Ravintolamme on täydellinen paikka kiireisen arjen keskellä oleville puurtajille, kiireettömille nautiskelijoille ja
tärkeille liikelounaille.
Varaa pöytä etukäteen tai anna hissin kuljettaa sinut suoraan
9.kerrokseen.
Lounas tarjoillaan pöytään ja se sisältää alkusalaattipöydän ja talon artesaani leipävalikoiman.
MAANANTAI – PERJANTAI 17.- 21.2.
Punajuurikeitto 11,50 € / 13,70 € l, g, k, veg*
Täyteläistä kookoskerma-punajuurikeittoa, paahdettua munakoisoa ja tomaattia
Full-flavoured coconut-cream beetroot soup, roasted aubergine and tomato
Blini 17 € l, g
Rapeat tattari blinit, mateenmätiä, siianmätiä, punasipulia ja smetanaa
Crispy buckwheat blinis, burbot, whitefish roe, red onion and sour cream
Kuha 16 € l, g*
Pähkinävoissa paistettua kuhafileetä, kukkakaalia, mustakaalia, perunaa ja tilli-Beurre Blanc kastiketta
Fillet of pike perch fried in peanut butter, cauliflower, black cabbage, potato and dill-Beurre Blanc sauce
Sipulipihvi 17 € l, g
Puuhiiligrillattu härän ulkofileepihvi, karamellisoitua sipulia, ranskanperunat ja punaviinikastiketta
Char-grilled beef sirloin steak, caramelized onions, French fries and red wine sauce
Risotto Milanese 15 € l, k, g
Sahramirisottoa, mustakaalia, rapeaa maa-artisokkaa ja pecorinoa
Saffron risotto, black cabbage, crispy artichoke and pecorino
Vorschmack 18 € l, g
Lallin Lammastilan karitsasta pitkään haudutettu liharuoka, pottuvoita, suolakurkkua, punajuurta ja smetanaa
Long braised lamb from Lalli’s lamb farm, pot butter, pickled cucumber, beetroot and sour cream
BOM Burger 16 € l, g*
Puuhiiligrillattua härän lihapihvi, tupla cheddar, suolakurkkua, tomaattia, sinappia, Ranch-kastiketta ja ranskalaiset perunat
Char-grilled beef patty, double cheddar, pickles, tomato, mustard, ranch dressing and fries
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
Päivän jälkiruoka 9 € l
Paistettu Crêpe Suzette, veriappelsiinisalaattia ja passionhedelmäsorbet
Fried Crêpe Suzette, blood orange salad and passion fruit sorbet
l=laktoositon
g=gluteeniton
k=kasvisruoka
veg=vegaaninen
*=mahdollista saada
ALKURUUAT | ENTRÈES
BUFFALA | 13 €
Buffala mozzarellaa, keltajuuricarpaccio, paahdettuja pinjansiemeniä, kaprista ja sitruunavinaigrettea
Buffalo mozzarella, golden beet carpaccio, roasted pine nuts, capers, and lemon vinaigrette
ESCARGOT | 15 €
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin muhennetuilla etanoilla ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed snails, and a green salad
VOL AU VENT |15 €
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin muhennetuilla sienillä, vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
BLINI | 17 €
Rapea tattariblini, graavattua siikaa, muikunmätiä, hapankermaa, tilli-öljyä ja punasipulia
Crispy buckwheat blini, salted white fish , vendise roe, sour cream, dill oil and red onion
STEAK TARTARE | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kapriksen lehteä, punasipulia, rapeaa maa-artisokkaa ja keltuaista
Seasoned beef tartare, caper leaf, red onion, crispy artichoke and yolk
COCKTAIL DE CREVETTES | 16€
Käsinkuorittua katkarapua, muikunmätiä, Thousand Island- kastiketta, omenaa ja lehtisalaattia
Hand-peeled shrimp, vendace roe, Thousand Island dressing, apple, and lettuce
KLASSIKOT | CLASSIQUES
ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli, and Parmesan
QUICHE AUX POIREAUX | 26 €
Purjosipulipiirakkaa, raikasta päärynä- yrttisalaattia ja tryffeli-creme fraichea
Leek pie, fresh pear and herb salad, and truffle crème fraîche
