✨ Nouse hissillä suoraan 9. kerrokseen ja astu maisemien keskelle. Varaa pöytä etukäteen tai poikkea spontaanisti – me pidämme huolen lopusta.
Paahdettu bataatti-fenkolikeitto 11,50 € / 13,70 € (L, G, VEG.)
Roasted sweet potato fennel soupe
Täyteläinen keitto, siemengranolaa ja sitrus-korianteriöljyä
Savumuikkusalaatti 14,00 € (L, G)
Smoked vendace salad
Savumuikkumoussea, kananmunaa, sitruunamajoneesia, saaristolaisleipää, vihersalaattia ja tilliperunaa
Hauki Wallenbergin pihvi 16,50 € (L, G)
Pike Wallenberg Patty
Rapeaksi leivitetty haukipihvi, perunamuhennosta, hernettä ja rapukastiketta
Härkä 17,50 € (L, G)
Charcoal Grilled Beef Steak
Puuhiiligrillattu härän pihvi, paahdettua valkosipuliperunaa ja
chimichurrikastiketta
Sitruuna-hernerisotto 15,00 € (L, G, VEG*)
Lemon -pea risotto
Vuohenjuustoa ja minttuöljyä
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
Paahdettu bataatti-fenkolikeitto 11,50 € / 13,70 € (L, G, VEG)
Roasted sweet potato fennel soupe
Täyteläinen keitto, siemengranolaa ja sitrus-korianteriöljyä
Maissikana Caesarsalaatti 14,00 € (L, G,K*)
Corn-Fed Chicken Caesar salad
Paahdettua maissikananrintaa, kananmunaa, parsaa, anjovistiketta ja parmesaania
Lohi 17,00 € (L, G)
Lightly Smoked salmon
Kevyesti savustettua lohta, yrttiperunaa, rapeaa pak-choita ja porkkana-voikastiketta
Biff Rydberg 16,50 € (L, G)
Swedish Beef Hash
Naudanfileetä, rapeaa perunaa, kananmunaa ja savustettua luuydin-sinappivoita
Sitruuna-hernerisotto 15,00 € (L, G,k, VEG*)
Lemon -pea risotto with goat cheese and mintoil
Vuohenjuustoa ja minttuöljyä
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
PERJANTAI 4.7.
Paahdettu bataatti-fenkolikeitto 11,50 € / 13,70 € (L, G, VEG)
Roasted sweet potato fennel soupe
Täyteläinen keitto, siemengranolaa ja sitrus-korianteriöljyä
Lohi Caesarsalaatti 14,00 € (L, G,K*)
Salmon caesar salad
Savustettua lohta, kananmunaa, parsaa, anjovistiketta ja parmesaania
Fish & Chips 16,00 (L)
Beer battered Fried Fish
Friteerattua oluttaikinakalaa, hernepyrettä, ranskalaisia ja sitruunaista tartarkastiketta
Possu 17,00 € (L, G)
Iberico Pork
Iberico-possua, lämmin varhaisperuna-fenkolisalaatti, marinoitua sipulia ja tryffeliaiolia
Sitruuna-hernerisotto 15,00 € (L, G,k, VEG*)
Lemon -pea risotto
Vuohenjuustoa ja minttuöljyä
Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day
Kolmen ruokalajin menu 36 €
Three-course menu
l=laktoositon g=gluteeniton
k=kasvisruoka veg=vegaaninen
*=mahdollista saada pienillä muutoksilla
BAR SNACKS JA TAPAS –
Pieniä annoksia tai alkupaloja, jotka ovat tarjolla koko päivän ajan
Small, bite-sized dishes and appetizers available throughout the day.
