Tervetuloa nauttimaan Bistro O matin huolella valmistettua lounasta arkisin klo 11.00–14.30.
Meillä lounas ei ole vain ateria – se on makuelämys, joka tarjoillaan suoraan pöytään.
Alkuun pääset nauttimaan runsaan salaattipöydän ja aamulla leivottujen leipien tuoreudesta
Ei pöytävarausta? Ei hätää. Voit saapua spontaanisti, mutta vilkkaimpina hetkinä suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen.
Lounas sisältää:
Joululounas 59€ 10.11. – 19.12.2025
Päivän alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka
Sopimusasiakkaat
Sijaitseeko yrityksesi lähettyvillämme? Kysy lounassopimusasiakkuutta! Tällöin saat lounaasta -10% alennuksen sekä muita etuja ja tarjouksia.
Eläkeläiset
Klo 13.30 jälkeen saat lounaan -10 % alennuksella – tervetuloa herkuttelemaan rauhallisempaan aikaan.
Porkkana-inkiväärikeittoa – 11,50 € / 13,70 € l, g
Kuohkeaa porkkana-inkiväärikeittoa, kastanjaa ja ranskankermaa
Creamy carrot–ginger soup with chestnut and sour cream
Blini & muikunmäti – 15,00 € l, (g) (alkuruoka)
Rapeat tattariblinis, punasipulia, muikunmätiä ja smetanaa
Crispy buckwheat blinis with red onion, vendace roe and sour cream
Kalalautanen – 18,00 € l, g
Sokerisuolattua lohta, tervasilakkaa, silliä, mätimoussea ja tilliperunoita
Salt-cured salmon, tar marinated herring, traditional herring, roe mousse and dill potatoes
Karitsa – 20,00 € l, g
Mureaksi haudutettua karitsanlapaa, palsternakkaa, sitruuna-perunaterriiniä ja bearnaisekastiketta
Slow-braised lamb shoulder with parsnip, lemon potato terrine and béarnaise sauce
Punajuuri-tryffelirisotto – 15,00 € l, k, (veg.)
Tryffelillä maustettua punajuuririsottoa, paahdettua mantelia ja parmesaania
Beetroot risotto with truffle, toasted almonds and Parmesan
Porkkana-inkiväärikeittoa – 11,50 € / 13,70 € l, g
Kuohkeaa porkkana-inkiväärikeittoa, kastanjaa ja ranskankermaa
Creamy carrot–ginger soup with chestnut and sour cream
Blini & muikunmäti – 15,00 € l, (g) (alkuruoka)
Rapeat tattariblinis, punasipulia, muikunmätiä ja smetanaa
Crispy buckwheat blinis with red onion, vendace roe and sour cream
Muikku – 17,00 € l, (g)
Rapeaksi paistetut muikut, marinoitua kurkkua, retiisiä, perunapyreetä ja porkkana–beurre blanc -kastiketta
Crispy fried vendace with marinated cucumber, radish, mashed potatoes and carrot beurre blanc
Pippuripihvi – 27,00 € l, g
Puuhiiligrillattua naudan ulkofileetä, tomaatti-sipulisalaattia, ranskanperunoita ja kermaista pippurikastiketta
Charcoal-grilled sirloin steak with tomato–onion salad, fries and creamy pepper sauce
Punajuuri-tryffelirisotto – 15,00 € l, k, (veg.)
Tryffelillä maustettua punajuuririsottoa, paahdettua mantelia ja parmesaania
Beetroot risotto with truffle, toasted almonds and Parmesan
Porkkana-inkiväärikeittoa – 11,50 € / 13,70 € l, g
Kuohkeaa porkkana-inkiväärikeittoa, kastanjaa ja ranskankermaa
Creamy carrot–ginger soup with chestnut and sour cream
Blini & muikunmäti – 15,00 € l, (g) (alkuruoka)
Rapeat tattariblinis, punasipulia, muikunmätiä ja smetanaa
Crispy buckwheat blinis with red onion, vendace roe and sour cream
Haukikvenelli – 18,00 € l, g
Haukikvenellit hummerikastikkeessa, fenkolia, purjosipulia ja sitruuna-perunaterriiniä
Pike quenelles in lobster sauce with fennel, leek and lemon potato terrine
Pippuripihvi – 27,00 € l, g
Puuhiiligrillattua naudan ulkofileetä, tomaatti-sipulisalaattia, ranskanperunoita ja kermaista pippurikastiketta
Charcoal-grilled sirloin steak with tomato–onion salad, fries and creamy pepper sauce
Punajuuri-tryffelirisotto – 15,00 € l, k, (veg.)
