artesaani leikkele valikoima l,g
Kesäperunaa ja tilli- voisulaa l,g
***
Bistron artesaani leipäpöytä l

Pääruoka

 – pöytään tarjoiltuna-
Grillattu pak- choi  eggs benedict l,(g),k (v)
tai 
Häränrinta eggs benedict l,(g)
tai
Savulohi eggs benedict l, (g)

Jälkiruoka

 

Creme brulee ja veriappelsiinisorbettia l,g
tai
Tuorejuusto- mustaherukkaleivos l(g)
tai
Kotimaisia juustoja

 

Hinta ja muuta

Hinta Aikuiset 38,00€ Lapset alle 5 v veloituksetta

5 – 10v  12,00€ ja
11 – 14v 16,00€

Aika: Sunnuntaibrunssi 7.3.
Brunssille voi saapua  klo  12 -16:30 välillä  ja
nautiskella v0i aina klo 18:00 asti 
***
Turvallisuus:
Huolehdimme pintojen puhtaudesta ja turvaväleistä

Käytämme maskia
Alku – ja jälkiruokapöydässä voit käyttää kertakäyttö hanskoja tai käsidesiä  
***
Alkuperä:
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos toisin ei mainita

Allergeenit:
g=gluteeniton
l=Laktoositon
vl=vähälaktoosinen
(g)=onnistuu ilman gluteenia
k = kasvis
(k)=onnistuu kasvisruokan

Viinilista

Tervetuloa tutustumaan viineihimme Bistro O Mat Tapiolaan

Click here

Wines by the glass

Sparkling

Champagne Veuve Clicquot Brut Reserve                                                            13 / 10cl

Jeio Prosecco Rose, Bisol, Veneto, Italy                                                                  9 / 12cl

Non Alcoholic

Cloudberry-Elderflower, Winner, Kirkkonummi, Finland                                    7 / 12cl

Whites                                                                                                                                        12cl

2019             Gruaer Burgunder, Weingut Wolf, Pfalz, Germany                                9

2017            Paramos de Nicasia Blanco, Maquina&Tabla, Castilla y Leon, Spain   9,6

2018            Gavi di Gavi, Fontanafredda, Piedmont, Italy                                           12,6

2017            Riesling Alte Reben, Weingut Schloss Vollrads,                                     15

                    Reingaus, Germany      

Reds                                                                                                                                             12cl

2016             Roero, Matteo Correggia, Piedmont, Italy                                               9

2016            Paramos de Nicasia Tinto, Maquina&Tabla, Castilla y Leon, Spain     9,6

2015             L’avi Arrufi Tinto, Cellar Piñol, Cataluny, Spain                                       13,8

2018             Pinot Noir, Gusbourne, Kent, England                                                     15,6

 

Orange                                                                                                                                         12cl

2017 Singulier, Vignoble du Reveur, Alsace, France                                                    12

Cocktail favorits 12€
   *mocktail 7,50€

House Negroni

Skagerrak Nordic Dry gin, Vermouth, Campari

Sea Buckthorn *

Jose Cuervo Especial Silver Tequila, Sea Buckthorn berries, lime, agave

Cosmopolitan a la Bistro O Mat *

Finlandia Vodka, Cointreau, cranberries, lime, rosemary

Satsuma 

Skagerrak Nordic Dry gin, Vermouth, Satsuma

 

 


Ensiviikon take away menu
kaikki tuotteet ja allergeenit päivittyvät 
take away  viikko 10 

Viikonloppukassi 
12–13.3  ja 19.-20.3.
 viikonloppukassi 

 

TAKE AWAY lounas 1- 5.3.
voit tilata take awaynä lounasta päivittäin vaihtuvalta lounaslistaltamme 
TAI
-voit tilata  take awaytä  myös a la carte listaltamme
tarjolla iltaisin ja viikonloppuisin 

soittamalla 050 3308398 tai sähköpostilla
bistromat.tapiola@bistromat.fi

TAI 
voit tilat: 
HELMIKUUN MENUN, saatavilla vielä 6.3. asti 
– take away –
nouda meiltä viimeistele itse 

Katso menu tästä :
HELMIKUUN MENU

Erikoisruokavaliot:

menu on gluteeniton ja laktoositon 
menun voit noutaa vaikka edellisenäpäivänä,
tuotteet säilyvät hyvin jääkaapissa vuorokauden. 
Valmistus vaatii vain lämmittämistä. 

 

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla, tai sähköpostitse.

Yli 8 hengen varaukset sähköpostilla tai puhelimitse.

Sunnuntaibrunssi

tervetuloa nauttimaan brunssista, joka sunnuntai 

Olemme taas auki sunnuntaisin
tervetuloa brunssille!