Menu

Tervetuloa nauttimaan lounaasta, joka on enemmän kuin vain ateria – se on hetki hengähtää, kohdata ja inspiroitua. Ravintolamme tarjoaa täydellisen ympäristön niin kiireisen päivän katkaisuksi, rennoksi nautiskeluksi kuin tärkeiksi liikelounaiksi.

Nouse hissillä suoraan 9. kerrokseen ja astu maisemien keskelle. Varaa pöytä etukäteen tai poikkea spontaanisti – me pidämme huolen lopusta.


Vko 27

 
MAANANTAI  – TIISTAI 30.6 ja 1.7.

Paahdettu bataatti-fenkolikeitto 11,50 € / 13,70 € (L, G, VEG.)
Roasted sweet potato fennel soupe
Täyteläinen keitto, siemengranolaa ja sitrus-korianteriöljyä

Savumuikkusalaatti 14,00 € (L, G)
Smoked vendace salad 
Savumuikkumoussea, kananmunaa, sitruunamajoneesia, saaristolaisleipää, vihersalaattia ja tilliperunaa

Hauki Wallenbergin pihvi 16,50 € (L, G)
Pike Wallenberg Patty 
Rapeaksi leivitetty haukipihvi, perunamuhennosta, hernettä ja rapukastiketta

Härkä 17,50 € (L, G)
Charcoal Grilled Beef Steak
Puuhiiligrillattu härän pihvi, paahdettua valkosipuliperunaa ja
chimichurrikastiketta

Sitruuna-hernerisotto 15,00 € (L, G, VEG*)
Lemon -pea risotto
Vuohenjuustoa ja minttuöljyä

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 € 
Three-course menu

KESKIVIIKKO – TORSTAI 2. -3.7.

Paahdettu bataatti-fenkolikeitto 11,50 € / 13,70 € (L, G, VEG)
Roasted sweet potato fennel soupe

Täyteläinen keitto, siemengranolaa ja sitrus-korianteriöljyä

Maissikana Caesarsalaatti 14,00 € (L, G,K*)
Corn-Fed Chicken Caesar salad 
Paahdettua maissikananrintaa, kananmunaa, parsaa, anjovistiketta ja parmesaania

Lohi 17,00 € (L, G)
Lightly Smoked salmon
Kevyesti savustettua lohta, yrttiperunaa, rapeaa pak-choita ja porkkana-voikastiketta

Biff Rydberg 16,50 € (L, G)
Swedish Beef Hash
Naudanfileetä, rapeaa perunaa, kananmunaa ja savustettua luuydin-sinappivoita

Sitruuna-hernerisotto 15,00 € (L, G,k, VEG*)
Lemon -pea risotto with goat cheese and mintoil
Vuohenjuustoa ja minttuöljyä

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 € 
Three-course menu

PERJANTAI  4.7.

Paahdettu bataatti-fenkolikeitto 11,50 € / 13,70 € (L, G, VEG)
Roasted sweet potato fennel soupe
Täyteläinen keitto, siemengranolaa ja sitrus-korianteriöljyä

Lohi Caesarsalaatti 14,00 € (L, G,K*)
Salmon caesar salad
Savustettua lohta, kananmunaa, parsaa, anjovistiketta ja parmesaania

Fish & Chips  16,00 (L)
Beer battered Fried Fish
Friteerattua oluttaikinakalaa, hernepyrettä, ranskalaisia ja sitruunaista tartarkastiketta

Possu 17,00 € (L, G)
Iberico Pork
Iberico-possua, lämmin varhaisperuna-fenkolisalaatti, marinoitua sipulia ja tryffeliaiolia

Sitruuna-hernerisotto 15,00 € (L, G,k, VEG*)
Lemon -pea risotto
Vuohenjuustoa ja minttuöljyä

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 € 
Three-course menu

 

l=laktoositon g=gluteeniton
k=kasvisruoka veg=vegaaninen
*=mahdollista saada pienillä muutoksilla

BAR SNACKS JA TAPAS – 
Pieniä  annoksia tai alkupaloja, jotka ovat tarjolla koko päivän ajan
Small, bite-sized dishes and appetizers available throughout the day.

ALKURUUAT | ENTRÈES

VOL AU VENT | 15 €
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad

ASPERGES | 16€
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta, suolasitruunaa
ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan

SANDRE | 17 €
Kuha 
ceviche, kurkkua yuzu-omenaa, kefiiriä, korianterikreemiä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander creme, and whitefish roe

STEAK TARTARE  | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää ja keltuaista
Seasoned beef tartare, capers, hazelnuts, red onion, crispy artichoke and yolk

COCKTAIL DE CREVETTES | 16€ 
Käsinkuorittua katkarapua, muikunmätiä, Thousand Island- kastiketta, omenaa ja lehtisalaattia
Hand-peeled shrimp, vendace roe, Thousand Island dressing, apple, and lettuce

KLASSIKOT | CLASSIQUES

ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli, and Parmesan

RISOTTO | 25 €
Kermaisen täyteläistä ”Crème de verte” risottoa,  parsaa, paahdettuja pinjansiemeniä, ja pecorino-juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts, asparagus, and Pecorino cheese