Tryffelillä maustettua punajuuririsottoa, paahdettua mantelia ja parmesaania
Beetroot risotto with truffle, toasted almonds and Parmesan
l= laktoositon
g= gluteeniton
k= kasvis
veg = vegaaninen
* = onnistuu pienillä muutoksilla
ALKURUOAT | ENTRÈES
PAIN DE LA MAISON | 4€
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää
ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter
TOBINAMBUR & TRUFFE | 15€
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, hasselpähkinäkreemiä ja talvitryffeliä
Creamy Jerusalem artichoke soup, hazelnut cream, and winter truffles
POIREAU & OUEFS DE TRUITE | 16 €
Hiillostettua purjosipulia, savustettua hapankermaa, taimenen mätiä ja rapeaa perunaa
Charred leeks, smoked sour cream, trout roe and crispy potatoes
POIREAU & CAVI-ART | 16 €
Hiillostettua purjosipulia, savustettua hapankermaa, merilevä Cavi-artia ja rapeaa perunaa
Charred leeks, smoked sour cream, seaweed Cavi-art and crispy potatoes
BLINI | 19 €
Rapea voissa paistettu tattariblini, siianmätiä, savustettua hapankermaa ja punasipulia
Crispy buckwheat blini fried in butter, whitefish roe, smoked sour cream and red onion
BOEUF TARTARE | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish, and truffles
ESCARGOT À LA ÁIL AU BEURRE VOL-AU-VENT | 16 €
Valkosipuli-voissa haudutetut etanat lehtitaikinakuoressa
Snails braised in garlic butter in puff pastry
KLASSIKOT | CLASSIQUES
ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli and Parmesan
RISOTTO AUX CÈPES | 27€
Herkkutattirisottoa, haudutettua pinaattia, rapeaa lehtikaalia ja parmesaania
Creamy cep risotto, braised spinach, crispy kale and Parmesan cheese
POISSONS ET FRUITS DE MER
OMBLE CHEVALIER | 33€
Sitruuna-timjamivoissa haudutettua nieriäfileetä, hiilostettua purjosipulia, kirjolohenmätiä, Lapin puikulaperunapyreetä ja Noilly Prat Beurre Blanc
Lemon-thyme butter-braised char fillet, charred leek, rainbow trout roe, Lapland potato purée, and Noilly Prat Beurre Blanc
MOULES MARINIÉRES | 30€
Anis-fenkolikermassa keitettyjä sinisimpukoita, jalapenoa, ranskanperunoita, hapanjuurileipää ja aiolia
Mussels cooked in aniseed and fennel cream, jalapeño, French fries, sourdough bread and aioli
SOLE MÉUNIERE alk. 100g | 22€ (hinta painon mukaan)
Ruskistetussa voissa paistettu meriantura, kaprista, persiljaa, piparjuurta, pinaattia ja perunaa
Fried sole in browned butter, capers, parsley, horseradish, spinach and potatoes
DÉLICES DE VIANDE
PINTADE ALBUFERA | 29€
Paahdettua helmikananrintaa, mausteista punakaalia, helmikanan koipea, perunapyreetä ja Albufera kastiketta
Roasted quinea fowl breast, spiced red cabbage, quinea fowl leg, mashed potatoes and Albufera sauce
DENVER STEAK | 36€
Puuhiiligrillattu “Denver steak” marmoroitua härän etuselkää, ruusukaalia, endiiviä, ranskanperunoita, Cafe de Paris maustevoita ja portviinikastiketta
Slow-braised lamb sirloin from Lallin Lammas, served with wild mushrooms, caramelized onions, parsnip purée, and horseradish sauce
RENNE | 46€
Puuhiiligrillattua poron sisäpaistia, poronpotka-herkkutatti raguta, Lapin puikulaperunapyreetä ja hiilostettua kerma-katajanmarjakastiketta
Charcoal-grilled reindeer tenderloin, reindeer shank ragout, Lapland potato purée, and charred cream and juniper berry sauce
DESSERTS
PISTACHE & ABRICOTIER | 14€
Pistaasi-manteli-aprikoositartaletti, sitrusmarenkia ja kardemummajäätelöä
Pistachio-almond-apricot tartlet, citrus meringue, and cardamom ice cream
