Tervetuloa lounaalle Helsingin kattojen ylle
Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-15:00. Lounaamme koostuu yksittäisistä päivän kala, -liha, -kasvis ja -keitto annoksista tai kolmen ruokalajin menusta.
Lounaan annoksiin kuuluu runsas salaattipöytä ja talon artesaanileivät voin kera. A la carte-listamme ei ole käytössä lounasaikaan. Meille voitte tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta tai vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta.
MAANTANTAI 25.9
Tomaatti-vuohenjuustokeitto 11,70 € l, g, k
Rapeaa sipuli ja oliivia
Tomato-goat cheese soup with crispy onion and olives
Punajuuri 12,70 € l, (g)
Paahdettua punajuurta, kananmunaa, romainesalaattia, krutonkeja ja kermaviilikastiketta
Roasted beetroot, egg, romaine lettuce, croutons and sour cream
Iberico 16,00 € l, g
Grillattua Iberico porsaan flank steak, palsternakkaa ja romescokastiketta
Grilled Iberico pork flank steak, parsnip and romesco sauce
Hauki 14,00 € l, (g)
Haukiwallenberg, rapukastiketta ja tilliperunaa
Pike wallenberg, crayfish sauce and dill potatoes
Gnocchi 14,50 € l, k
Salvia-oliiviöljyssä paistettuja peruna gnocchit, ruusukaalia ja parmesaania
Potato gnocchi fried in sage flavoured olive oil, Brussels sprouts and parmesan
Päivän makea 9€ l, k, g*
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course lunch menu 35 €
TIISTAI 26.9
Tomaatti-vuohenjuustokeitto 11,70 € l, g, k
Rapeaa sipuli ja oliivia
Tomato-goat cheese soup with crispy onion and olives
EAT COBB 12,70 € l, g
Grillattua maalaiskanan rintafileetä, paahdettua pekonia, kananmunaa, avocadoa, sipulia, tomaattia ja sinihomejuustoa
Grilled fillet of countryside chicken, roasted bacon, egg, avocado, onion, tomato and blue cheese
Iberico 16,00 € l, g
Grillattua Iberico porsaan flank steak, palsternakkaa ja romescokastiketta
Grilled Iberico pork flank steak, parsnip and romesco sauce
Seiti 15,00 € l, (g)
Sitruuna voissa paahdettua tuoretta seitifileetä, muhennettua perunaa ja hernettä
Saithe fried in lemon butter, stewed potatoes and peans
Gnocchi 14,50 € l, k
Salvia-oliiviöljyssä paistettuja peruna gnocchit, ruusukaalia ja parmesaania
Potato gnocchi fried in sage flavoured olive oil, Brussels sprouts and parmesan
Päivän makea 9€ l, k, g*
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course lunch menu 35 €
KESKIVIIKKO 27.9
Tomaatti-vuohenjuustokeitto 11,70 € l, g, k
Rapeaa sipuli ja oliivia
Tomato-goat cheese soup with crispy onion and olives
Porkkana 12,70 € l, g, veg.
Grillattua porkkanaa, mintulla maustettuja kikherneitä ja Baba ghanoush
Grilled carrot, chickpeas seasoned with mint and Baba ghanoush
Peura 15,50 € l, g
Peuralihapullat, perunamuusia ja puolukkahilloketta
Venison meatballs with mashed potatoes and lingonberry compote
Lohi 16,00 € l, g
Lämminsavustettua lohta, Siikliperunaa, parsakaalia ja fenkolikastiketta
Warm smoked salmon, Siikli potatoes, broccoli and fennel sauce
Pasta Genovese 14,50 € l, k
Täyteläistä O matin pestoa, linquine pastaa ja oliiviöljyä
Linquine pasta with O mat´s pesto olive oil
Päivän makea 9€ l, k, g*
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course lunch menu 35 €
TORSTAI 21.9.
PERJANTAI 22.9.
