Tervetuloa lounaalle Helsingin kattojen ylle
Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaamme koostuu pöytään tarjoillusta päivän kala, -liha, -kasvis tai kolmen ruokalajin menusta.
Lounaan pääruoka-annoksiin kuuluu salaattipöytä ja talon artesaanileivät voin kera. A la carte-listamme ei ole käytössä lounasaikaan. Meille voitte tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta, mutta vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta. Viimeiset lounasvaraukset otamme vastaan 14:30.
MAANANTAI 29/4
Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons
Parmesaani-kukkakaalisalaatti 13,50 € l, g, veg*
Paahdettua kukkakaalia, parmesaania, mansikoita, vihersalaattia ja aiolia
Roasted cauliflower, parmesan cheese, strawberries, green salad and aioli
Wieninleike 18 € l, g*
Leivitetty vasikanleike, sitruunaa, kaprista, anjovista, perunamuusia ja punaviinikastiketta
Breaded veal cutlet, lemon, capers, anchovies, mashed potatoes and red wine sauce
Kirjolohi-rapu 16 € l, g*
Rapeaksi paistettu kirjolohi-rapupihvi, paahdettua perunaa ja kermaviilikastiketta
Crispy fried trout and crab steak, roasted potatoes and creamy sour cream sauce
Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
TIISTAI 30/4
Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons
Bataatti-vuohenjuustosalaatti 13,50 € l, g, k
Paahdettua bataattia, vuohenjuustoa, pähkinää, pinaattia ja tryffelivinaigretteä
Roasted sweet potato, goat’s cheese, walnuts, spinach and truffle vinaigrette
Sillilautanen 15 € l, g
Sipulisilliä, tilli-smetanasilliä, kananmunaa, siianmätiä ja varhaisperunaa
Onion herring, dill and sour cream herring, egg, whitefish roe and spring potatoes
Wallenbergin pihvi 17 € l, g*
Wallenbergin pihvi kanasta, paistinperunoita, puolukkaa ja kapris-voikastiketta
Wallenberg steak with chicken, fried potatoes, lingonberries and caper butter sauce
Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
KESKIVIIKKO 1/5
VAPPULOUNAS SPECIAL
TORSTAI 2/5
Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons
Paprika-vuohenjuustosalaatti 13,50 € l, g
Paahdettua dukkah maustettua paprikaa, vuohenjuustoa, pähkinää ja vihersalaattia
Roasted dukkah spiced peppers, goat cheese, nuts and green salad
Bistro O mat pyttipannu 17 € l, g
Parempi pyttipannu à la O mat, valkosipuli maustekurkkua ja uppomuna
Better fried potatoes pan à la O mat, garlic pickles and a fried egg
Hauki Wallenberg 17 € l, g*
Rapeaksi paistettua seitifileetä, hernepyreetä, ranskalaiset perunat ja aiolia
Crispy fried saithe fillet, pea puree, French fries and aioli
Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
PERJANTAI 3/5
Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons
Tonnikalasalaatti 13,50 € l, g*
Raikasta salaattia, tonnikalaa, marinoituja neulapapuja, kananmunaa, kaprista, tomaattia, salaattia ja sitruunakastiketta
Fresh lettuce, tuna, marinated beans, egg, capers, tomato, lettuce and lemon dressing
BOM Cheese Burger 17 € l, g*
Puuhiiligrillattu häränlihapihvi, cheddarjuustokastiketta, karamellisoitua sipulia, tryffelimajoneesia ja ranskalaiset
Char-grilled beef patty, cheddar cheese sauce, caramelized onions, truffle mayonnaise and fries
Kirjolohi 17 € l, g
Savustettua kotimaista kirjolohta, metsäsienikastiketta ja varhaisperunaa
Smoked Finnish rainbow trout, wild mushroom sauce and spring potatoes
Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
Seiti = Ruotsi
