Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaan annoksiin kuuluu ruokaisa salaattipöytä ja talon artesaanileipää voin kera. Meille voit tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta tai vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta.
Voit tilata lounaasi myös mukaan noudettavaksi, puhelimitse tai sähköpostilla. Eläkeläisille alennus -10% lounaan hinnasta klo 13.30 jälkeen.
MAANANTAI–TIISTAI 6.–7.10.
Paahdettua punajuuri-vuohenjuustokeittoa 11,50€ / 13,70€ L, G
Kuohkeaa punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja hasselpähkinää.
Velvety beetroot and goat cheese soup with hazelnuts.
Tonnikalatataki 15,00€ L, G
Kevyesti grillattua tuoretta tonnikalaa, taimenmätiä, Matsuhisa-dressing ja kevätsipulia.
Lightly seared fresh tuna with trout roe, Matsuhisa dressing and spring onion.
PÄÄRUOAT
Lämmin savulohisalaatti 15,00€ L, G
Lämminsavustettua lohta, kananmunaa, pinaattia, paahdettua saaristolaisleipää, salottisipulia ja sinappikastiketta.
Warm smoked salmon with egg, spinach, toasted malt bread, shallot and mustard dressing.
Hauki Wallenbergin pihvi 16,00€ L
Rapeaksi paistettua haukipihviä, perunapyreetä, hernettä, puolukkaa ja ruskistettua voita.
Crispy fried pike patty with mashed potatoes, peas, lingonberries and browned butter.
Ankankoipi 17,00€ L, G
Ankankoipi confit, haudutettua punakaalia, paahdettua perunaa ja timjamikastiketta.
Duck leg confit with braised red cabbage, roasted potatoes and thyme sauce.
Salviagnocchi 15,50€ L, K (VEG.)
Salviavoissa paistettua perunagnocchia, herneitä, pinaattia ja pecorino-juustoa.
Potato gnocchi sautéed in sage butter with peas, spinach and pecorino cheese.
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36/38€
Three-course menu
KESKIVIIKKO 8.10.
Paahdettua punajuuri-vuohenjuustokeittoa 11,50€ / 13,70€ L, G
Kuohkeaa punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja hasselpähkinää.
Velvety beetroot and goat cheese soup with hazelnuts.
Tonnikalatataki 15,00€ L, G
Kevyesti grillattua tuoretta tonnikalaa, taimenmätiä, Matsuhisa-dressing ja kevätsipulia.
Lightly seared fresh tuna with trout roe, Matsuhisa dressing and spring onion.
PÄÄRUOAT
Tofusalaatti 15,00€ L, G
Rapeaksi paistettua tofua, kurkkua, kananmunaa, nuudelia, kevätsipulia, salaattia ja seesamidressing.
Crispy fried tofu with cucumber, egg, noodles, spring onion, salad and sesame dressing.
Silakkapihvit 16,00€ L, (G)
Raputäytteiset silakkapihvit, perunapyreetä, fenkolia ja valkoviinikastiketta.
Herring patties stuffed with crayfish, served with mashed potatoes, fennel and white wine sauce.
Rydbergin pihvi 19,00€ L
Paistettua naudansisäfileetä, perunaa, sipulia, punajuurta, suolakurkkua ja Dijon-sinappikermaa.
Pan-fried beef tenderloin with potatoes, onion, beetroot, pickles and Dijon mustard cream.
Salviagnocchi 15,50€ L, K (VEG.)
Salviavoissa paistettua perunagnocchia, herneitä, pinaattia ja pecorino-juustoa.
Potato gnocchi sautéed in sage butter with peas, spinach and pecorino cheese.
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36/38€
Three-course menu
TORSTAI–PERJANTAI 9.–10.10.
Paahdettua punajuuri-vuohenjuustokeittoa 11,50€ / 13,70€ L, G
Kuohkeaa punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja hasselpähkinää.
Velvety beetroot and goat cheese soup with hazelnuts.