BURGER 26€
Espelette pippurilla maustettua naudanliha pihvi, cheddar-juusto, sipulia, salaattia, chipotle-aiolia ja ranskanperunoita

Beef steak seasoned with Espelet pepper,
cheddar cheese, onion, lettuce, chipotle aioli and french fries

POISSONS ET FRUITS DE MER

PULPO  | 32 €
Puuhiili grillattua mustekalaa,antiboise- kastiketta , paksoita, 
maustettua riisiä ja Katsu-majoneesi
Charcoal-grilled octopus, Antiboise sauce, pakchoi, seasoned rice, and katsu mayonnaise

PICCATA | 29€
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileetä, pinaatti-hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja grillattua sitruunaa
Crispy breaded perch fillets, spinach-pea purée, capers, dill-seasoned new potatoes, and grilled lemon

DÉLICES DE VIANDE

CANARD YAKINIKU | 32 €
Paahdettua ankanrintaa, kevätsipulia,maissia, rapeaa valkosipulia, paistettuaHokkaido milk bun, maustettua riisiä ja Yakiniku-kastiketta
Roasted duck breast, spring onion, corn, crispy garlic, pan-fried Hokkaido milk bun, seasoned rice, and Yakiniku sauce

AGNEAU | 38 €
Puuhiiligrillattua kotimaista karitsan ulkofileetä, paistettua karitsan kateenkorvaa,  parsaa hernettä huhtasieniä, kevätsipulia,  varhaisperunaa ja Dijon-kastiketta
Charcoal-grilled domestic lamb sirloin, pan fried lamb, sweetbreads, morels peas, asparagus, spring onion new potatoes and Dijon sauce 

FILET DE BOEUF 150g | 42 €
Puuhiiligrillattu kotimaisen härän sisäfileepihvi, soijaglaseerattua paksoita ja siitakesieniä. Pont Neuf-perunoita ja tummaa Dijon-kastiketta

Charcoal-grilled beef tenderloin steak, soy-glazed pakchoi and  mushrooms, Point Neuf potatoes and dark Dijon sauce.

DESSERTS

PAVLOVA | 14 €
Piparminttu Pavlova, raparperia, mansikka ja mascarponea
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone

CRÈME BRÛLÉE | 14 €
Sitruuna -timjami maustettu Crème Brûlée ja aprikoosi sherbet
Lemon-thyme Crème Brûlée and apricot sorbet

CHOCOLAT  | 15 €
Suklaamoussea 63% vanuari suklaasta , hasselpähkinää, vadelmaa ja vadelmakeittoa

Chocolate mousse made with 63% Vanuari chocolate, hazelnut and raspberry soup

FROMAGE | 16 €
Valitse juustokärrystämme kolme erilaista juustoa maisteltavaksi lisäksi hillokkeita ja keksiä
Choose three different cheeses from our cheese trolley to taste along with crackers and jam

SORBET | 8 €
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat´s sorbet of the day

*****
Kysy  mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask  more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fi

Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme makuelämyksistä!
 Valittavananne on elegantti Menu de Saison, houkutteleva viikoittain vaihtuva viiden ruokalajin  Menu choix chef, kasvismenu Menu de Choix vert ja vegaaninen
Menu Vegan. Näistä huolella suunnitelluista menukokonaisuuksista löytyy varmasti jokaiselle seurueenne jäsenelle täydellinen makuelämys. 

MENU DE SAISON | 59€ 
ASPERGES
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta,
suolasitruunaa ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan
TAI | OR
SANDRE
Kuha ceviche, kurkkua, yuzu -omenaa, kefiiriä, korianteripyreetä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander purée and whitefish roe

***
PICATTA
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileitä, pinaattia, hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja fenkolikastiketta
Crispy breaded perch fillets, spinach, pea purée, capers, dill potatoes, and fennel sauce
TAI | OR
AGNEAU
Puuhiiligrillattua kotimaista karitsan ulkofileetä, paistettua karitsan kateenkorvaa,  parsaa hernettä huhtasieniä, kevätsipulia,  varhaisperunaa ja Dijon-kastiketta
Charcoal-grilled domestic lamb sirloin, pan fried lamb, sweetbreads, morels peas, asparagus, spring onion new potatoes and Dijon sauce

*****
PAVLOVA
Piparminttu Pavlova, raparperia, mansikka ja mascarponea

MENU DE CHOIX VERT | 49€
VOL-AU-VENT
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin
muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
***
RISOTTO
Kermaisen täyteläistä ”crème de verte” parsarisottoa, 
paahdettua pinjansiementä, parsaa ja pecorino juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts,
asparagus and Pecorino cheese
***
PAVLOVA
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone

VIINIPARITUKSET MENULLE 45€ 
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€ 