Härkä, kana = Suomi
l= laktoositon
g= gluteeniton
k= kasvis
veg = vegaaninen
* = onnistuu pienillä muutoksilla
Kysy henkilökunnaltamme mahdollisista annosten allergeeneista.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos ei erikseen mainita
Alkuruoat
BUFFALA | 12 €
Buffala mozzarellaa, tomaattia, Marcona-mantelia ja balsamicoa
Buffala with mozzarella, tomato, Marcona almond and balsamic vinegar
ASPERGE | 17 €
Keitettyä valkoista parsaa, Hollandaisekastiketta ja Bayonne kinkkua
Cooked white asparagus, Hollandaise sauce and Bayonne ham
ENDIVE | 15 €
Mehustettua parsaa, endiiviä, pinjansiemeniä ja tryffelikastiketta
Juiced asparagus, endive, pine nuts and truffle sauce
CHEVICHE | 17 €
Siikachevice, grillattua kurkkua, yuzu marinoitua omenaa ja kirjolohen mätiä
Whitefish chevice, grilled cucumber, yuzu marinated apple and rainbow trout roe
ESCARGOT | 16 €
Valkosipuli-yrttivoissa muhennettuja etanoita ja hapanjuuri patonkia
Garlic and herb stewed snails and sourdough baguette
TARTARE DE BOEUF | 18 €
Häränliha tartarpihvi, vesikrassikreemiä, Marcona mantelia ja piparjuurta
Beef tartare with watercress cream, Marcona almond and horseradish
Pasta| risotto | salaatti
PASTA BUGATINI | 24 €
Tryffeli Bugatini pastaa, munakoisoa ja pecorino juustoa
Truffle Bugatini with pasta, aubergine and Pecorino cheese
GAMBAS DE PARIS | 23 €
Grillattuja jättirapuja, paahdettua vuohenjuusto-leipää ja sitruunavinaigrette mehustettua salaattia
Grilled king prawns, roasted goat cheese bread and lemon vinaigrette juicy salad
RISE | 25 €
Parsa-karhunlaukkarisottoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja rapeaa maa-artisokkaa
Asparagus-ramsons risotto, roasted pine nuts and crunchy artichokes
Kala & Äyriäiset
COREGONE LAVARET | 34 €
Paistettua siikaa, parsa-pinaattipaistosta, piparjuuri-perunapyreetä ja verjus Beurre blanc kastiketta
Fried whitefish, asparagus spinach roast, horseradish and potato puré and verjus Beurre Blanc
CREVETTES ROYALES GRILLÉE | 30 €
Grillattuja jättikatkarapuja, haudutettua kevätpurjoa ja avokado-parmesaani kastiketta
Grilled king prawns, braised spring leeks and avocado and parmesan sauce
MOULES MARINIÉRES (500g) | 28 €
Rakuunalla ja valkosipulilla maustetussa valkoviinissä keitettyjä sinisimpukoita, ranskalaiset ja aiolia
Mussels cooked in white wine seasoned with garlic and garlic, French fries and aioli
Lihat
PINTADE | 30 €
Puuhiiligrillattua helmikananrintaa, kevätkasvis Vol-au-vent ja Albuféra kastiketta
Charcoal grilled guinea fowl breast, spring vegetable Vol-au-vent and Albuféra sauce
AGNEAU | 38 €
Puuhiiligrillattua karitsan ulkofileetä, tryffeli-perunakroketti, haudutettua kevätkaalia ja timjamikastiketta
Char-grilled lamb loin, truffle and potato croquette, braised spring cabbage and thyme sauce
ENTRECÓTE 250 g | 44 €
Puuhiiligrillattu marmoroitu Entrecôte-pihvi, karamellisoitua salottisipulia, savustettua luu-ydintä, rapeat valkosipuliperunat ja portviinikastiketta
Char-grilled marbled Entrecôte steak, caramelized shallots, smoked bone marrow, crispy garlic potatoes and port wine sauce
Jälkiruoat
CRÈME BRÛLÉE | 14 €
Sitruunalla ja timjamilla maustettu Crème Brûlée ja vadelmasorbet
Crème Brûlée flavoured by lemon and thyme served with raspberry sorbet
TARTE AUX POMMES | 14 €
Karamellisoitua omenaa, suola-kinuskia, rapea pellevansiemenkeksi ja ranskankermajäätelöä
Caramelized apple, salted caramel, crispy seed biscuit and sour cream ice cream
