Ravintolamme on täydellinen paikka kiireisen arjen puurtajille, kiireettömille nautiskelijoille tai tärkeille liikelounaille.
Varaa pöytä etukäteen tai anna hissin kuljettaa sinut suoraan 9.kerrokseen.
Lounas tarjoillaan pöytään ja se sisältää alkusalaattipöydän ja talon artesaani leipävalikoiman.
Kolmen ruokalajin lounasmenu sisältää alkuruoka keiton, valinnaisen pääruuan liha- tai kalapääruuan sekä päivän jälkiruuan. Kasvismenu onnistuu alkuruuasta, kasvis pääruuasta ja päivän jälkiruuasta.
Vegaanimenu mukailee kasvismenuuta. Tervetuloa nauttimaan herkullisesta ruuasta, lämpimästä palvelusta ja upeista maisemista.
MAANANTAI 12.5.-TIISTAI 13.5.
Alkuruoaksi:
Tomaattikeitto 11,50€/13,70€ l, g veg.*
Kuohkean kermainen tomaattikeitto, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä
Creamy tomato soup with goat cheese and roasted pine nuts
Tartar 13,70€ l,g
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää ja keltuaista
Seasoned beef tartare, capers, red onion, hazelnuts and egg yolk
Pääruoaksi:
Kreikkalainen salaatti 14,00 l, (g), veg*
Tomaattia, kurkkua, paprikaa, punasipulia, fetaa, oliivia, oliiviöljyä ja sitruunavinaigretteä
Tomato, cucumber, bell pepper, red onion, feta, olives, olive oil and lemon vinaigrette
Paistettua lohta 17,00 € l (g)
Voissa paistettua lohta, kukkakaalia, parsaa, tilliperunaa ja hollandaisekastiketta
Salmon fried in butter, cauliflower, asparagus, dill potatoes and hollandaise sauce
Maissikana 16,50 € l, g
Puuhiiligrillattua maissikanan rintaa, parsarisottoa ja punaviinikastiketta
Charcoal-grilled chicken, asparagus risotto and thyme sauce
Risotto 15,00 € l, k
Parsarisotto, marinoitua parsaa ja parmesaania
Asparagus risotto, marinated asparagus and parmesan
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 € / 38€
Three-course menu
KESKIVIIKKO 14.5.-TORSTAI 15.5.
Alkuruoaksi:
Tomaattikeitto 11,50€/13,70€ l, g veg.*
Kuohkean kermainen tomaattikeitto, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä
Creamy tomato soup with goat cheese and roasted pine nuts
Katkarapucocktail 13,70€ l,g
Katkarapuja, omenaa, salaattia ja Rhode Island -kastiketta
Shrimp, apple, lettuce and Rhode Island dressing
Pääruoaksi:
Savulohisalaatti 14,00 l, g
Kevyesti savustettua lohta, salaattia, mallasleipää, kurkkua, retiisiä ja tillimajoneesi
Lightly smoked salmon, salad, malt bread, cucumber, radish and dill mayonnaise
Paistettua kuhaa 17,00 € l (g)
Voissa paistettua kuhaa, tilliperunaa, kananmunaa, retiisiä, kurkkua, tilliä ja sardellivoikastiketta
Pike-perch fried in butter, dill potatoes, egg, radish, cucumber, dill and anchovy butter sauce
Vasikka 16,50 € l, g
Puuhiiligrillattua vasikan petit tenderiä, paahdettua perunaa, parsaa ja bearnaisekastiketta
Charcoal-grilled veal petit tender, roasted potatoes, asparagus and bearnaise sauce
Risotto 15,00 € l, k
Parsarisotto, marinoitua parsaa ja parmesaania
Asparagus risotto, marinated asparagus and parmesan
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 € / 38€
Three-course menu
PERJANTAI 16.5.