MENU VEGAN  49€

ASPERGES 
Keitettyä valkoista parsaa,
paahdettuja pinjansiemeniä ja
tomaatti vinaigrette
Boiled white asparagus, roasted pine nuts, and tomato vinaigrette
****
RISOTTO 
Täyteläistä  ”crème de verte” risottoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja  vegaanista juustoa
Creamy crème de verte risotto, roasted pine nuts, and vegan cheese

***
PANNA COTTA
Kookos panna cotta ja sorbettia
Coconut panna cotta with sorbet

VIINIPARITUKSET MENULLE 45€ 
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€



wines by the glass

SPARKLING                                                                               12CL | BTL

Crémant D’Alsace Brut, Maison Zoeller   13 / 75

Champagne de la Maison     17 / 95

WHITE WINES                                                                          12CL | BTL

2024 Grüner Veltliner Klassik, Leth, Austria  11,50 / 55

2021 Viura Vendimia, Rioja, Ontanon, Spain       13 / 75

2023 Riesling Trocken 1L, Georg Mosbacher, Germany     13,50 / 95

2023 Cheverny Blanc, Villemade, France     14 / 78

2023 Langhe Favorita, Antica Cascina di Conti di Roero, Italy     15 / 85

RED WINES                                                                              12CL | BTL

2021 Flor De Crasto, D.O.C Quinta Do Crasto, Douro, Portugal      11,50 / 55

2020 Château Haute Vallée, Bordeaux Supérieur, J-C. Fabris, France    14 / 78

2022 Le Ronsay Beaujolais, Jean-Paul-Brun, France    15 / 85

ROSÉ                                                                                       12CL | BTL

2024 Création Rosé, Palooza, Aubert & Mathieu, France            11,50 / 55

2023 Côtes De Toul, Gris De Toul, Leliévre, Lorraine, France      13 / 75

DESSERT WINES                                                                                            8cl / BTL

2021 Muscat de Bemmes de Venise, Domaine des Bernardins     14 / 100

Macvin du Jura, Domaine Overnoy     16 / 120

2000 Cuvée du Chateau, Grande Maison Monbazillac     16 / 130

2017 Riesling Niederberg Helden Auslese, Schloss Lieser   18 / 140

Nonalcoholic wines / infused wines                                                  12CL | BTL

Winner Lakka-seljankukka Sparkling 0,0 %      9,5/ 50

Weisse Trauben, Zero Cucée1, Raumland Sekthaus 0,0%   12 / 65   

ZeitGeist, Georg Mosbacher 0,2%    13 / 75

VIININMAISTELU

Varaa seurueellesi viininmaistelu ennen ruokailua. Taitavat ammattilaiset johdattavat seurueenne tunnin mittaisessa tastingissa viinien maailmaan. Tasting alkaen 55€/ hlö min 9 hlö. Kysy lisää: bistromat.hakaniemi@bistromat.fi  

   

     

 

TEATTERIYHTEISTYÖT

Hyvä kulttuurinystävä! 

Teemme yhteistyötä eri teattereiden kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.  

Tänä kesänä teemme yhteistyötä Kivinokan kesäteatterin kanssa. Saat meiltä loppulaskuusi -15% alennuksen saman päivän Kivinokan kesäteatterin teatterilipulla. Metroaseman on ihan meidän naapurissamme, joten pääset ruokailun jälkeen kätevästi matkustamaan metrolla Herttoniemeen kesäteatteriin. 

Syksyllä Helsingin Kaupunginteatterin kauden taas käynnistyessä voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen teatterimenun hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua. Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida  aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla. Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen. Pöytä syksyä varten kannattaa varata jo nyt. 

Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.

Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842. 

Lämpimästi tervetuloa elämysten pariin!  

Kattoterassi 
Kattoterassimme on aina auki säiden salliessa. Aurinkoisella terassillamme voit nauttia upeasta näkymästä Helsingin kattojen yli sekä herkullisesta ruoasta juomien kera. Toukokuusta alkaen myös pöydän voi varata terassilta ruokailua varten. Terassille voi aina piipahtaa myös pelkälle viinilasilliselle tai cocktailille. 

Kattoterassillamme tai baarissamme voit nauttia myös kolmen viinin minitastingista tapaslautasen kera arkisin ti-pe klo 15-18. Voit nauttia viinien makumaailmasta naposteltavan kera samalla kun henkilökuntamme kertoo viineistä tarkemmin. Tilaa minitasting paikan päällä. 

Meillä vietät myös kaupungin parhaat afterit! Ma-pe kaikkien juomien hinnasta -10% pois klo 15-17.30 after workin kunniaksi.

The rooftop terrace
Our rooftop terrace is always open, weather permitting. On the terrace, you can enjoy a stunning views overlooking Helsinki while enjoying food or drinks. Starting in May, you can reserve a table on the terrace for dining. You can also pop by for just a drink whenever you feel like it. 

On our roof terrace or at our bar you can also enjoy a mini-tasting of three wines with a tapas plate on weekdays from Tue-Fri from 3-6 pm. You can enjoy the unique taste of the wines with snacks while our staff gets you acquianted with the wines. Order a mini-tasting on site.

Check out the menu for drinks