Menu

Tervetuloa lounaalle Helsingin kattojen ylle

Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaamme koostuu pöytään tarjoillusta  päivän kala, -liha, -kasvis tai kolmen ruokalajin menusta.  
Lounaan pääruoka-annoksiin kuuluu salaattipöytä ja talon artesaanileivät voin kera. A la carte-listamme ei ole käytössä lounasaikaan. Meille voitte tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta, mutta vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta. Viimeiset lounasvaraukset otamme vastaan 14:30.


Vko 18


MAANANTAI 29/4

Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons

Parmesaani-kukkakaalisalaatti 13,50 € l, g, veg*
Paahdettua kukkakaalia, parmesaania, mansikoita, vihersalaattia ja aiolia
Roasted cauliflower, parmesan cheese, strawberries, green salad and aioli

Wieninleike 18 € l, g*
Leivitetty vasikanleike, sitruunaa, kaprista, anjovista, perunamuusia ja punaviinikastiketta
Breaded veal cutlet, lemon, capers, anchovies, mashed potatoes and red wine sauce

Kirjolohi-rapu 16 € l, g*
Rapeaksi paistettu kirjolohi-rapupihvi, paahdettua perunaa ja kermaviilikastiketta
Crispy fried trout and crab steak, roasted potatoes and creamy sour cream sauce

Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu

TIISTAI 30/4

Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons

Bataatti-vuohenjuustosalaatti 13,50 € l, g, k
Paahdettua bataattia, vuohenjuustoa, pähkinää, pinaattia ja tryffelivinaigretteä
Roasted sweet potato, goat’s cheese, walnuts, spinach and truffle vinaigrette

Sillilautanen 15 € l, g
Sipulisilliä, tilli-smetanasilliä, kananmunaa, siianmätiä ja varhaisperunaa
Onion herring, dill and sour cream herring, egg, whitefish roe and spring potatoes

Wallenbergin pihvi 17 € l, g*
Wallenbergin pihvi kanasta, paistinperunoita, puolukkaa ja kapris-voikastiketta
Wallenberg steak with chicken, fried potatoes, lingonberries and caper butter sauce

Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu

KESKIVIIKKO 1/5

VAPPULOUNAS SPECIAL


TORSTAI 2/5
Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons

Paprika-vuohenjuustosalaatti 13,50 € l, g
Paahdettua dukkah maustettua paprikaa, vuohenjuustoa, pähkinää ja vihersalaattia
Roasted dukkah spiced peppers, goat cheese, nuts and green salad

Bistro O mat pyttipannu 17 € l, g
Parempi pyttipannu à la O mat, valkosipuli maustekurkkua ja uppomuna
Better fried potatoes pan à la O mat, garlic pickles and a fried egg

Hauki Wallenberg 17 € l, g*
Rapeaksi paistettua seitifileetä, hernepyreetä, ranskalaiset perunat ja aiolia
Crispy fried saithe fillet, pea puree, French fries and aioli

Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu

PERJANTAI 3/5

Parsakeitto 10,50 € / 13,50 € l, g, k, veg*
Kuohkean kermaista valkoparsakeittoa, kananmunaa ja karhunlaukkaa
Creamy white asparagus soup with egg and ramsons

Tonnikalasalaatti 13,50 € l, g*
Raikasta salaattia, tonnikalaa, marinoituja neulapapuja, kananmunaa, kaprista, tomaattia, salaattia ja sitruunakastiketta
Fresh lettuce, tuna, marinated beans, egg, capers, tomato, lettuce and lemon dressing

BOM Cheese Burger 17 € l, g*
Puuhiiligrillattu häränlihapihvi, cheddarjuustokastiketta, karamellisoitua sipulia, tryffelimajoneesia ja ranskalaiset
Char-grilled beef patty, cheddar cheese sauce, caramelized onions, truffle mayonnaise and fries

Kirjolohi 17 € l, g
Savustettua kotimaista kirjolohta, metsäsienikastiketta ja varhaisperunaa
Smoked Finnish rainbow trout, wild mushroom sauce and spring potatoes

Kantarellirisotto 15,50 € l, k, g
Samettisen kermaista kantarellirisottoa ja hasselpähkinää
Rich and creamy chanterelle risotto with hazelnuts