Alkuruoaksi:
Tomaattikeitto 11,50€/13,70€ l, g veg.*
Kuohkean kermainen tomaattikeitto, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä
Creamy tomato soup with goat cheese and roasted pine nuts
Katkarapucocktail 13,70€ l,g
Katkarapuja, omenaa, salaattia ja Rhode Island -kastiketta
Shrimp, apple, lettuce and Rhode Island dressing
Pääruoaksi:
Savulohisalaatti 14,00 l, g
Kevyesti savustettua lohta, salaattia, mallasleipää, kurkkua, retiisiä ja tillimajoneesi
Lightly smoked salmon, salad, malt bread, cucumber, radish and dill mayonnaise
Muikku 16,00 € l
Voissa paistettua muikkuja, perunapyreetä, kananmunaa, retiisiä, tilliä, tartarkastiketta
Butter-fried vendace, mashed potatoes, egg, radish, dill, tartar sauce
Rydbergin pihvi 17,00 € l, g
Paistettua naudan sisäfileetä, perunaa, sipulia, maustekurkkua, punajuurta ja Dijon-sinappikermaa
Fried beef tenderloin, potatoes, onions, pickles, beets and Dijon mustard cream
Risotto 15,00 € l, k, veg*
Parsarisotto, marinoitua parsaa ja parmesaania
Asparagus risotto, marinated asparagus and parmesan
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 € / 38€
Three-course menu
l=laktoositon g=gluteeniton
k=kasvisruoka veg=vegaaninen
*=mahdollista saada pienillä muutoksilla
ALKURUUAT | ENTRÈES
VOL AU VENT | 15 €
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
ASPERGES | 16€
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta, suolasitruunaa ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan
SANDRE | 17 €
Kuha ceviche, kurkkua yuzu-omenaa, kefiiriä, korianterikreemiä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander creme, and whitefish roe
STEAK TARTARE | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää ja keltuaista
Seasoned beef tartare, capers, hazelnuts, red onion, crispy artichoke and yolk
COCKTAIL DE CREVETTES | 16€
Käsinkuorittua katkarapua, muikunmätiä, Thousand Island- kastiketta, omenaa ja lehtisalaattia
Hand-peeled shrimp, vendace roe, Thousand Island dressing, apple, and lettuce
KLASSIKOT | CLASSIQUES
ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli, and Parmesan
RISOTTO | 25 €
Kermaisen täyteläistä ”Crème de verte” risottoa, parsaa, paahdettuja pinjansiemeniä, ja pecorino-juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts, asparagus, and Pecorino cheese
BURGER 26€
Espelette pippurilla maustettua naudanliha pihvi, cheddar-juusto, sipulia, salaattia, chipotle-aiolia ja ranskanperunoita
Beef steak seasoned with Espelet pepper, cheddar cheese, onion, lettuce, chipotle aioli and french fries
POISSONS ET FRUITS DE MER
PULPO | 32 €
Puuhiili grillattua mustekalaa,
antiboise- kastiketta , paksoita,
maustettua riisiä ja Katsu-majoneesi
Charcoal-grilled octopus, Antiboise sauce, pakchoi, seasoned rice, and katsu mayonnaise
PICCATA | 29€
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileetä, pinaatti-hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja grillattua sitruunaa
Crispy breaded perch fillets, spinach-pea purée, capers, dill-seasoned new potatoes, and grilled lemon
DÉLICES DE VIANDE
CANARD YAKINIKU | 32 €
Paahdettua ankanrintaa, kevätsipulia,
maissia, rapeaa valkosipulia, paistettua
Hokkaido milk bun, maustettua riisiä ja Yakiniku-kastiketta
Roasted duck breast, spring onion, corn, crispy garlic, pan-fried Hokkaido milk bun, seasoned rice, and Yakiniku sauce
AGNEAU | 38 €
Puuhiiligrillattua kotimaista karitsan ulkofileetä, yuzu-kukkakaalia, parsaa, paahdettua perunaa ja portviinikastiketta
Charcoal-grilled domestic lamb loin, yuzu-flavored cauliflower, asparagus, roasted potatoes, and port wine sauce
FILET DE BOEUF 150g | 42 €
Puuhiiligrillattu kotimaisen härän sisäfileepihvi, soijaglaseerattua paksoita ja siitakesieniä. Pont Neuf-perunoita ja tummaa Dijon-kastiketta
Charcoal-grilled beef tenderloin steak, soy-glazed pakchoi and mushrooms, Point Neuf potatoes and dark Dijon sauce.
