Menu

 LOUNAS  11:00-14:30

Ravintolamme on täydellinen paikka  kiireisen arjen  puurtajille, kiireettömille nautiskelijoille tai tärkeille liikelounaille.
Varaa pöytä etukäteen tai anna hissin kuljettaa sinut suoraan 9.kerrokseen.

Lounas  tarjoillaan pöytään ja se sisältää alkusalaattipöydän ja talon artesaani leipävalikoiman.
Kolmen ruokalajin lounasmenu sisältää alkuruoka keiton, valinnaisen pääruuan liha- tai kalapääruuan sekä päivän jälkiruuan. Kasvismenu onnistuu alkuruuasta, kasvis pääruuasta ja päivän jälkiruuasta.
Vegaanimenu mukailee kasvismenuuta. Tervetuloa nauttimaan herkullisesta ruuasta, lämpimästä palvelusta ja upeista maisemista. 


Vko 20

MAANANTAI 12.5.-TIISTAI 13.5.

Alkuruoaksi:

Tomaattikeitto 11,50€/13,70€ l, g veg.*
Kuohkean kermainen tomaattikeitto, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä
Creamy tomato soup with goat cheese and roasted pine nuts

Tartar 13,70€ l,g
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää ja keltuaista
Seasoned beef tartare, capers, red onion, hazelnuts and egg yolk

Pääruoaksi: 

Kreikkalainen salaatti 14,00 l, (g), veg*
Tomaattia, kurkkua, paprikaa, punasipulia, fetaa, oliivia, oliiviöljyä ja sitruunavinaigretteä
Tomato, cucumber, bell pepper, red onion, feta, olives, olive oil and lemon vinaigrette

Paistettua lohta 17,00 € l (g)
Voissa paistettua lohta, kukkakaalia, parsaa, tilliperunaa ja hollandaisekastiketta
Salmon fried in butter, cauliflower, asparagus, dill potatoes and hollandaise sauce

Maissikana 16,50 € l, g
Puuhiiligrillattua maissikanan rintaa, parsarisottoa ja punaviinikastiketta
Charcoal-grilled chicken, asparagus risotto and thyme sauce

Risotto 15,00 € l, k
Parsarisotto, marinoitua parsaa ja parmesaania
Asparagus risotto, marinated asparagus and parmesan

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 € / 38€ 
Three-course menu

KESKIVIIKKO 14.5.-TORSTAI 15.5.

Alkuruoaksi:

Tomaattikeitto 11,50€/13,70€ l, g veg.*
Kuohkean kermainen tomaattikeitto, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä
Creamy tomato soup with goat cheese and roasted pine nuts

Katkarapucocktail 13,70€ l,g
Katkarapuja, omenaa, salaattia ja Rhode Island -kastiketta
Shrimp, apple, lettuce and Rhode Island dressing

Pääruoaksi: 

Savulohisalaatti 14,00 l, g
Kevyesti savustettua lohta, salaattia, mallasleipää, kurkkua, retiisiä ja tillimajoneesi
Lightly smoked salmon, salad, malt bread, cucumber, radish and dill mayonnaise

Paistettua kuhaa 17,00 € l (g)
Voissa paistettua kuhaa, tilliperunaa, kananmunaa, retiisiä, kurkkua, tilliä ja sardellivoikastiketta
Pike-perch fried in butter, dill potatoes, egg, radish, cucumber, dill and anchovy butter sauce

Vasikka 16,50 € l, g
Puuhiiligrillattua vasikan petit tenderiä, paahdettua perunaa, parsaa ja bearnaisekastiketta
Charcoal-grilled veal petit tender, roasted potatoes, asparagus and bearnaise sauce

Risotto 15,00 € l, k
Parsarisotto, marinoitua parsaa ja parmesaania
Asparagus risotto, marinated asparagus and parmesan

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 € / 38€ 
Three-course menu

PERJANTAI 16.5.

Alkuruoaksi:

Tomaattikeitto 11,50€/13,70€ l, g veg.*
Kuohkean kermainen tomaattikeitto, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä
Creamy tomato soup with goat cheese and roasted pine nuts

Katkarapucocktail 13,70€ l,g
Katkarapuja, omenaa, salaattia ja Rhode Island -kastiketta
Shrimp, apple, lettuce and Rhode Island dressing

Pääruoaksi: 

Savulohisalaatti 14,00 l, g
Kevyesti savustettua lohta, salaattia, mallasleipää, kurkkua, retiisiä ja tillimajoneesi
Lightly smoked salmon, salad, malt bread, cucumber, radish and dill mayonnaise

Muikku 16,00 € l
Voissa paistettua muikkuja, perunapyreetä, kananmunaa, retiisiä, tilliä, tartarkastiketta
Butter-fried vendace, mashed potatoes, egg, radish, dill, tartar sauce

Rydbergin pihvi 17,00 € l, g
Paistettua naudan sisäfileetä, perunaa, sipulia, maustekurkkua, punajuurta ja D
ijon-sinappikermaa
Fried beef tenderloin, potatoes, onions, pickles, beets and Dijon mustard cream