Kurpitsakeitto 11,70 € l, g, k
Lempeän tulista kurpitsakeittoa ja currykermaa
Lightly hot pumpkin soup and curry cream
Katkarapusalaatti 12,70 € l, (g)
Katkarapu skageni, kananmunaa, paahdettua leipää ja salaattia
Shrimp skagen, egg, toasted bread and salad
B.O.M Burgeri 15,00 € l, (g)
Avotulella grillattu naudan pihvi, cheddar juustoa, karamellisoitua sipulia, tomaattia, valkosipulimajoneesia ja ranskalaiset
Beef steak grilled over an open fire, cheddar cheese, caramelized onion, tomato, garlic mayonnaise and french fries
Lohi 14,00 € l, (g)
Kermaista lohikeittoa ja saaristolaisleipää
Creamy salmon soup and malt bread
Kantarellipastaa 14,50 € l, k
Kantarellia, linquine pastaa ja salvia- oliiviöljyä
Chanterelle, linquine pasta and salvia olive oil
Päivän makea 9€ l, k, g*
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course lunch menu 35 €
l= laktoositon
g= gluteeniton
k= kasvis
veg = vegaaninen
* = onnistuu pienillä muutoksilla
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos ei erikseen mainita
ALKURUUAT / ENTRÉES
Buffala | 11 €
Buffala mozzarellaa, Marconamantelia ja balsamicoa
Buffala Mozzarella cheese with Marcona almond and balsamico
Champignon Vol- au-Vent | 14 €
Voitaikinavannike, paistettuja metsäsieniä ja sienikermaa
Puff pastry with fried seasonal forest mushrooms and mushroom cream
Calamare | 15 €
Paistettua mustekalaa, rapeaa perunaa ja yuzu-aiolia
Pan-fried calamari with crispy potatoes and yuzu flavoured aioli
Corégone Lavaret | 17 €
Siikaa, siianmätiä, perunaa ja kurkkua
Whitefish with whitefish roe, potatoes and cucumber and
Escargots | 16 €
Valkosipuli-karhunlaukkavoissa muhennettuja etanoita ja leipää
Snails stewed in garlic and ramson butter served with crispy bread
Carpaccio | 19 €
Peuranlihacarpaccio, pinjansiemeniä, roosasipulia ja paahdettua myskikurpitsaa
Deer carpaccio with pine nuts, onion and roasted butternut squash
KLASSIKOT / CLASSIQUES
Cep Risotto | 24 €
Herkkutattirisottoa ja omenaa
Porcini risotto with apple
Gambas de Paris | 23 €
Grillattuja jättikatkarapuja, paahdettua vuohenjuustoa ja leipää sekä sitrunavinaigretella mehustettua salaattia
Grilled king prawns and roasted goat cheese bread served with salad tossed in citrus vinraigette
Tartare a`la Parisienne | 18 € /26 €
Klassinen tartarpihvi ja tikkuperunat
Classic beef tartar with Julienne fries
KALA & ÄYRIÄISET / POISSON & FRUITS DE MAR
Quennelles | 27 €
Hauki-taimenquenellit ja Nantua-kastiketta
Pike and trout quenelles with Nantua sauce
Morue Grenoble | 30 €
Paahdettua turskan seläkettä, punajuurta, Avrugaa ja Grenoble-kastiketta
Fried cod with beetroot and Avruga caviar served with Grenoble sauce
Filet de Sole Grillée | 30 €
Grillattua puna-anturaa, pinaattipaistosta ja Noisette-kastiketta
Grilled sole with spinach and Beurre Noisette sauce
Moules | 25 €
Valkoviinissä keitettyjä sinisimpukoita (500g), ranskalaiset ja aiolia
Steamed mussels in white wine (500g) served with French fries and aioli
LIHAT / LES VIANDES
Pintade | 30 €
Puuhiiligrillattua helmikananrintaa, koipea ja rakuuna velouté
Chargoal grilled fillet and leg of Quinea fowl with tarragon velouté sauce
Agneau | 27 €
Haudutettua karitsan niskaa, ruusukaalia ja vaaleaa tillikastiketta
Braised spring lamb neck with Brussels sprout and dill sauce
Entregôte 250G | 40 €
Puuhiiligrillattua marmoroitu Entrecôtepihvi, haricots vert ja madeirakastiketta
Chargoal grilled entrecôte and haricot vert beans with Madeira sauce
LEQUMES / SIDES
Grillattua porkkanaa ja syystryffeli-majoneesia | 7 €
Grilled carrot with truffle mayonnaise
Tomaatti-sipulisalaattia ja minttupestoa | 6 €
Tomato & onion salad with mint pesto
Muhennettua perunaa, siianmätiä ja tilliä | 7 €
Mashed potatoes with whitefish roe and dill
Ranskanperunat ja aiolia | 6 €
French fries with aioli
Tikkuperunoita ja aiolia | 6 €
Julienne fries with aioli
JÄLKIRUOAT / DESSERTS
Crème Brûlée | 14 €
Lakritsijuurella maustettu Crème Brûlée ja lakkasherbet
Crème Brûlée flavoured by licorice root with cloudberry sherbet
Eton Mess | 13 €
Mehustettua kirsikkaa, italialaista marenkia ja vaniljajäätelöä
Juiced cherries with italian merinque and vanilla ice cream
Pomme Tartalette | 14 €
Omenatartaletti, pistaasia ja uuniomenasherbet