Tonnikalatataki 15,00€ L, G
Kevyesti grillattua tuoretta tonnikalaa, taimenmätiä, Matsuhisa-dressing ja kevätsipulia.
Lightly seared fresh tuna with trout roe, Matsuhisa dressing and spring onion.
PÄÄRUOAT
Thai possusalaatti 15,00€ L, (G)
Rapeaksi tiristettyä porsaankylkeä, kurkkua, porkkanaa, paksoita, hernettä, chilikastiketta ja jogurttia.
Crispy pork belly with cucumber, carrot, pak choi, peas, chili dressing and yogurt.
Seiti 16,00€ L, (G)
Sitruuna-kapriskuorrutettua tuoretta seitifileetä, tilliperunapyreetä ja sinisimpukkakastiketta.
Fresh pollock fillet with lemon-caper crust, dill mashed potatoes and mussel sauce.
Karitsan pannupihvi 17,00€ L, G
Kotimaisesta karitsanlihasta valmistettu pihvi, juuriselleripyreetä, lehtikaalia, puolukkaa ja rosmariinivelouté.
Pan-fried Finnish lamb patty with celeriac purée, kale, lingonberries and rosemary velouté.
Salviagnocchi 15,50€ L, K (VEG.)
Salviavoissa paistettua perunagnocchia, herneitä, pinaattia ja pecorino-juustoa.
Potato gnocchi sautéed in sage butter with peas, spinach and pecorino cheese.
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36/38€
Three-course menu
€
Three-course menu
ALKURUOAT | ENTRÈES
PAIN DE LA MAISON | 4€
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää
ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter
TOBINAMBUR & BUFFALA | 15€
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, buffala juustoa,
villiriisiä, tattaria ja omenaa
Creamy Jerusalem artichoke soup, buffalo cheese,
wild rice, buckwheat and apple
POIREAU & OUEFS DE TRUITE | 16 €
Hiillostettua purjosipulia, savustettua hapankermaa, taimenen mätiä ja rapeaa perunaa
Charred leeks, smoked sour cream, trout roe and crispy potatoes
POIREAU & CAVI-ART | 16 €
Hiillostettua purjosipulia, savustettua hapankermaa, merilevä Cavi-artia ja rapeaa perunaa
Charred leeks, smoked sour cream, seaweed Cavi-art and crispy potatoes
HAMACHI CRU | 19 €
Kevyesti suolattua keltapyrstöpiikkimakrillia, kurkkua, savustettua kermaa ja yuzu-katsukastiketta
Lightly salted yellowtail mackerel, cucumber, smoked cream, and yuzu-katsu sauce
BOEUF TARTARE | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish and truffles
COCKTAIL DE CREVETTES | 16€
Käsinkuorittua katkarapua, taskuravun lihaa, muikunmätiä, Rhodes island- kastiketta, omenaa ja sydänsalaattia
Hand-peeled shrimp, crab meat, vendace roe, Rhodes Island sauce, apple and romaine lettuce
KLASSIKOT | CLASSIQUES
ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli and Parmesan
RISOTTO AUX CÈPES | 27€
Herkkutattirisottoa, raikasta omenaa, villiriisiä ja paahdettua pinjansiemeniä
Delicious cep risotto, fresh apples, wild rice and roasted pine nuts
POISSONS ET FRUITS DE MER
CORÉGONE LAVARET | 33€
Paahdettua siianseläkettä, purjosipuli-pinaattipyreetä, broccolinia ja ruohosipuli beurre blanc-kastiketta
Roasted whitefish, leek and spinach purée, broccolini and chive beurre blanc sauce
MOULES MARINIÉRES | 30€
Anis-fenkolikermassa keitettyjä sinisimpukoita, jalapenoa, ranskanperunoita, hapanjuurileipää ja aiolia
Mussels cooked in aniseed and fennel cream, jalapeño, French fries, sourdough bread and aioli
SOLE MÉUNIERE alk. 100g | 22€ (hinta painon mukaan)
Ruskistetussa voissa paistettu meriantura, kaprista, persiljaa, piparjuurta, pinaattia ja perunaa