Risotto 15,00 € l, k, veg*
Parsarisotto, marinoitua parsaa ja parmesaania
Asparagus risotto, marinated asparagus and parmesan

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 € / 38€ 
Three-course menu

l=laktoositon g=gluteeniton
k=kasvisruoka veg=vegaaninen
*=mahdollista saada pienillä muutoksilla

ALKURUUAT | ENTRÈES

VOL AU VENT | 15 €
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad

ASPERGES | 16€
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta, suolasitruunaa
ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan

SANDRE | 17 €
Kuha 
ceviche, kurkkua yuzu-omenaa, kefiiriä, korianterikreemiä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander creme, and whitefish roe

STEAK TARTARE  | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää ja keltuaista
Seasoned beef tartare, capers, hazelnuts, red onion, crispy artichoke and yolk

COCKTAIL DE CREVETTES | 16€ 
Käsinkuorittua katkarapua, muikunmätiä, Thousand Island- kastiketta, omenaa ja lehtisalaattia
Hand-peeled shrimp, vendace roe, Thousand Island dressing, apple, and lettuce

KLASSIKOT | CLASSIQUES

ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli, and Parmesan

RISOTTO | 25 €
Kermaisen täyteläistä ”Crème de verte” risottoa,  parsaa, paahdettuja pinjansiemeniä, ja pecorino-juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts, asparagus, and Pecorino cheese

BURGER 26€
Espelette pippurilla maustettua naudanliha pihvi, cheddar-juusto, sipulia, salaattia, chipotle-aiolia ja ranskanperunoita

Beef steak seasoned with Espelet pepper,
cheddar cheese, onion, lettuce, chipotle aioli and french fries

POISSONS ET FRUITS DE MER

PULPO  | 32 €
Puuhiili grillattua mustekalaa,
antiboise- kastiketta , paksoita, 
maustettua riisiä ja Katsu-majoneesi
Charcoal-grilled octopus, Antiboise sauce, pakchoi, seasoned rice, and katsu mayonnaise

PICCATA | 29€
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileetä, pinaatti-hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja grillattua sitruunaa
Crispy breaded perch fillets, spinach-pea purée, capers, dill-seasoned new potatoes, and grilled lemon

DÉLICES DE VIANDE

CANARD YAKINIKU | 32 €

Paahdettua ankanrintaa, kevätsipulia,
maissia, rapeaa valkosipulia, paistettua
Hokkaido milk bun, maustettua riisiä ja Yakiniku-kastiketta
Roasted duck breast, spring onion, corn, crispy garlic, pan-fried Hokkaido milk bun, seasoned rice, and Yakiniku sauce

AGNEAU | 38 €
Puuhiiligrillattua kotimaista karitsan ulkofileetä, yuzu-kukkakaalia, parsaa,  paahdettua perunaa ja portviinikastiketta
Charcoal-grilled domestic lamb loin, yuzu-flavored cauliflower, asparagus, roasted potatoes, and port wine sauce

FILET DE BOEUF 150g | 42 €
Puuhiiligrillattu kotimaisen härän sisäfileepihvi, soijaglaseerattua paksoita ja siitakesieniä. Pont Neuf-perunoita ja tummaa Dijon-kastiketta

Charcoal-grilled beef tenderloin steak, soy-glazed pakchoi and  mushrooms, Point Neuf potatoes and dark Dijon sauce.

DESSERTS

PAVLOVA | 14 €
Piparminttu Pavlova, raparperia,
mansikka ja mascarponea
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone

CRÈME BRÛLÉE | 14 €
Sitruuna -timjami maustettu Crème Brûlée ja aprikoosi sherbet
Lemon-thyme Crème Brûlée and apricot sorbet

CHOCOLAT  | 15 €

Chocolate mousse made with 63% Vanuari chocolate, hazelnut and raspberry soup

FROMAGE | 16 €
Valitse juustokärrystämme kolme erilaista juustoa maisteltavaksi lisäksi hillokkeita ja keksiä
Choose three different cheeses from our cheese trolley to taste along with crackers and jam

SORBET | 8 €
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat´s sorbet of the day

*****
Kysy  mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask  more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fi

Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme makuelämyksistä!
 Valittavananne on elegantti Menu de Saison, houkutteleva viikoittain vaihtuva viiden ruokalajin  Menu choix chef, kasvismenu Menu de Choix vert ja vegaaninen
Menu Vegan. Näistä huolella suunnitelluista menukokonaisuuksista löytyy varmasti jokaiselle seurueenne jäsenelle täydellinen makuelämys. 