CRÈME BRÛLÉE | 14€
Vanilja Crème Brûlée ja kirsikkaa
Crème brûlée and cherry
MARQUISE AUX CHOCOLAT | 15€
Kolmen suklaan markiisia ja lakka-lakritsjuurikeittoa
Three chocolate marquis and cloudberry and liquorice root soup
CHARIOT À FROMAGE | 16€
Valikoima parhaita ranskalaisia juustoja juustokärrystä ja hilloketta
A selection of the best French cheeses and jam from the cheese trolley
SORBET | 9€
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat’s sorbet of the day
*****
BAR SNACKS
FRITES AU PARFUM DE TRUFFE | 10€
Rapeat tryffelillä maustetut ranskalaiset
ja aiolia
Crispy French fries seasoned with truffles
and aioli
OLIVES | 6€
Marinoituja vihreitä Chupadedos-oliiveja
Marinated green Chupadedos olives
BOEUF TARTARE | 10€
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish and truffles
BOQUERONES | 8€
Marinoituja vaaleita sardelleja ja oliiviöljyä
Marinated light sardines and olive oil
Kysy mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme makuelämyksistä!
Joulumenumme TÄSTÄ (tarjolla 10.11.-22.12.2025 lounaalla ja illallisella)
MENU DE SAISON
59 € 3-lajia 1 alkuruoka, 1 pääruoka, 1 jälkiruoka
66 € 4-lajia 1 alkuruoka, 1 pääruoka, 1 välijuusto, 1 jälkiruoka
Viinimenu alk. 49€
Alkoholiton juomamenu 35€
PAIN DE LA MAISON
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter
ALKURUOKIA / STARTERS
BLINI
Rapea voissa paistettu tattariblini, siianmätiä, savustettua hapankermaa ja punasipulia
Crispy buckwheat blini fried in butter, whitefish roe, smoked sour cream and red onion
***
TOBINAMBUR & TRUFFE
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, hasselpähkinäkreemiä ja talvitryffeliä
Creamy Jerusalem artichoke soup, hazelnut cream, and winter truffles
PÄÄRUOKIA / MAIN COURSES
RISOTTO AUX CÈPES
Herkkutattirisottoa, haudutettua pinaattia, rapeaa lehtikaalia ja parmesaania
Creamy cep risotto, braised spinach, crispy kale and Parmesan cheese
TAI/ OR
OMBLE CHEVALIER
Sitruuna-timjamivoissa haudutettua nieriäfileetä, hiilostettua purjosipulia, kirjolohenmätiä, Lapin puikulaperunapyreetä ja Noilly Prat Beurre Blanc
Lemon-thyme butter-braised char fillet, charred leek, rainbow trout roe, Lapland potato purée, and Noilly Prat Beurre Blanc
TAI / OR
RENNE
Puuhiiligrillattua poron sisäpaistia, poronpotka-herkkutatti raguta, Lapin puikulaperunapyreetä ja hiilostettua kerma-katajanmarjakastiketta
Grilled reindeer tenderloin, reindeer shank ragout, Lapland potato purée, and charred cream and juniper berry sauce
JÄLKIRUOKA / DESSERT
PISTACHE & ABRICOTIER
Pistaasi-manteli-aprikoositartaletti, sitrusmarenkia ja kardemummajäätelöä
Pistachio-almond-apricot tartlet, citrus meringue, and cardamom ice cream
MENU DE CHOIX VERT 59€
PAIN DE LA MAISON
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter
TOBINAMBUR & TRUFFE
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, hasselpähkinäkreemiä ja talvitryffeliä
Creamy Jerusalem artichoke soup, hazelnut cream, and winter truffles
***
RISOTTO AUX CÈPES
Herkkutattirisottoa, haudutettua pinaattia, rapeaa lehtikaalia ja parmesaania
Creamy cep risotto, braised spinach, crispy kale and Parmesan cheese
***
PISTACHE & ABRICOTIER
Pistaasi-manteli-aprikoositartaletti, sitrusmarenkia ja kardemummajäätelöä
Pistachio-almond-apricot tartlet, citrus meringue, and cardamom ice cream
* menu voidaan tarjoilla vegaanisena pienillä muutoksilla
* The menu can be served as a vegan version with small adjustments.
