Menu

Lounas

Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaan annoksiin kuuluu ruokaisa salaattipöytä ja talon artesaanileipää voin kera. Meille voit tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta tai vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta.

Voit tilata lounaasi myös mukaan noudettavaksi, puhelimitse tai sähköpostilla. Eläkeläisille alennus -10% lounaan hinnasta klo 13.30 jälkeen. 


Viikko 41


MAANANTAI–TIISTAI 6.–7.10.

Paahdettua punajuuri-vuohenjuustokeittoa 11,50€ / 13,70€ L, G
Kuohkeaa punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja hasselpähkinää.
Velvety beetroot and goat cheese soup with hazelnuts.

Tonnikalatataki 15,00€ L, G
Kevyesti grillattua tuoretta tonnikalaa, taimenmätiä, Matsuhisa-dressing ja kevätsipulia.
Lightly seared fresh tuna with trout roe, Matsuhisa dressing and spring onion.

PÄÄRUOAT

Lämmin savulohisalaatti 15,00€ L, G
Lämminsavustettua lohta, kananmunaa, pinaattia, paahdettua saaristolaisleipää, salottisipulia ja sinappikastiketta.
Warm smoked salmon with egg, spinach, toasted malt bread, shallot and mustard dressing.

Hauki Wallenbergin pihvi 16,00€ L
Rapeaksi paistettua haukipihviä, perunapyreetä, hernettä, puolukkaa ja ruskistettua voita.
Crispy fried pike patty with mashed potatoes, peas, lingonberries and browned butter.

Ankankoipi 17,00€ L, G
Ankankoipi confit, haudutettua punakaalia, paahdettua perunaa ja timjamikastiketta.
Duck leg confit with braised red cabbage, roasted potatoes and thyme sauce.

Salviagnocchi 15,50€ L, K (VEG.)
Salviavoissa paistettua perunagnocchia, herneitä, pinaattia ja pecorino-juustoa.
Potato gnocchi sautéed in sage butter with peas, spinach and pecorino cheese.

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36/38€
Three-course menu


KESKIVIIKKO 8.10.

Paahdettua punajuuri-vuohenjuustokeittoa 11,50€ / 13,70€ L, G
Kuohkeaa punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja hasselpähkinää.
Velvety beetroot and goat cheese soup with hazelnuts.

Tonnikalatataki 15,00€ L, G
Kevyesti grillattua tuoretta tonnikalaa, taimenmätiä, Matsuhisa-dressing ja kevätsipulia.
Lightly seared fresh tuna with trout roe, Matsuhisa dressing and spring onion.

PÄÄRUOAT

Tofusalaatti 15,00€ L, G
Rapeaksi paistettua tofua, kurkkua, kananmunaa, nuudelia, kevätsipulia, salaattia ja seesamidressing.
Crispy fried tofu with cucumber, egg, noodles, spring onion, salad and sesame dressing.

Silakkapihvit 16,00€ L, (G)
Raputäytteiset silakkapihvit, perunapyreetä, fenkolia ja valkoviinikastiketta.
Herring patties stuffed with crayfish, served with mashed potatoes, fennel and white wine sauce.

Rydbergin pihvi 19,00€ L
Paistettua naudansisäfileetä, perunaa, sipulia, punajuurta, suolakurkkua ja Dijon-sinappikermaa.
Pan-fried beef tenderloin with potatoes, onion, beetroot, pickles and Dijon mustard cream.

Salviagnocchi 15,50€ L, K (VEG.)
Salviavoissa paistettua perunagnocchia, herneitä, pinaattia ja pecorino-juustoa.
Potato gnocchi sautéed in sage butter with peas, spinach and pecorino cheese.

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36/38€
Three-course menu


TORSTAI–PERJANTAI 9.–10.10.

Paahdettua punajuuri-vuohenjuustokeittoa 11,50€ / 13,70€ L, G
Kuohkeaa punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja hasselpähkinää.
Velvety beetroot and goat cheese soup with hazelnuts.