CHOCOLAT | 14 €
Hasselpähkinä-appelsiinisuklaakakkua ja vaniljakermaa
Hazelnut-orange chocolate cake with vanilla cream
SORBET | 9 €
Bistro O matin päivän sorbet
Home made sorbet of the day
FROMAGE | 14 €
Valikoima juustoja Lentävästä Lehmästä itsevalittuna talon juustokärrystä
Assorted Cheeses from local cheese boutique Lentävä Lehmä
PETIT FOURS | 10 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Hand made chocolate pralines à la Suklaa Täplä
Käytämme vain kotimaisia lihatuotteita ellei toisin mainita
Kysy henkilökunnaltamme mahdollisista annosten allergeeneista
We use only Finnish meat products unless otherwise stated
Please ask our staff more dietary information if needed
BISTRO MENU I | 58 €
Tartare de Boeuf
Häränlihatartarpihvi, vesikrassikreemiä, Marcona mantelia ja piparjuurta
Beef tartare steak, watercress cream, Marcona almond and horseradish
Coregone Lavaret
Paistettua siikaa, parsa-pinaattipaistosta, piparjuuri-perunapyreetä ja verjus Beurre blanc kastiketta
Fried whitefish, asparagus spinach roast, horseradish and potato puré and verjus Beurre Blanc
Tarte aux pommes
Karamellisoitua omenaa, suola-kinuskia, rapeaa pellevansiemenkeksiä ja ranskankermajäätelöä
Caramelized apple, salted caramel, crispy seed biscuit and sour cream ice cream
BISTRO MENU II | 55 €
Cheviche
Siikachevice, grillattua kurkkua, chili, yuzu marinoitua omenaa ja kirjolohen mätiä
Whitefish chevice, grilled cucumber, chili, yuzu marinated apple and rainbow trout roe
Agneau
Puuhiiligrillattua karitsan ulkofileetä, tryffeli- perunakroketti, haudutettua kevätkaalia ja timjamikastiketta
Char-grilled lamb sirloin, truffle potato croquette, braised spring cabbage and thyme sauce
Crème Brûlée
Sitruunalla ja timjamilla maustettu Crème Brûlée ja vadelmasorbet
Crème Brûlée flavoured by lemon and thyme served with raspberry sorbet
BISTRO MENU III | 45 €
Buffala
Buffala mozzarellaa, tomaattia, Marcona-mantelia ja balsamicoa
Buffala with mozzarella, tomato, Marcona almond and balsamic vinegar
Pasta Bugatini
Tryffeli Bugatini pastaa, munakoisoa ja pecorino juustoa
Truffle Bugatini pasta, aubergine and Pecorino cheese
Chocolat
Hasselpähkinä-appelsiinisuklaakakkua ja vaniljakermaa
Hazelnut-orange chocolate cake with vanilla cream
VIINILISTA Tästä – wine menu
SPARKLING 12 cl |1/1
France Champagne 15,5 | 84
Anthony Betouzet, Brut Création , France
Spain Penedès 10,5 | 49
Josep Masachs, Cava Impuls Brut Nature Orgànic
Whites 12cl| 1/2plo| plo
Gérard Bertrand, Picpoul de Pinet 2022, Languedoc-Roussillon , France 11 | 32 | 64
Domaine de Sacy, Sancerre 2022, Loire , France 15 | 44| 88
Hermann Ludes, Pölicher Held Riesling Kabinett 2020, Mosel, Germany 12 | 34 | 68
Clos Alkio, Fam de Vida Garnatxa Blanc 2021, Priorat ,Spain 14 | 41 | 82
Nino Negri, Alpi Retiche Bianco 2022, Lombardia , Italy 12 | 34 | 68
Château de Montfaucon, Viognier 2022, Rhône 12 | 36 | 72
Reds 12cl| 1/2plo| plo
Domaine Dubost, Beaujolais-Lantignié 2022, Beaujolais , France 12 | 34 | 64
Andi Knauss, Trollinger Strümpfelbach 2021, Württenberg , Germany 11 | 32 | 64
Rejiji, Villanyi Franc 2016, Villaný, Hungary 14 | 41 | 82
San Giovanni Novantasette Chianti Colli Fiorentini Riserva 2018, Toscana, Italy 15 | 44 | 88
Clos Alkio, Fam de Vida Cabernet Sauvignon 2020, Priorat ; Spain 15 | 44 | 88
Rose 12cl| 1/2plo|plo
Artomana, Txakoli Rosé 2023, Bakio , Spain 11 | 30 | 60
Tervetuloa juhlimaan vappupäivää 1.5.