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu


Seiti = Ruotsi
Härkä, kana = Suomi


l= laktoositon
g= gluteeniton
k= kasvis
veg = vegaaninen
* = onnistuu pienillä muutoksilla


Kysy henkilökunnaltamme mahdollisista annosten allergeeneista.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos ei erikseen mainita

Alkuruoat 

BUFFALA | 12 €
Buffala mozzarellaa, tomaattia, Marcona-mantelia ja balsamicoa
Buffala with mozzarella, tomato, Marcona almond and balsamic vinegar

ASPERGE | 17 €
Keitettyä valkoista parsaa, Hollandaisekastiketta ja Bayonne kinkkua
Cooked white asparagus, Hollandaise sauce and Bayonne ham

ENDIVE | 15 €
Mehustettua parsaa, endiiviä, pinjansiemeniä ja tryffelikastiketta
Juiced asparagus, endive, pine nuts and truffle sauce

CHEVICHE | 17 €
Siikachevice, grillattua kurkkua, yuzu marinoitua omenaa ja kirjolohen mätiä
Whitefish chevice, grilled cucumber, yuzu marinated apple and rainbow trout roe

ESCARGOT | 16 €
Valkosipuli-yrttivoissa muhennettuja etanoita ja hapanjuuri patonkia
Garlic and herb stewed snails and sourdough baguette

TARTARE DE BOEUF |  18 €
Häränliha tartarpihvi, vesikrassikreemiä, Marcona mantelia ja piparjuurta
Beef tartare with watercress cream, Marcona almond and horseradish

Pasta| risotto | salaatti

PASTA BUGATINI | 24 €
Tryffeli Bugatini pastaa, munakoisoa ja pecorino juustoa
Truffle Bugatini with pasta, aubergine and Pecorino cheese

GAMBAS DE PARIS | 23 €
Grillattuja jättirapuja, paahdettua vuohenjuusto-leipää ja sitruunavinaigrette mehustettua salaattia
Grilled king prawns, roasted goat cheese bread and lemon vinaigrette juicy salad

RISE | 25 €
Parsa-karhunlaukkarisottoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja rapeaa maa-artisokkaa
Asparagus-ramsons risotto, roasted pine nuts and crunchy artichokes

Kala & Äyriäiset

COREGONE LAVARET | 34 €
Paistettua siikaa, parsa-pinaattipaistosta, piparjuuri-perunapyreetä ja verjus Beurre blanc kastiketta
Fried whitefish, asparagus spinach roast, horseradish and potato puré and verjus Beurre Blanc

CREVETTES ROYALES GRILLÉE | 30 €
Grillattuja jättikatkarapuja, haudutettua kevätpurjoa ja avokado-parmesaani kastiketta
Grilled king prawns, braised spring leeks and avocado and parmesan sauce

MOULES MARINIÉRES (500g) | 28 €
Rakuunalla ja valkosipulilla maustetussa valkoviinissä keitettyjä sinisimpukoita, ranskalaiset ja aiolia
Mussels cooked in white wine seasoned with garlic and garlic, French fries and aioli

Lihat 

PINTADE | 30 €
Puuhiiligrillattua helmikananrintaa, kevätkasvis Vol-au-vent ja Albuféra kastiketta
Charcoal grilled guinea fowl breast, spring vegetable Vol-au-vent and Albuféra sauce

AGNEAU | 38 €
Puuhiiligrillattua karitsan ulkofileetä, tryffeli-perunakroketti, haudutettua kevätkaalia ja timjamikastiketta
Char-grilled lamb loin, truffle and potato croquette, braised spring cabbage and thyme sauce

ENTRECÓTE 250 g | 44 €
Puuhiiligrillattu marmoroitu Entrecôte-pihvi, karamellisoitua salottisipulia, savustettua luu-ydintä, rapeat valkosipuliperunat ja portviinikastiketta
Char-grilled marbled Entrecôte steak, caramelized shallots, smoked bone marrow, crispy garlic potatoes and port wine sauce

Jälkiruoat

CRÈME BRÛLÉE | 14 €
Sitruunalla ja timjamilla maustettu Crème Brûlée ja vadelmasorbet
Crème Brûlée flavoured by lemon and thyme served with raspberry sorbet