ALKURUUAT | ENTRÈES
VOL AU VENT | 15 €
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
ASPERGES | 16€
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta, suolasitruunaa ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan
SANDRE | 17 €
Kuha ceviche, kurkkua yuzu-omenaa, kefiiriä, korianterikreemiä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander creme, and whitefish roe
STEAK TARTARE | 18 €
Maustettu häränlihatartar, kaprista, punasipulia, hasselpähkinää ja keltuaista
Seasoned beef tartare, capers, hazelnuts, red onion, crispy artichoke and yolk
COCKTAIL DE CREVETTES | 16€
Käsinkuorittua katkarapua, muikunmätiä, Thousand Island- kastiketta, omenaa ja lehtisalaattia
Hand-peeled shrimp, vendace roe, Thousand Island dressing, apple, and lettuce
KLASSIKOT | CLASSIQUES
ROYAL DE GAMBAS DE PARIS | 25 €
Puuhiiligrillattuja jättirapuja, valkosipuli- vuohenjuustoleipää, vihersalaattia, cantaloupe melonia, aiolia ja parmesaania
Charcoal-grilled giant prawns, garlic-goat cheese bread, green salad, cantaloupe melon, aioli, and Parmesan
RISOTTO | 25 €
Kermaisen täyteläistä ”Crème de verte” risottoa, parsaa, paahdettuja pinjansiemeniä, ja pecorino-juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts, asparagus, and Pecorino cheese
BURGER 26€
Espelette pippurilla maustettua naudanliha pihvi, cheddar-juusto, sipulia, salaattia, chipotle-aiolia ja ranskanperunoita
Beef steak seasoned with Espelet pepper, cheddar cheese, onion, lettuce, chipotle aioli and french fries
POISSONS ET FRUITS DE MER
PULPO | 32 €
Puuhiili grillattua mustekalaa,antiboise- kastiketta , paksoita,
maustettua riisiä ja Katsu-majoneesi
Charcoal-grilled octopus, Antiboise sauce, pakchoi, seasoned rice, and katsu mayonnaise
PICCATA | 29€
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileetä, pinaatti-hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja grillattua sitruunaa
Crispy breaded perch fillets, spinach-pea purée, capers, dill-seasoned new potatoes, and grilled lemon
DÉLICES DE VIANDE
CANARD YAKINIKU | 32 €
Paahdettua ankanrintaa, kevätsipulia,maissia, rapeaa valkosipulia, paistettuaHokkaido milk bun, maustettua riisiä ja Yakiniku-kastiketta
Roasted duck breast, spring onion, corn, crispy garlic, pan-fried Hokkaido milk bun, seasoned rice, and Yakiniku sauce
AGNEAU | 38 €
Puuhiiligrillattua kotimaista karitsan ulkofileetä, paistettua karitsan kateenkorvaa, parsaa hernettä huhtasieniä, kevätsipulia, varhaisperunaa ja Dijon-kastiketta
Charcoal-grilled domestic lamb sirloin, pan fried lamb, sweetbreads, morels peas, asparagus, spring onion new potatoes and Dijon sauce
FILET DE BOEUF 150g | 42 €
Puuhiiligrillattu kotimaisen härän sisäfileepihvi, soijaglaseerattua paksoita ja siitakesieniä. Pont Neuf-perunoita ja tummaa Dijon-kastiketta
Charcoal-grilled beef tenderloin steak, soy-glazed pakchoi and mushrooms, Point Neuf potatoes and dark Dijon sauce.
DESSERTS
PAVLOVA | 14 €
Piparminttu Pavlova, raparperia, mansikka ja mascarponea
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
CRÈME BRÛLÉE | 14 €
Sitruuna -timjami maustettu Crème Brûlée ja aprikoosi sherbet
Lemon-thyme Crème Brûlée and apricot sorbet
CHOCOLAT | 15 €
Suklaamoussea 63% vanuari suklaasta , hasselpähkinää, vadelmaa ja vadelmakeittoa
Chocolate mousse made with 63% Vanuari chocolate, hazelnut and raspberry soup
FROMAGE | 16 €
Valitse juustokärrystämme kolme erilaista juustoa maisteltavaksi lisäksi hillokkeita ja keksiä
Choose three different cheeses from our cheese trolley to taste along with crackers and jam
SORBET | 8 €
Bistro O mat´in päivän sorbet
Bistro O mat´s sorbet of the day
*****
Kysy mahdollisista annosten allergeeneista bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Please ask more dietary information if needed bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Tervetuloa nauttimaan keittiömestarimme makuelämyksistä!