Avaamme klo 11:30
Vappupäivää juhlimme pöytiin tarjotulla kolmen ruokalajin menulla. Kaikki varaukset tehdään ravintolan sisälle.
Terassilla voi nauttia juomia sään salliessa.
Pöytä on varattavissa varauskalenteristamme.
ALKURUOKA
Graavisiikaterriiniä, piparjuuri-silliä, käsinkuorittuja katkarapuja,
tilli-hapankermaa, mallasleipää ja varhaisperunaa
TAI
Keitettyä valkoista parsaa, tomaattivinaigretteä, pecorinoa ja Bayonne-kinkkua
PÄÄRUOKA
Puuhiiligrillattua vasikanfileetä,
kateenkorva-parsa vol-au-vent, rakuunakermaa, valkonaurista ja portviinikastiketta
TAI
Paahdetussa voissa kypsennettyä siian seläkettä, haudutettua pinaattia, perunaohukaiset ja Sandefjordin kastiketta
TAI
Risotto Verde, parsaa & kevättryffeliä
JÄLKIRUOKA
Ranskalainen artesaanijuustolajitelma
tai
Vaniljamunkki, vaniljakreemiä, suolakaramelli-hasselpähkinää ja mokkajäätelöä
58 € aikuiset
64 € menu + välijuusto
35 € lapset alle 15v.
Pienille lapsille
Pääruoka siika ja perunaohukaiset
jälkiruoka munkki ja vaniljajäätelöä
25 €
Ruokavaliot ja allergeenit:
Menu on laktoositon ja onnistuu gluteenittomana
Vegaani menu mukailee kasvisruokia
Äitienpäivää juhlistamme su 12.5.2024 klo 12:00-18:00
Äitienpäivämenu 62 €
Lapset alle 15v. 35 € / alle 8v. 20 €
Viimeiset pöytävaraukset / ruokatilaukset klo 16:30
Alkuruokana
Keitettyä valkoista parsaa, tomaattivinaigretteä ja pecorino juustoa
Tai
Siikachevice, grillattua kurkkua, yuzu marinoitua nashi päärynää, tilliöljyä ja siian mätiä
***
Pääruokana
Puuhiiligrillattua vasikan ulkofileetä, Pont-neuf perunaa, parsaa, valkonaurista ja huhtasienikastiketta
Tai
Paahdetussa voissa kypsennettyä siianseläkettä, haudutettua pinaattia, varhaisperunaa ja Sandefjordin kastiketta
Tai
Karhunlaukka-parsarisottoa ja kevättryffeliä
***
Jälkiruokana
Brie de Meaux juustoa, hunajaa ja tattarikeksiä
Tai
Pistaasikakkua, mansikka, raparperia ja mascarponejäätelöä
Tai
Lapsille mascarponejäätelöannos
Tervetuloa nauttimaan ennen tai jälkeen teatterin.
Saman päivän teatterilippua näyttämälla voitte nauttia erikoishintaisen teatterimenumme.
TEATTERIMENU
Buffala
Buffala mozzarellaa, tomaattia, Marcona mantelia ja balsamicoa
TAI
Tartare de Boeuf
Häränliha tartarpihvi, vesikrassikreemiä, Macadamia pähkinää ja piparjuurta
Coregone
Lavaret Paistettua siikaa, parsa-pinaattipaistosta, piparjuuri-perunapyreetä ja verjus Beurre blanc kastiketta
TAI
Pintade
Puuhiiligrillattua helmikananrintaa, kevätkasvis Vol-au-vent ja Albuféra kastiketta
Crème Brûlée
Sitruunalla ja timjamilla maustettu ja vadelmasorbet
49 | hlö
Terassi ja baari palvelevat
ma-la koko päivän.
su suljettu
Viimeiset varaukset ja ruokailijat
lounaalla klo 14:30
iltaisin klo 21:30
bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
+358 (0)50 358 6842
Olethan ystävällinen ja soitat ennemmin meille, kuin laitat tekstiviestin