TARTE AUX POMMES | 14 €
Karamellisoitua omenaa, suola-kinuskia, rapea pellevansiemenkeksi ja ranskankermajäätelöä
Caramelized apple, salted caramel, crispy seed biscuit and sour cream ice cream

CHOCOLAT | 14 €
Hasselpähkinä-appelsiinisuklaakakkua ja vaniljakermaa
Hazelnut-orange chocolate cake with vanilla cream

SORBET | 9 €
Bistro O matin päivän sorbet
Home made sorbet of the day

FROMAGE | 14 €
Valikoima juustoja Lentävästä Lehmästä itsevalittuna talon juustokärrystä
Assorted Cheeses from local cheese boutique Lentävä Lehmä

PETIT FOURS | 10 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Hand made chocolate pralines à la Suklaa Täplä

Käytämme vain kotimaisia lihatuotteita ellei toisin mainita
Kysy henkilökunnaltamme mahdollisista annosten allergeeneista

We use only Finnish meat products unless otherwise stated
Please ask our staff more dietary information if needed

BISTRO MENU I | 58 €

Tartare de Boeuf
Häränlihatartarpihvi, vesikrassikreemiä, Marcona mantelia ja piparjuurta
Beef tartare steak, watercress cream, Marcona almond and horseradish

Coregone Lavaret
Paistettua siikaa, parsa-pinaattipaistosta, piparjuuri-perunapyreetä ja verjus Beurre blanc kastiketta
Fried whitefish, asparagus spinach roast, horseradish and potato puré and verjus Beurre Blanc

Tarte aux pommes
Karamellisoitua omenaa, suola-kinuskia, rapeaa pellevansiemenkeksiä ja ranskankermajäätelöä
Caramelized apple, salted caramel, crispy seed biscuit and sour cream ice cream

BISTRO MENU II | 55 €
Cheviche
Siikachevice, grillattua kurkkua, chili,  yuzu marinoitua omenaa ja kirjolohen mätiä
Whitefish chevice, grilled cucumber, chili, yuzu marinated apple and rainbow trout roe

Agneau
Puuhiiligrillattua karitsan ulkofileetä, tryffeli- perunakroketti, haudutettua kevätkaalia ja timjamikastiketta
Char-grilled lamb sirloin, truffle potato croquette, braised spring cabbage and thyme sauce

Crème Brûlée
Sitruunalla ja timjamilla maustettu Crème Brûlée ja vadelmasorbet
Crème Brûlée flavoured by lemon and thyme served with raspberry sorbet

BISTRO MENU III | 45 €
Buffala
Buffala mozzarellaa, tomaattia, Marcona-mantelia ja balsamicoa
Buffala with mozzarella, tomato, Marcona almond and balsamic vinegar

Pasta Bugatini
Tryffeli Bugatini pastaa, munakoisoa ja pecorino juustoa
Truffle Bugatini pasta, aubergine and Pecorino cheese

Chocolat
Hasselpähkinä-appelsiinisuklaakakkua ja vaniljakermaa
Hazelnut-orange chocolate cake with vanilla cream

VIINILISTA  Tästä – wine menu

SPARKLING                  12 cl |1/1
France 
Champagne 15,5 | 84
Anthony Betouzet, Brut Création , France                                                               

Spain  Penedès  10,5 | 49 
Josep Masachs, Cava Impuls Brut Nature Orgànic                                                      

Whites 12cl| 1/2plo| plo

Gérard Bertrand, Picpoul de Pinet 2022, Languedoc-Roussillon , France 11 | 32 | 64

Domaine de Sacy, Sancerre 2022, Loire , France 15 | 44| 88

Hermann Ludes, Pölicher Held Riesling Kabinett 2020, Mosel, Germany 12 | 34 | 68

Clos Alkio, Fam de Vida Garnatxa Blanc 2021, Priorat ,Spain 14 | 41 | 82

Nino Negri, Alpi Retiche Bianco 2022, Lombardia , Italy 12 | 34 | 68

Château de Montfaucon, Viognier 2022, Rhône 12 | 36 | 72   

 

Reds 12cl| 1/2plo| plo

Domaine Dubost, Beaujolais-Lantignié 2022, Beaujolais , France 12 | 34 | 64

Andi Knauss, Trollinger Strümpfelbach 2021, Württenberg , Germany 11 | 32 | 64

Rejiji, Villanyi Franc 2016, Villaný, Hungary 14 | 41 | 82

San Giovanni Novantasette Chianti Colli Fiorentini Riserva 2018, Toscana, Italy 15 | 44 | 88

Clos Alkio, Fam de Vida Cabernet Sauvignon 2020, Priorat ; Spain 15 | 44 | 88

Rose 12cl| 1/2plo|plo
Artomana, Txakoli Rosé 2023, Bakio , Spain 11 | 30 | 60

 

                          

 

Tervetuloa juhlimaan vappupäivää 1.5.