RISOTTO | 25 €
Täyteläistä Brie de Meaux -saksanpähkinärisottoa, herkkutattiöljyä ja omenaa
Creamy Brie de Meaux and walnut risotto with cep oil and apple
POISSONS ET FRUITS DE MER
CORÉGONE LAVARET | 34 €
Paistettua siianseläkettä, muhennettua pinaattia, kurkkua,
Lapin puikulaperunapyreetä ja tilli-beurre blanc kastiketta
Fried whitefish fillet with creamed spinach, cucumber, Lapland’s potato purée, and dill beurre blanc sauce
MOULES À LA CRÉME | 29 €
Persilja-valkosipuliliemessä keitettyjä sinisimpukoita, ranskanperunoita, jalapeno-aiolia ja hapanjuurileipää
Mussels cooked in parsley and garlic broth, French fries, jalapeno aioli and sourdough bread
BLINI PLAT PRINCIPAL | 26€
Graavattua siikaa, muikunmätiä, hapankermaa, punasipulia, tilli-öljyä ja
iso, rapea tattariblini
Sugar-salted whitefish, smoked sour cream herring, large buckwheat blini, red onion and dill oil
DÉLICES DE VIANDE
CANARD | 32 €
Misoglaseerattua ankanrintaa, appelsiinihaudutettua endiiviä, lintuperunaa ja korinttikastiketta
Honey -miso glazed duck breast, orange broth stewed endive, duck fat potatoes and black raisins sauce
AGNEAU | 38 €
Puuhiiligrillattua kotimaista karitsan ulkofileetä, rapeaa röstiperunaa, punajuurta, palsternakkaa ja portviinikastiketta
Charcoal-grilled Finnish lamb loin, crispy roast potatoes, beetroot, parsnip, and port wine sauce
FILET DE BOEUF 150g | 42 €
Liekitetty kotimaisen härän sisäfileepihvi, valkosipulivoissa muhennettuja neulapapuja, rapeita ranskanperunoita ranskanperunoita ja kermaista pippurikastiketta
Flambéed Finnish beef tenderloin steak, green beans creamed in garlic butter, crispy French fries, and creamy pepper sauce
DESSERTS
PROFITEROLE | 14 €
Vadelma-suklaakreemillä täytetty tuulihattu, kermavaahtoa ja lämmintä suklaakastiketta
Profiterols filled wiht rasberry chokolate and whipped cream
CRÈME BRÛLÉE | 14 €
Espresso maustettu Crème Brûlée ja kirsikkasherbet
Espresso-flavored Crème Brûlée and cherry sherbet
PISTACHE & POMME | 14 €
Pistaasi-mantelikakkua, uuniomenakreemiä, kanelimarenkia ja vaniljajäätelöä
Pistachio-almond cake, baked apple cream, cinnamon meringue and vanilla ice cram
FROMAGE | 14 €
Valitse juustokärrystämme kolme erilaista juustoa maisteltavaksi lisäksi hillokkeita ja keksiä
Choose three different cheeses from our cheese trolley to taste along with crackers and jam
SORBET | 8 €
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat´s sorbet of the day
PETIT FOURS | 10 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Handmade chocolate pralines à la Suklaa Täplä
LAPSILLE
CORÉGONE LAVARET | 17 €
Paistettua siianseläkettä, muhennettua pinaattia, kurkkua,
Lapin puikulaperunapyreetä ja tilli-beurre blanc kastiketta
Fried whitefish fillet with creamed spinach, cucumber, Lapland’s potato purée, and dill beurre blanc sauce
CANARD | 17 €
Miso glaseerattua ankanrintaa, appelsiini haudutettua endiiviä, lintuperunaa ja korinttikastiketta
Charcoal-grilled Finnish lamb loin, crispy roast potatoes, beetroot, parsnip, and
port wine sauce
DESSERT | 6 €
Vaniljajäätelöannos tai päivän sorbet
Vanilla ice cream or sorbet of the day
*****
Kysy mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fij
Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme luomasta kolmen ruokalajin makuelämyksestä! Valittavananne on elegantti Menu de Saison sekä houkutteleva kasvismenu Menu de Choix vert. Näistä huolella suunnitelluista menukokonaisuuksista löytyy varmasti jokaiselle seurueenne jäsenelle täydellinen makuelämys.