DESSERTS
PAVLOVA | 14 €
Piparminttu Pavlova, raparperia,
mansikka ja mascarponea
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
CRÈME BRÛLÉE | 14 €
Sitruuna -timjami maustettu Crème Brûlée ja aprikoosi sherbet
Lemon-thyme Crème Brûlée and apricot sorbet
CHOCOLAT | 15 €
Chocolate mousse made with 63% Vanuari chocolate, hazelnut and raspberry soup
FROMAGE | 16 €
Valitse juustokärrystämme kolme erilaista juustoa maisteltavaksi lisäksi hillokkeita ja keksiä
Choose three different cheeses from our cheese trolley to taste along with crackers and jam
SORBET | 8 €
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat´s sorbet of the day
*****
Kysy mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme makuelämyksistä!
Valittavananne on elegantti Menu de Saison, houkutteleva viikoittain vaihtuva viiden ruokalajin Menu choix chef, kasvismenu Menu de Choix vert ja vegaaninen
Menu Vegan. Näistä huolella suunnitelluista menukokonaisuuksista löytyy varmasti jokaiselle seurueenne jäsenelle täydellinen makuelämys.
MENU DE SAISON | 59€
ASPERGES
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta,
suolasitruunaa ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan
TAI | OR
SANDRE
Kuha ceviche, kurkkua, yuzu -omenaa, kefiiriä, korianteripyreetä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander purée and whitefish roe
***
PICATTA
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileitä, pinaattia, hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja fenkolikastiketta
Crispy breaded perch fillets, spinach, pea purée, capers, dill potatoes, and fennel sauce
TAI | OR
AGNEAU
Puuhiili grillattua karitsan ulkofileetä, paistettua karitsankateenkorvaa, parsaa, kevätsipulia, varhaisperunaa ja Dijon-kastiketta
Crispy breaded perch fillets, spinach, pea purée, capers, dill potatoes, and fennel sauce
*****
PAVLOVA
Piparminttu Pavlova, raparperia, mansikka ja mascarponea
MENU DE CHOIX VERT | 50€
VOL-AU-VENT
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin
muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
***
RISOTTO
Kermaisen täyteläistä ”crème de verte” parsarisottoa,
paahdettua pinjansiementä, parsaa ja pecorino juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts,
asparagus and Pecorino cheese
***
PAVLOVA
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
VIINIPARITUKSET MENULLE 45€
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€
MENU VEGAN 49€
ASPERGES
Keitettyä valkoista parsaa,
paahdettuja pinjansiemeniä ja
tomaatti vinaigrette
Boiled white asparagus, roasted pine nuts, and tomato vinaigrette
****
RISOTTO
Täyteläistä ”crème de verte” risottoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja vegaanista juustoa
Creamy crème de verte risotto, roasted pine nuts, and vegan cheese
***
PANNA COTTA
Kookos panna cotta ja sorbettia
Coconut panna cotta with sorbet
VIINIPARITUKSET MENULLE 45€
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€
RIESLING-VIIKOT
Vietämme Riesling-viikkoja 12.5.-25.5. Tutustu Riesling-viikkojen raikkaiseen ja herkulliseen valikoimaan tästä.