Fried sole in browned butter, capers, parsley, horseradish, spinach and potatoes
DÉLICES DE VIANDE
CANARD”YAKINIKU” | 30€
Paahdettua ankanrintaa, kevätsipulia,maissia, rapeaa valkosipulia,
paistettu Hokkaido milk bun, maustettua riisiä ja Yakiniku-kastiketta
Roasted duck breast, spring onions, corn, crispy garlic,
fried Hokkaido milk bun, seasoned rice and Yakiniku sauce
AGNEAU | 36€
Mureaksi haudutettua Lallin Lampaan karitsan ulkofileetä, metsäsieniä, karamellisoitua sipulia, palsternakkapyreetä ja piparjuurikastiketta
Slow-braised lamb sirloin from Lallin Lammas, served with wild mushrooms, caramelized onions, parsnip purée, and horseradish sauce
FILET DE BOEUF 160g | 46€
Puuhiiligrillattu härän sisäfileepihvi,
neulapaputempura, siitakesieniä, ranskanperunoita ja Cafe de Paris maustevoita
Charcoal-grilled beef tenderloin steak, tempura-fried needle beans, shiitake mushrooms, French fries, and Cafe de Paris herb butter
DESSERTS
FRAMBOISIER & TIMUR | 14€
Vadelmasorbettia, vaniljakreemiä
ja Timur-pippurimarenkia
Raspberry sorbet, vanilla cream and pepper meringue
CRÈME BRÛLÉE | 14€
Vanilja Crème Brûlée ja hasselpähkinää
Crème brûlée and hazelnuts
CHOCOLAT | 15€
Suklaamoussea 63% Vanuari suklaasta, hasselpähkinäkastiketta ja boyssenmarjasorbettia
Chocolate mousse made from 63% Vanuari chocolate, hazelnut sauce and mulberry sorbet
CHARIOT À FROMAGE | 16€
Valikoima parhaita ranskalaisia juustoja
juustokärrystä ja hilloketta
A selection of the best French cheeses and jam from the cheese trolley
SORBET | 9€
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat’s sorbet of the day
*****
BAR SNACKS
FRITES AU PARFUM DE TRUFFE | 10€
Rapeat tryffelillä maustetut ranskalaiset
ja aiolia
Crispy French fries seasoned with truffles
and aioli
OLIVES | 6€
Marinoituja vihreitä Chupadedos-oliiveja
Marinated green Chupadedos olives
BOEUF TARTARE | 10€
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish and truffles
BOQUERONES | 8€
Marinoituja vaaleita sardelleja ja oliiviöljyä
Marinated light sardines and olive oil
Kysy mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme makuelämyksistä!
Seurueille yli 10 hlöä 3rkl makumatka menuehdotelma ajalle 8.9.-9.11. TÄSTÄ
Joulumenumme TÄSTÄ (tarjolla 10.11.-22.12.2025 lounaalla ja illallisella)
MENU DE SAISON 59€
Viinimenu 49€
Alkoholiton juomamenu 35€
PAIN DE LA MAISON
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää
ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter
BOEUF TARTARE
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää, piparjuurta ja tryffeliä
Spiced beef tartare, capers, red onion, hazelnuts, horseradish and truffles
TAI / OR
TOBINAMNUR & BUFFALA
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, buffala juustoa,
villiriisiä, tattaria ja omenaa
Creamy Jerusalem artichoke soup, buffalo cheese,
wild rice, buckwheat and apple
***
CORÉGONE LAVARET
Paahdettua siianseläkettä, purjosipuli-pinaattipyreetä, broccolinia ja ruohosipuli beurre blanc-kastiketta
Roasted whitefish, leek and spinach purée, broccolini and chive beurre blanc sauce
TAI / OR
AGNEAU
Mureaksi haudutettua Lallin Lampaan karitsan ulkofileetä, metsäsieniä, karamellisoitua sipulia, palsternakkapyreetä ja piparjuurikastiketta
Slow-braised lamb sirloin from Lallin Lammas, served with wild mushrooms, caramelized onions, parsnip purée, and horseradish sauce