MENU DE SAISON | 59€
STEAK TARTARE
Maustettu häränlihatartar, kapriksen lehteä, punasipulia, rapeaa maa-artisokkaa ja keltuaista
Seasoned beef tartare with caper leaves, red onion, crispy Jerusalem artichoke,
and egg yolk
TAI | OR
BLINI
Rapea tattariblini, graavattua siikaa, muikunmätiä, hapankermaa, tilli-öljyä ja punasipulia
Crispy buckwheat blini, salted white fish , vendise roe, sour cream, dill oil and red onion
***
CORÉGONE LAVARET
Paistettua siianseläkettä, muhennettua pinaattia, kurkkua, Lapin puikulaperunapyreetä ja tilli- beurre blanc kastiketta
Fried whitefish fillet with creamed spinach, cucumber, Lapland’s potato purée, and dill beurre blanc sauce
TAI | OR
AGNEAU
Puuhiiligrillattua karitsan ulkofileetä, rapeaa röstiperunaa, uunipunajuurta, palsternakkaa ja portviinikastiketta
Charcoal-grilled lamb loin, crispy roast potatoes, roasted beetroot, parsnip, and port wine sauce
*****
PISTACHE & POMME
Pistaasi-mantelikakkua, uuniomenakreemiä, kanelimarenkia ja vaniljaa
Pistachio-almond cake, baked apple cream, cinnamon meringue and vanilla
MENU DE CHOIX VERT | 50€
VOL-AU-VENT
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin
muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
***
RISOTTO
Täyteläistä Brie de Meaux – saksanpähkinärisottoa, herkkutattiöljyä ja omenaa
Creamy Brie de Meaux and walnut risotto with cep mushroom oil and apple
***
PISTACHE & POMME
Pistaasia-mantelikakkua, uuniomenakreemiä, kanelimarenkia ja vaniljaa
Pistachio-almond cake, baked apple cream, cinnamon meringue and vanilla
VIINIPARITUKSET MENULLE 45€
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€
Explore Our Full Wine List ⇒ Here
SPARKLING 12CL | BTL
2022 Crémant du Jura, Extra Brut Rosé, Champ Divin 14€ | 78€
2022 Brut Crémant d’Alsace, Joseph Scharsch 13€ | 75€
NV Premier Cru Champagne, Duménil 17€ | 95€
WHITE WINES 12CL | BTL
2021 Viura Vedimia Blanco, Ontanon, Spain 12€ | 70€
2023 Riesling Trocken, Weingut Mehling, Germany 13,50€ | 90€ 1L
2023 Vin de Franz Sauvignon, M. Thibault & F. Saumon, France 14€ | 78€
2023 Langhe Favorita DOC, Conti di Roero, Italy 14€ | 78€
2019 Chardonnay, Domaine Dupasquier, France 15€ | 85€
RED WINES 12CL | BTL
2018 Quinta de Vale de Pios, DOC, Excomungado, Portugal 12€ | 70€
2022 Beaujolais Le Ronsay, Jean-Paul Brun, France 13,50€ | 75€
2021 Côtes du Rhône, Les Balmes, Domaine des Bernardins, France 14€ | 78€
2019 Château Haute Vallée, Bordeaux Supérieur, J-C. Fabris, France 15€ | 85€
2021 Barbera D’Alba, Conti di Roero, Italy 15€| 85€
ROSÉ 12CL | BTL
2023 Rosé Trocken, Georg Mosbacher, Pfalz, Germany 13€ | 75€
VIINIMAISTELU
Varaa seurueellesi viinimaistelu ennen ruokailua. Taitavat ammattilaiset johdattavat seurueenne tunnin mittaisessa maistelussa viinien maailmaan. Tasting alkaen 65€ / hlö.
(min. yhdeksän henkilön)
kysy lisää: bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Hyvä kulttuurinystävä!
Teemme yhteistyötä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.
Onnistuneeseen teatteri-iltaan kuuluu tietenkin ruokailu, joten suunnittelimme erityisen menun juuri teatterivieraita varten. Menun voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua. Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla.
Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen.
Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.
Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842.
Cocktail bar
Tervetuloa viihtyisään cocktailbaariimme, joka sijaitsee upeasti 9. kerroksessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita juomia, jotka on valmistettu huolellisesti valituista raaka-aineista ja taidolla sekoitettu cocktailmestareidemme toimesta.
Tunnelma
baarissamme on rento ja kutsuva, täydellinen paikka rentoutua kiireisen päivän jälkeen tai aloittaa ilta erityisessä seurassa. Olitpa sitten cocktailien ystävä, laadukkaan viinin ystävä tai etsit täydellistä paikkaa nauttia alkoholittomista juomista, meiltä löydät varmasti jotain, mikä viehättää.
Cocktail bar
Welcome to our stylish cocktail bar, conveniently located on the 9th floor, offering panoramic views of the city! We offer a wide selection of high-quality drinks, meticulously crafted from carefully selected ingredients and expertly mixed by our talented bartenders.
The ambiance
in our bar is relaxed and inviting, making it the perfect place to unwind after a busy day or to start your evening with special company. Whether you’re a cocktail enthusiast, a lover of fine wines, or seeking the perfect spot to enjoy non-alcoholic beverages, we have something to delight everyone.
Come experience unforgettable moments
Maanantai -perjantai
lounas 11–14.30
Tiistai- torstai à la carte klo 16–23.30.
Maanantai -ilta suljettu 27.1.- 21.4.
*
Perjantai: a la carte 16-24
Lauantai: à la carte klo 14–24
Sunnuntaisin suljettu
Viimeiset varaukset iltaisin:
ti-to klo 21.30
pe-la klo 22.00