Apple tartelette with pistachios and baked apple Pomme Tartalette
Ananas| 12 €
Grillattua ananasta, pistaasia ja kookossherbet
Grilled pineapple with pistachios and coconut sherbet
Sorbet | 7 €
Bistro O matin päivän sorbet
Home made sorbet of the day
Fromage | 14 €
Kotimaisia artesaanijuustoja ja hilloketta
Finnish artesan cheeses and compote
Petit Four | 9 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Hand made chocolate pralines à la Suklaa Täplä
Viinit laseittain- wines by glass
SPARKLING 12 cl / 1/1
France
Champagne
Anthony Betouzet, Brut Création NV,
Vallée de Marne 15,5 / 84
Alsace
Domaine Neumeyer, Crémant
Rosé Steinweg 13,5 / 69
Spain
Penedès
Josep Masachs, Cava Impuls
Brut Nature Orgànic 10,5 / 49
WHITE WINES 16 cl/ ½ / 1/1
AUSTRIA
Matthias Hager, Mollands 2022,
Kamptal 15 / 30 / 60
FRANCE
Olivier Monin, Chitry Blanc Constance 2020,
Bourgogne 16 / 34 / 68
GERMANY
Weingut Immel, Riesling Trocken Bio 2022,
Rheinhessen 13 / 26 / 52
ITALY
Valforte, Pecorino 2020,
Abruzzo 14 / 28 / 56
PORTUGAL
Soalheiro, Alvarinho Docil 9 %, 2021,
Melgaco 16 / 34 / 68
RED WINES 16 cl / ½ / 1/1
AUSTRIA
Schloss Gobelsburg, Zweigelt 2020,
Kamptal 14 / 27 / 58
FRANCE
Chateau de la Jaubertie, Cuvée Tradition
Organic Rouge 2018, South-West
13 / 27 / 54
GERMANY
Becker Landgraf, J² Gau-Odernheimer
Spätburgunder 2021, Rheinhessen
16 / 33 / 66
ITALY
Poliziano, Rosso di Montebulciano 2021, Toscana
15 / 27 / 58
SPAIN
Senorio de Librarés, Crianza 2018, Rioja
14 / 26 / 56
BISTRO MENU I
58 €
Carpaccio
Peuranlihacarpaccio, pinjansiemeniä ja paahdettua myskikurpitsaa
Deer carpaccio with pine nuts and roasted butternut squash
Morue Grenoble
Paahdettua turskan seläkettä, punajuurta, Avrugaa ja Grenoble-kastiketta
Fried cod with beetroot and Avruga caviar served with Grenoble sauceble-kastiketta
Crème Brûlée
Lakritsajuurella maustettu Créme Brûlée ja lakkasherbet
Crème Brûlée flavoured by licorice root with cloudberry sherbet
BISTRO MENU II
55€
Corégone Lavaret
Siikaa, siianmätiä, perunaa ja kurkkua
Whitefish with whitefish roe, potatoes and
Agneau
Haudutettua karitsan niskaa, ruusukaalia ja vaaleaa tillikastiketta
Braised spring lamb neck with Brussels sprout and dill sauce
Eton Mess
Mehustettua kirsikkaa, italialaista marenkia ja vaniljajäätelöä
Juiced cherries with italian merinque and vanilla ice cream
BISTRO MENU III
45 €
Buffala
Buffala mozzarellaa, Macrona-mantelia ja balsamicoa
Buffala Mozzarella cheese with Marcona almond and balsamico
Cep Risotto
Herkkutattirisottoa ja omenaa
Porcini risotto with apple
Ananas
Grillattua ananasta, pistaasia ja kookossherbet
Grilled pineapple, pistachiost and coconut sherbet
JOULUMENU 50 €
Tarjolla ajalla 27.11.-22.12.2023
Talon omena-kaneliglögi 10 €
Talon omena-kaneli Calvadosglögi 14 €
ALKURUOAT / STARTERS
HARENG
Katajanmarja maustettua silakkaa, rapea tattariblini, kylmäsavustettua hauenmätiä ja hapankermaa
Juniper berry with seasoned herring, crispy buckwheat blini, cold-smoked pike roe and sour cream
BETTERAVE
Avotulella hiillostettua punajuuritartaria ja tryffeli-vinaigrettea
Beetroot tartare charred over an open fire and truffle vinaigrette
RENNE
Riimiporonpaistia, savustettua juurisellerikreemiä ja rapeaa sipulia
Cured reindeer roast, smoked celery root crème and crispy onion
PÄÄRUOAT / MAIN COURSES
CEP
Herkkutatti- kurpitsarisottoa
Porcini and pumpkin risotto
MORUE
Paistettua turskan seläkettä, fenkolia, sinisimpukkaa ja sahrami velouté
Fried cod loin, fennel, mussel and saffron velouté
CANARD
Timjami karamellisoitua ankanrintaa, palsternakkapyreetä, paistettuja siitakesieniä, kirsikkaa ja lintukermaa
Caramelized duck breast with thyme, parsnip puree, fried shiitake mushrooms, cherry and poultry cream
JÄLKIRUOKA / DESSERT
CARDAMOME
Vaniljasavariini, aprikoosikeittoa, pistaasia ja kardemummajäätelöä
Vanilla savarin, apricot soup, pistachio and cardamom ice cream
VÄLIJUUSTO: Pala kotimaista juustoa ja salottisipuli- tyrnihilloketta + 7 €
ADD: A piece of Finnish cheese and shallots and sea buckthorn compote + 7 €
VÄLIKEITTO: Kermaista hummerikeittoa, hummeriravioli ja tilli-öljyä +7 €
ADD: Creamy lobster soup, lobster ravioli and dill oil +7
Terassi ja baari palvelevat
ma -la koko päivän.
su suljettu
Viimeiset pöytävaraukset:
iltaisin klo 21:30