Avaamme klo 11:30
Vappupäivää juhlimme pöytiin tarjotulla kolmen ruokalajin menulla. Kaikki varaukset tehdään ravintolan sisälle.
Terassilla voi nauttia juomia sään salliessa. 
Pöytä on varattavissa varauskalenteristamme. 

ALKURUOKA

Graavisiikaterriiniä,  piparjuuri-silliä, käsinkuorittuja katkarapuja,
tilli-hapankermaa, mallasleipää ja varhaisperunaa
TAI 
Keitettyä valkoista parsaa, tomaattivinaigretteä, pecorinoa ja Bayonne-kinkkua

PÄÄRUOKA

Puuhiiligrillattua vasikanfileetä,
kateenkorva-parsa vol-au-vent, rakuunakermaa, valkonaurista ja portviinikastiketta
TAI
Paahdetussa voissa kypsennettyä siian seläkettä, haudutettua pinaattia, perunaohukaiset ja Sandefjordin kastiketta
TAI
Risotto Verde, parsaa  & kevättryffeliä

JÄLKIRUOKA

Ranskalainen artesaanijuustolajitelma
tai
Vaniljamunkki, vaniljakreemiä, suolakaramelli-hasselpähkinää  ja mokkajäätelöä

58  € aikuiset
64 € menu + välijuusto 
35 € lapset alle 15v.

Pienille lapsille
Pääruoka siika ja perunaohukaiset
jälkiruoka munkki ja vaniljajäätelöä
25 € 

Ruokavaliot ja allergeenit:
Menu on laktoositon  ja onnistuu gluteenittomana
Vegaani menu mukailee kasvisruokia

Äitienpäivää juhlistamme su 12.5.2024 klo 12:00-18:00

Äitienpäivämenu 62 €
Lapset alle 15v. 35 € / alle 8v. 20 €
Viimeiset pöytävaraukset / ruokatilaukset klo 16:30

Alkuruokana

Keitettyä valkoista parsaa, tomaattivinaigretteä ja pecorino juustoa
Tai
Siikachevice, grillattua kurkkua, yuzu marinoitua nashi päärynää, tilliöljyä ja siian mätiä

***

Pääruokana

Puuhiiligrillattua vasikan ulkofileetä, Pont-neuf perunaa, parsaa, valkonaurista ja huhtasienikastiketta
Tai
Paahdetussa voissa kypsennettyä siianseläkettä, haudutettua pinaattia, varhaisperunaa ja Sandefjordin kastiketta
Tai
Karhunlaukka-parsarisottoa ja kevättryffeliä

***

Jälkiruokana

Brie de Meaux juustoa, hunajaa ja tattarikeksiä
Tai
Pistaasikakkua, mansikka, raparperia ja mascarponejäätelöä
Tai
Lapsille mascarponejäätelöannos

Tervetuloa nauttimaan ennen tai jälkeen teatterin.
Saman päivän teatterilippua näyttämälla voitte nauttia erikoishintaisen teatterimenumme. 

TEATTERIMENU

Buffala
Buffala mozzarellaa, tomaattia, Marcona mantelia ja balsamicoa
TAI
Tartare de Boeuf
Häränliha tartarpihvi, vesikrassikreemiä, Macadamia pähkinää ja piparjuurta

Coregone
Lavaret Paistettua siikaa, parsa-pinaattipaistosta, piparjuuri-perunapyreetä ja verjus Beurre blanc kastiketta
TAI
Pintade
Puuhiiligrillattua helmikananrintaa, kevätkasvis Vol-au-vent ja Albuféra kastiketta

Crème Brûlée
Sitruunalla ja timjamilla maustettu ja vadelmasorbet

49 | hlö

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla tai sähköpostitse