Valittavananne on elegantti Menu de Saison, houkutteleva viikoittain vaihtuva viiden ruokalajin Menu choix chef, kasvismenu Menu de Choix vert ja vegaaninen
Menu Vegan. Näistä huolella suunnitelluista menukokonaisuuksista löytyy varmasti jokaiselle seurueenne jäsenelle täydellinen makuelämys.
MENU DE SAISON | 59€
ASPERGES
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, miso maustettua hollandaise-kastiketta,
suolasitruunaa ja parmesaania
Boiled white and green asparagus, miso-seasoned hollandaise sauce, salted lemon and parmesan
TAI | OR
SANDRE
Kuha ceviche, kurkkua, yuzu -omenaa, kefiiriä, korianteripyreetä ja siianmätiä
Pike-perch ceviche, cucumber, yuzu-apple, kefir, coriander purée and whitefish roe
***
PICATTA
Rapeaksi leivitettyjä ahvenfileitä, pinaattia, hernepyreetä, kaprista, tilli-varhaisperunaa ja fenkolikastiketta
Crispy breaded perch fillets, spinach, pea purée, capers, dill potatoes, and fennel sauce
TAI | OR
AGNEAU
Puuhiiligrillattua kotimaista karitsan ulkofileetä, paistettua karitsan kateenkorvaa, parsaa hernettä huhtasieniä, kevätsipulia, varhaisperunaa ja Dijon-kastiketta
Charcoal-grilled domestic lamb sirloin, pan fried lamb, sweetbreads, morels peas, asparagus, spring onion new potatoes and Dijon sauce
*****
PAVLOVA
Piparminttu Pavlova, raparperia, mansikka ja mascarponea
MENU DE CHOIX VERT | 49€
VOL-AU-VENT
Vol-au-vent täytettynä valkosipuli-yrttivoihin
muhennetuilla sienillä ja vihersalaattia
Vol-au-vent filled with garlic herb butter, creamed mushrooms, and a green salad
***
RISOTTO
Kermaisen täyteläistä ”crème de verte” parsarisottoa,
paahdettua pinjansiementä, parsaa ja pecorino juustoa
Creamy and rich ’crème de verte’ asparagus risotto, toasted pine nuts,
asparagus and Pecorino cheese
***
PAVLOVA
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
Peppermint Pavlova, rhubarb, strawberry, and mascarpone
VIINIPARITUKSET MENULLE 45€
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€
MENU VEGAN 49€
ASPERGES
Keitettyä valkoista parsaa,
paahdettuja pinjansiemeniä ja
tomaatti vinaigrette
Boiled white asparagus, roasted pine nuts, and tomato vinaigrette
****
RISOTTO
Täyteläistä ”crème de verte” risottoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja vegaanista juustoa
Creamy crème de verte risotto, roasted pine nuts, and vegan cheese
***
PANNA COTTA
Kookos panna cotta ja sorbettia
Coconut panna cotta with sorbet
VIINIPARITUKSET MENULLE 45€
ALKOHOLITTOMAT VIINIPARITUKSET 33€
wines by the glass
SPARKLING 12CL | BTL
Crémant D’Alsace Brut, Maison Zoeller 13 / 75
Champagne de la Maison 17 / 95
WHITE WINES 12CL | BTL
2024 Grüner Veltliner Klassik, Leth, Austria 11,50 / 55
2021 Viura Vendimia, Rioja, Ontanon, Spain 13 / 75
2023 Riesling Trocken 1L, Georg Mosbacher, Germany 13,50 / 95
2023 Cheverny Blanc, Villemade, France 14 / 78