Tonnikalatataki 15,00€ L, G
Kevyesti grillattua tuoretta tonnikalaa, taimenmätiä, Matsuhisa-dressing ja kevätsipulia.
Lightly seared fresh tuna with trout roe, Matsuhisa dressing and spring onion.

PÄÄRUOAT

Thai possusalaatti 15,00€ L, (G)
Rapeaksi tiristettyä porsaankylkeä, kurkkua, porkkanaa, paksoita, hernettä, chilikastiketta ja jogurttia.
Crispy pork belly with cucumber, carrot, pak choi, peas, chili dressing and yogurt.

Seiti 16,00€ L, (G)
Sitruuna-kapriskuorrutettua tuoretta seitifileetä, tilliperunapyreetä ja sinisimpukkakastiketta.
Fresh pollock fillet with lemon-caper crust, dill mashed potatoes and mussel sauce.

Karitsan pannupihvi 17,00€ L, G
Kotimaisesta karitsanlihasta valmistettu pihvi, juuriselleripyreetä, lehtikaalia, puolukkaa ja rosmariinivelouté.
Pan-fried Finnish lamb patty with celeriac purée, kale, lingonberries and rosemary velouté.

Salviagnocchi 15,50€ L, K (VEG.)
Salviavoissa paistettua perunagnocchia, herneitä, pinaattia ja pecorino-juustoa.
Potato gnocchi sautéed in sage butter with peas, spinach and pecorino cheese.

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36/38€
Three-course menu


Three-course menu

 

ALKURUOAT | ENTRÈES

PAIN DE LA MAISON | 4€
Aamulla juureen leivottua vaaleaa

talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää
ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter

TOBINAMBUR & BUFFALA | 15€
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, buffala juustoa,

villiriisiä, tattaria ja omenaa
Creamy Jerusalem artichoke soup, buffalo cheese,
wild rice, buckwheat and apple

POIREAU & OUEFS DE TRUITE | 16 €
Hiillostettua purjosipulia, savustettua hapankermaa, taimenen mätiä ja rapeaa perunaa
Charred leeks, smoked sour cream, trout roe and crispy potatoes

POIREAU & CAVI-ART | 16 €
Hiillostettua purjosipulia, savustettua hapankermaa, merilevä Cavi-artia ja rapeaa perunaa
Charred leeks, smoked sour cream, seaweed Cavi-art and crispy potatoes

HAMACHI CRU | 19 €
Kevyesti suolattua keltapyrstöpiikkimakrillia, kurkkua, savustettua kermaa ja yuzu-katsukastiketta
Lightly salted yellowtail mackerel, cucumber, smoked cream, and yuzu-katsu sauce

BOEUF TARTARE  | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish and truffles

COCKTAIL DE CREVETTES | 16€ 
Käsinkuorittua katkarapua, taskuravun lihaa, muikunmätiä, Rhodes island- kastiketta, omenaa ja sydänsalaattia
Hand-peeled shrimp, crab meat, vendace roe, Rhodes Island sauce, apple and romaine lettuce

KLASSIKOT | CLASSIQUES

ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli and Parmesan

RISOTTO AUX CÈPES | 27€
Herkkutattirisottoa, raikasta omenaa, villiriisiä ja paahdettua pinjansiemeniä
Delicious cep risotto, fresh apples, wild rice and roasted pine nuts

POISSONS ET FRUITS DE MER

CORÉGONE LAVARET | 33€
Paahdettua siianseläkettä, purjosipuli-pinaattipyreetä, broccolinia ja ruohosipuli beurre blanc-kastiketta
Roasted whitefish, leek and spinach purée, broccolini and chive beurre blanc sauce

MOULES MARINIÉRES | 30€
Anis-fenkolikermassa keitettyjä sinisimpukoita, jalapenoa, ranskanperunoita, hapanjuurileipää ja aiolia
Mussels cooked in aniseed and fennel cream, jalapeño, French fries, sourdough bread and aioli