***
CRÈME BRÛLÉE
Vanilja Crème Brûlée ja hasselpähkinää
Crème brûlée and hazelnuts
MENU DE CHOIX VERT 49€
Viinimenu 49€
Alkoholiton juomamenu 35€
PAIN DE LA MAISON
Aamulla juureen leivottua vaaleaa
talon hapanjuurileipää, talon mallasleipää ja paahdettua voita
Freshly baked sourdough bread, malt bread, and browned butter
TOBINAMNUR & BUFFALA
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, buffala juustoa,
villiriisiä, tattaria ja omenaa
Creamy Jerusalem artichoke soup, buffalo cheese,
wild rice, buckwheat and apple
***
RISOTTO AUX CÈPES
Herkkutattirisottoa, raikasta omenaa, villiriisiä ja paahdettua pinjansiemeniä
Delicious cep risotto, fresh apples, wild rice and roasted pine nuts
***
FRAMBOISIER & TIMUR
Vadelmasorbettia, vaniljakreemiä
ja Timur-pippurimarenkia
Raspberry sorbet, vanilla cream and pepper meringue
wines by the glass
SPARKLING 12CL | BTL
Crémant de la maison 13 | 75
Le Champagne de la maison 17 | 95
Alkoholiton Winner lakka -seljankukka 0% , Fin 9,5 | 50
WHITE WINES 12CL|BTL
La cuvée de la maison 11,50| 55
2021 Viura Vendimia, Rioja, Ontanon, Spain 13 | 75
2023 Cheverny Blanc, Villemade, France 14 | 78
2024 Zenato Lugana, san Benedetto, Italy 15 | 85
2023 Riesling Trocken 1L,Faubel ,Pfalz Germany 13 | 95 (1l)
RED WINES 12CL | BTL
La cuvée de la maison 11,50 | 55
2020 Château Haute Vallée, Bordeaux Supérieur, J-C. Fabris, France 14 | 78
2022 Spätburgunder ”Junge Reben ” Mosbacher 15 | 85
La choix du sommelier 18 | 90
ROSÉ 12CL | BTL
2024 Création Rosé, Palooza, Aubert & Mathieu, France 11,50 | 55
2023 Côtes De Toul, Gris De Toul, Leliévre, Lorraine, France 13 | 75
DESSERT WINES
Finest Reserve Porto, Quinta do Crasto 15 | 8 cl
Macvin du Jura, Domaine Overnoy 16 | 8cl
2000 Cuvée du Chateau, Grande Maison Monbazillac 16 | 8cl
2017 Riesling Niederberg Helden Auslese, Schloss Lieser 18 | 8 cl
Nonalcoholic 12CL | BTL
Winner Lakka-seljankukka Sparkling 0,0 % 9,50| 50
Weisse Trauben, Zero Cucée1, Raumland Sekthaus 0,0% 12 | 65
Cabernet Sauvignon, Zero Point Five < 0,5% 13| 65
ZeitGeist, Georg Mosbacher 0,2% 13 | 65
Hyvä kulttuurinystävä!
Teemme yhteistyötä eri teattereiden kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.
Teatteri kauden taas käynnistyessä voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen teatterimenun hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua.
Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla. Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen. Pöytä syksyä varten kannattaa varata jo nyt.
Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa
Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.
Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842.
Lämpimästi tervetuloa elämysten pariin!
Kattoterassi
Aurinkoisella terassillamme voit nauttia upeasta näkymästä Helsingin kattojen yli sekä herkullisesta ruoasta juomien kera. Toukokuusta alkaen myös pöydän voi varata terassilta ruokailua varten. Terassille voi aina piipahtaa myös pelkälle viinilasilliselle tai cocktailille.
The rooftop terrace
On the terrace, you can enjoy a stunning views overlooking Helsinki while enjoying food or drinks. Starting in May, you can reserve a table on the terrace for dining. You can also pop by for just a drink whenever you feel like it.
Check out the menu for drinks