SPARKLINGS 12CL | BTL
Mionetto Prosecco Brut 11,50€| 55€
2022 Brut Crémant d`Àlsace Brut, Maison Zoeller 13€| 75€
Le Champagne Du Jour 17€ | 95€
WHITE WINES 12CL | BTL
WHITE WINES 12CL | BTL
2023 Riesling Trocken J² Becker Landgraf, Rheinhessen 12,50 / 68
2023 Riesling Trocken 1L, George Mosbacher, Pfalz 13,50€ / 95
2022 Riesling Charm, Gorge Breuer, Rheingau 14,5 / 78
Le Choix du Sommelier 20€ / 12cl
2023 Weissburgunder, Weingut Müller, Mosel 15 / 82
RED WINES 12CL | BTL
2021 Flor De Crasto, D.O.C Quinta Do Crasto, Douro, Portugal 11,50 / 55
2018 Spätburgunder Trocken Bacharacher, Ratzenberger, Mittelrhein 14 / 78
2022 Spätburgunder “Junge Reben” Georg Mosbacher, Pfalz 15 / 82
ROSÉ 12CL | BTL
Rosé de la Maison 11,50 / 55
2023 Rosé Trocken, Georg Mosbacher, Pfalz 13 / 75
DESSERT WINES 8cl / TL
Finest Reserve Porto, Quinta do Crasto Douro, Portugal 15 / 100
Macvin du Jura, Domaine Overnoy 16 / 125
2000 Cuvée du Chateau, Grande Maison Monbazillac 18 / 140
2005 Colheita port, Quinta do Crasto, Douro 20 / 140
VIININMAISTELU
Varaa seurueellesi viininmaistelu ennen ruokailua. Taitavat ammattilaiset johdattavat seurueenne tunnin mittaisessa tastingissa viinien maailmaan. Tasting alkaen 55€/ hlö min 9 hlö. Kysy lisää: bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Hyvä kulttuurinystävä!
Teemme yhteistyötä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.
Onnistuneeseen teatteri-iltaan kuuluu tietenkin ruokailu, joten suunnittelimme erityisen menun juuri teatterivieraita varten. Menun voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua. Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla.
Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen.
Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.
Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842.
Lämpimästi tervetuloa elämysten pariin!
Kattoterassi
Kattoterassimme on aina auki säiden salliessa. Aurinkoisella terassillamme voit nauttia upeasta näkymästä Helsingin kattojen yli sekä herkullisesta ruoasta juomien kera. Toukokuusta alkaen myös pöydän voi varata terassilta ruokailua varten. Terassille voi aina piipahtaa myös pelkälle viinilasilliselle tai cocktailille.
Kattoterassillamme tai baarissamme voit nauttia myös kolmen viinin minitastingista tapaslautasen kera arkisin ti-pe klo 15-18. Voit nauttia viinien makumaailmasta naposteltavan kera samalla kun henkilökuntamme kertoo viineistä tarkemmin. Tilaa minitasting paikan päällä.
The rooftop terrace
Our rooftop terrace is always open, weather permitting. On the terrace, you can enjoy a stunning views overlooking Helsinki while enjoying food or drinks. Starting in May, you can reserve a table on the terrace for dining. You can also pop by for just a drink whenever you feel like it.
On our roof terrace or at our bar you can also enjoy a mini-tasting of three wines with a tapas plate on weekdays from Tue-Fri from 3-6 pm. You can enjoy the unique taste of the wines with snacks while our staff gets you acquianted with the wines. Order a mini-tasting on site.
Check out the menu for drinks
Maanantai -perjantai lounas 11–14.30
Tiistai- torstai à la carte klo 16–23.30.
Maanantai -ilta suljettu 27.1.- 21.4.
*
Perjantai: a la carte 16-24
Lauantai: à la carte klo 14–24
Sunnuntaisin suljettu
Viimeiset varaukset iltaisin:
ti-to klo 21.30
pe-la klo 22.00
Ravintolamme on suljettu yksityistilaisuutta varten ilta-aikaan to 22.5. Tarjoilemme lounasta normaalisti 14.30 saakka.