SOLE MÉUNIERE  alk. 100g | 22€ (hinta painon mukaan)
Ruskistetussa voissa paistettu meriantura, kaprista, persiljaa, piparjuurta, pinaattia ja perunaa
Fried sole in browned butter, capers, parsley, horseradish, spinach and potatoes

DÉLICES DE VIANDE

CANARD”YAKINIKU” | 30€
Paahdettua ankanrintaa, kevätsipulia,maissia, rapeaa valkosipulia,
paistettu Hokkaido milk bun, maustettua riisiä ja Yakiniku-kastiketta
Roasted duck breast, spring onions, corn, crispy garlic,
fried Hokkaido milk bun, seasoned rice and Yakiniku sauce

AGNEAU | 36€
Mureaksi haudutettua Lallin Lampaan karitsan ulkofileetä, metsäsieniä, karamellisoitua sipulia, palsternakkapyreetä ja piparjuurikastiketta
Slow-braised lamb sirloin from Lallin Lammas, served with wild mushrooms, caramelized onions, parsnip purée, and horseradish sauce

FILET DE BOEUF 160g | 46€
Puuhiiligrillattu härän sisäfileepihvi,
neulapaputempura, siitakesieniä, ranskanperunoita ja Cafe de Paris maustevoita
Charcoal-grilled beef tenderloin steak, tempura-fried needle beans, shiitake mushrooms, French fries, and Cafe de Paris herb butter


DESSERTS

FRAMBOISIER & TIMUR | 14€
Vadelmasorbettia, vaniljakreemiä
ja Timur-pippurimarenkia
Raspberry sorbet, vanilla cream and pepper meringue

CRÈME BRÛLÉE | 14€
Vanilja Crème Brûlée ja hasselpähkinää
Crème brûlée and hazelnuts

CHOCOLAT | 15€
Suklaamoussea 63% Vanuari suklaasta, hasselpähkinäkastiketta ja boyssenmarjasorbettia
Chocolate mousse made from 63% Vanuari chocolate, hazelnut sauce and mulberry sorbet

CHARIOT À FROMAGE | 16€
Valikoima parhaita ranskalaisia juustoja
juustokärrystä ja hilloketta
A selection of the best French cheeses and jam from the cheese trolley

SORBET | 9€
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat’s sorbet of the day

*****

BAR SNACKS

FRITES AU PARFUM DE TRUFFE | 10€
Rapeat tryffelillä maustetut ranskalaiset
ja aiolia
Crispy French fries seasoned with truffles
and aioli

OLIVES |  6€
Marinoituja vihreitä Chupadedos-oliiveja
Marinated green Chupadedos olives

BOEUF TARTARE |  10€
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish and truffles

BOQUERONES | 8€
Marinoituja vaaleita sardelleja ja oliiviöljyä
Marinated light sardines and olive oil

Kysy  mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask  more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fi

Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme makuelämyksistä!

Seurueille yli 10 hlöä 3rkl makumatka menuehdotelma ajalle 8.9.-9.11. TÄSTÄ 

Joulumenumme TÄSTÄ (tarjolla 10.11.-22.12.2025 lounaalla ja illallisella)

MENU DE SAISON 59€
Viinimenu 49€
Alkoholiton juomamenu 35€

PAIN DE LA MAISON
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää
ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter

BOEUF TARTARE
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish and truffles

TAI / OR

TOBINAMNUR & BUFFALA
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, buffala juustoa,
villiriisiä, tattaria ja omenaa
Creamy Jerusalem artichoke soup, buffalo cheese,
wild rice, buckwheat and apple
***
CORÉGONE LAVARET
Paahdettua siianseläkettä, purjosipuli-pinaattipyreetä, broccolinia ja ruohosipuli beurre blanc-kastiketta
Roasted whitefish, leek and spinach purée, broccolini and chive beurre blanc sauce

TAI / OR

AGNEAU
Mureaksi haudutettua Lallin Lampaan karitsan ulkofileetä, metsäsieniä, karamellisoitua sipulia, palsternakkapyreetä ja piparjuurikastiketta
Slow-braised lamb sirloin from Lallin Lammas, served with wild mushrooms, caramelized onions, parsnip purée, and horseradish sauce
***
CRÈME BRÛLÉE
Vanilja Crème Brûlée ja hasselpähkinää
Crème brûlée and hazelnuts