wines by the glass
SPARKLING 12CL | BTL
Crémant de la maison 13 | 75
Le Champagne de la maison 17 | 95
Alkoholiton Winner lakka -seljankukka 0% , Fin 9,5 | 50
WHITE WINES 12CL|BTL
La cuvée de la maison 11,50| 55
2021 Viura Vendimia, Rioja, Ontanon, Spain 13 | 75
2023 Cheverny Blanc, Villemade, France 14 | 78
2024 Zenato Lugana, san Benedetto, Italy 15 | 85
2023 Riesling Trocken 1L,Faubel ,Pfalz Germany 13 | 95 (1l)
RED WINES 12CL | BTL
La cuvée de la maison 11,50 | 55
2020 Château Haute Vallée, Bordeaux Supérieur, J-C. Fabris, France 14 | 78
2022 Spätburgunder ”Junge Reben ” Mosbacher 15 | 85
La choix du sommelier 18 | 90
ROSÉ 12CL | BTL
2024 Création Rosé, Palooza, Aubert & Mathieu, France 11,50 | 55
2023 Côtes De Toul, Gris De Toul, Leliévre, Lorraine, France 13 | 75
DESSERT WINES
Finest Reserve Porto, Quinta do Crasto 15 | 8 cl
Macvin du Jura, Domaine Overnoy 16 | 8cl
2000 Cuvée du Chateau, Grande Maison Monbazillac 16 | 8cl
2017 Riesling Niederberg Helden Auslese, Schloss Lieser 18 | 8 cl
Nonalcoholic 12CL | BTL
Winner Lakka-seljankukka Sparkling 0,0 % 9,50| 50
Weisse Trauben, Zero Cucée1, Raumland Sekthaus 0,0% 12 | 65
Cabernet Sauvignon, Zero Point Five < 0,5% 13| 65
ZeitGeist, Georg Mosbacher 0,2% 13 | 65
Hyvä kulttuurinystävä!
Teemme yhteistyötä eri teattereiden kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.
Teatteri kauden taas käynnistyessä voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen teatterimenun hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua.
Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla. Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen. Pöytä syksyä varten kannattaa varata jo nyt.
Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa
Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.
Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842.
Lämpimästi tervetuloa elämysten pariin!
Vietä ikimuistoiset pikkujoulut Helsingin kattojen yllä!
Hakaniemen yhdeksännen kerroksen kattoravintolassa voi viettää pikkujouluja sekä isommalla että pienemmällä porukalla! Upeat maisemat ja näyttävä sisustus yhdistettynä juhlaviin juomiin ja laadukkaaseen ruokaan varmistavat onnistuneen illan tai lounashetken koko seurueelle.
Oli kyseessä sitten loppuvuoden glögihetket, illallinen ystäväporukalla, joululounas perheen kesken tai koko osaston pikkujoulut – me palvelemme ilolla!
Voit varata pöydän vain drinkeille baarimestarimme loihtiessa herkulliset cocktailit ja mocktailit, tai nauttia joulumenumme tai ala carte -listamme herkuista pitkän kaavan mukaan.
Kolmen ruokalajin joulumenu on saatavilla sekä lounaalla että illallisella 10.11.–22.12.
Lämpimästi tervetuloa!
Varaa pöytäsi täältä
Have an unforgettable Christmas celebration above the rooftops of Helsinki!
At our rooftop restaurant on the ninth floor in Hakaniemi, you can host Christmas parties for both small and large groups! Stunning views and striking interior design combined with festive drinks and delicious food guarantee a successful evening or lunch for the whole party.
Whether it’s time for a mulled wine, dinner with friends, a Christmas lunch with family, or the entire department’s holiday get-together – we’re delighted to serve you!
You can reserve a table just for drinks while our bartender crafts delicious cocktails and mocktails, or you can enjoy the delights of our Christmas menu and à la carte selection.
Our three-course Christmas menu is available for both lunch and dinner from 10 November to 22 December.
Book your table here
You are warmly welcome!