MENU DE SAISON | 59€ 
ASPERGES
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta,
suolasitruunaa ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan
TAI | OR
SANDRE
Kuha ceviche, kurkkua, yuzu -omenaa, kefiiriä, korianteripyreetä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander purée and whitefish roe

***
PICATTA
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileitä, pinaattia, hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja fenkolikastiketta
Crispy breaded perch fillets, spinach, pea purée, capers, dill potatoes, and fennel sauce
TAI | OR
AGNEAU
Puuhiili grillattua karitsan ulkofileetä, paistettua karitsankateenkorvaa, parsaa, kevätsipulia, varhaisperunaa ja Dijon-kastiketta
Crispy breaded perch fillets, spinach, pea purée, capers, dill potatoes, and fennel sauce

*****
PAVLOVA
Piparminttu Pavlova, raparperia, mansikka ja mascarponea

 

MENU DE CHOIX VERT | 50€
VOL-AU-VENT
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin
muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
***
RISOTTO
Kermaisen täyteläistä ”crème de verte” parsarisottoa, 
paahdettua pinjansiementä, parsaa ja pecorino juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts,
asparagus and Pecorino cheese
***
PAVLOVA
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone

VIINIPARITUKSET MENULLE 45€ 
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€ 

MENU VEGAN  49€

ASPERGES 
Keitettyä valkoista parsaa,
paahdettuja pinjansiemeniä ja
tomaatti vinaigrette
Boiled white asparagus, roasted pine nuts, and tomato vinaigrette
****
RISOTTO 
Täyteläistä  ”crème de verte” risottoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja  vegaanista juustoa
Creamy crème de verte risotto, roasted pine nuts, and vegan cheese

***
PANNA COTTA
Kookos panna cotta ja sorbettia
Coconut panna cotta with sorbet

VIINIPARITUKSET MENULLE 45€ 
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€



RIESLING-VIIKOT

Vietämme Riesling-viikkoja 12.5.-25.5. Tutustu Riesling-viikkojen raikkaiseen ja herkulliseen valikoimaan tästä. 

SPARKLINGS  12CL | BTL

Mionetto Prosecco Brut 11,50€| 55€

2022 Brut Crémant d`Àlsace Brut, Maison Zoeller 13€| 75€

Le Champagne Du Jour 17€ | 95€

WHITE WINES  12CL | BTL

WHITE WINES                                                                          12CL | BTL

2023 Riesling Trocken J² Becker Landgraf, Rheinhessen      12,50 / 68

2023 Riesling Trocken 1L, George Mosbacher, Pfalz    13,50€ / 95

2022 Riesling Charm, Gorge Breuer, Rheingau    14,5 / 78

Le Choix du Sommelier      20€ / 12cl

2023 Weissburgunder, Weingut Müller, Mosel  15 / 82

RED WINES 12CL | BTL

2021 Flor De Crasto, D.O.C Quinta Do Crasto, Douro, Portugal   11,50 / 55

2018 Spätburgunder Trocken Bacharacher, Ratzenberger, Mittelrhein      14 / 78

2022 Spätburgunder “Junge Reben” Georg Mosbacher, Pfalz              15 / 82

ROSÉ 12CL | BTL

Rosé de la Maison 11,50 / 55

2023 Rosé Trocken, Georg Mosbacher, Pfalz    13 / 75

DESSERT WINES    8cl / TL

Finest Reserve Porto, Quinta do Crasto Douro, Portugal  15 / 100

Macvin du Jura, Domaine Overnoy  16 / 125

2000 Cuvée du Chateau, Grande Maison Monbazillac 18 / 140

2005 Colheita port, Quinta do Crasto, Douro 20 / 140

VIININMAISTELU

Varaa seurueellesi viininmaistelu ennen ruokailua. Taitavat ammattilaiset johdattavat seurueenne tunnin mittaisessa tastingissa viinien maailmaan. Tasting alkaen 55€/ hlö min 9 hlö. Kysy lisää: bistromat.hakaniemi@bistromat.fi  

   

     

 

TEATTERIMENU

Hyvä kulttuurinystävä! 

Teemme yhteistyötä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.  

Onnistuneeseen teatteri-iltaan kuuluu tietenkin ruokailu, joten suunnittelimme erityisen menun juuri teatterivieraita varten. Menun voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua. Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida  aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla.
Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen.

Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. 
Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.

Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842. 

Lämpimästi tervetuloa elämysten pariin!  

Kattoterassi 
Kattoterassimme on aina auki säiden salliessa. Aurinkoisella terassillamme voit nauttia upeasta näkymästä Helsingin kattojen yli sekä herkullisesta ruoasta juomien kera. Toukokuusta alkaen myös pöydän voi varata terassilta ruokailua varten. Terassille voi aina piipahtaa myös pelkälle viinilasilliselle tai cocktailille. 

Kattoterassillamme tai baarissamme voit nauttia myös kolmen viinin minitastingista tapaslautasen kera arkisin ti-pe klo 15-18. Voit nauttia viinien makumaailmasta naposteltavan kera samalla kun henkilökuntamme kertoo viineistä tarkemmin. Tilaa minitasting paikan päällä. 

The rooftop terrace
Our rooftop terrace is always open, weather permitting. On the terrace, you can enjoy a stunning views overlooking Helsinki while enjoying food or drinks. Starting in May, you can reserve a table on the terrace for dining. You can also pop by for just a drink whenever you feel like it. 

On our roof terrace or at our bar you can also enjoy a mini-tasting of three wines with a tapas plate on weekdays from Tue-Fri from 3-6 pm. You can enjoy the unique taste of the wines with snacks while our staff gets you acquianted with the wines. Order a mini-tasting on site.

Check out the menu for drinks