MENU DE CHOIX VERT 49€
Viinimenu 49€
Alkoholiton juomamenu 35€

PAIN DE LA MAISON
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter

TOBINAMNUR & BUFFALA
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, buffala juustoa,
villiriisiä, tattaria ja omenaa
Creamy Jerusalem artichoke soup, buffalo cheese,
wild rice, buckwheat and apple
***
RISOTTO AUX CÈPES
Herkkutattirisottoa, raikasta omenaa, villiriisiä ja paahdettua pinjansiemeniä
Delicious cep risotto, fresh apples, wild rice and roasted pine nuts

***
FRAMBOISIER & TIMUR
Vadelmasorbettia, vaniljakreemiä
ja Timur-pippurimarenkia
Raspberry sorbet, vanilla cream and pepper meringue



wines by the glass

SPARKLING                                                                    12CL | BTL

Crémant de la maison    13 | 75
Le Champagne de la maison 17 | 95
Alkoholiton Winner lakka -seljankukka 0% , Fin 9,5 | 50

WHITE WINES                                                                   12CL|BTL
La cuvée de la maison  11,50| 55
2021 Viura Vendimia, Rioja, Ontanon, Spain       13 | 75
2023 Cheverny Blanc, Villemade, France     14 | 78
2024 Zenato Lugana, san Benedetto, Italy     15 | 85
2023 Riesling Trocken 1L,Faubel ,Pfalz Germany 13 | 95 (1l)

RED WINES                                                                       12CL | BTL
La cuvée de la maison    11,50 | 55
2020 Château Haute Vallée, Bordeaux Supérieur, J-C. Fabris, France    14 | 78
2022 Spätburgunder ”Junge Reben ” Mosbacher   15 | 85
La choix du sommelier                                                18 | 90

ROSÉ                                                                                   12CL | BTL
2024 Création Rosé, Palooza, Aubert & Mathieu, France            11,50 | 55
2023 Côtes De Toul, Gris De Toul, Leliévre, Lorraine, France      13 | 75

DESSERT  WINES                                                           
Finest Reserve Porto, Quinta do Crasto   15 | 8 cl
Macvin du Jura, Domaine Overnoy     16 | 8cl
2000 Cuvée du Chateau, Grande Maison Monbazillac     16 | 8cl
2017 Riesling Niederberg Helden Auslese, Schloss Lieser   18 | 8 cl

Nonalcoholic                                                                   12CL | BTL

Winner Lakka-seljankukka Sparkling 0,0 %      9,50| 50
Weisse Trauben, Zero Cucée1, Raumland Sekthaus 0,0%   12 | 65   
Cabernet Sauvignon, Zero Point  Five < 0,5% 13| 65
ZeitGeist, Georg Mosbacher 0,2%    13 | 65

     

 

TEATTERIYHTEISTYÖT

Hyvä kulttuurinystävä! 

Teemme yhteistyötä eri teattereiden kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.  

Teatteri kauden taas käynnistyessä  voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen  teatterimenun hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua. 

 

Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida  aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla. Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen. Pöytä syksyä varten kannattaa varata jo nyt. 

Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa
Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. 
Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.

Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842. 

Lämpimästi tervetuloa elämysten pariin! 

Kattoterassi 
Aurinkoisella terassillamme voit nauttia upeasta näkymästä Helsingin kattojen yli sekä herkullisesta ruoasta juomien kera. Toukokuusta alkaen myös pöydän voi varata terassilta ruokailua varten. Terassille voi aina piipahtaa myös pelkälle viinilasilliselle tai cocktailille. 

The rooftop terrace
On the terrace, you can enjoy a stunning views overlooking Helsinki while enjoying food or drinks. Starting in May, you can reserve a table on the terrace for dining. You can also pop by for just a drink whenever you feel like it. 

Check out the menu for drinks