2023 Langhe Favorita, Antica Cascina di Conti di Roero, Italy 15 / 85
RED WINES 12CL | BTL
2021 Flor De Crasto, D.O.C Quinta Do Crasto, Douro, Portugal 11,50 / 55
2020 Château Haute Vallée, Bordeaux Supérieur, J-C. Fabris, France 14 / 78
2022 Le Ronsay Beaujolais, Jean-Paul-Brun, France 15 / 85
ROSÉ 12CL | BTL
2024 Création Rosé, Palooza, Aubert & Mathieu, France 11,50 / 55
2023 Côtes De Toul, Gris De Toul, Leliévre, Lorraine, France 13 / 75
DESSERT WINES 8cl / BTL
2021 Muscat de Bemmes de Venise, Domaine des Bernardins 14 / 100
Macvin du Jura, Domaine Overnoy 16 / 120
2000 Cuvée du Chateau, Grande Maison Monbazillac 16 / 130
2017 Riesling Niederberg Helden Auslese, Schloss Lieser 18 / 140
Nonalcoholic wines / infused wines 12CL | BTL
Winner Lakka-seljankukka Sparkling 0,0 % 9,5/ 50
Weisse Trauben, Zero Cucée1, Raumland Sekthaus 0,0% 12 / 65
ZeitGeist, Georg Mosbacher 0,2% 13 / 75
VIININMAISTELU
Varaa seurueellesi viininmaistelu ennen ruokailua. Taitavat ammattilaiset johdattavat seurueenne tunnin mittaisessa tastingissa viinien maailmaan. Tasting alkaen 55€/ hlö min 9 hlö. Kysy lisää: bistromat.hakaniemi@bistromat.fi
Hyvä kulttuurinystävä!
Teemme yhteistyötä eri teattereiden kanssa! Voimme näin yhdessä varmistaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen elämyksen ruoan, juoman ja teatterin parissa.
Tänä kesänä teemme yhteistyötä Kivinokan kesäteatterin kanssa. Saat meiltä loppulaskuusi -15% alennuksen saman päivän Kivinokan kesäteatterin teatterilipulla. Metroaseman on ihan meidän naapurissamme, joten pääset ruokailun jälkeen kätevästi matkustamaan metrolla Herttoniemeen kesäteatteriin.
Syksyllä Helsingin Kaupunginteatterin kauden taas käynnistyessä voit nauttia ennen näytöstä tai näytöksen jälkeen teatterimenun hintaan 49€ näyttämällä saman päivän näytöslippua. Myös à la carte -listamme valikoima on saatavilla. Ilmoitathan meille varauksen yhteydessä että olet menossa teatteriin, näin osaamme huomioida aikataulut parhaalla mahdollisella tavalla. Sekä keittiö että baari palvelevat myös teatteri-illan jälkeen. Pöytä syksyä varten kannattaa varata jo nyt.
Meiltä pääset kävellen alle kymmenessä minuutissa Helsingin Kaupunginteatteriin ja Arena-näyttämölle. Myös Lilla Teaterniin ja Pasilaan meiltä on loistavat kulkuyhteydet.
Yli 10 hlö ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme bistromat.hakaniemi@bistromat.fi tai 0503586842.
Lämpimästi tervetuloa elämysten pariin!
Kattoterassi
Kattoterassimme on aina auki säiden salliessa. Aurinkoisella terassillamme voit nauttia upeasta näkymästä Helsingin kattojen yli sekä herkullisesta ruoasta juomien kera. Toukokuusta alkaen myös pöydän voi varata terassilta ruokailua varten. Terassille voi aina piipahtaa myös pelkälle viinilasilliselle tai cocktailille.
Kattoterassillamme tai baarissamme voit nauttia myös kolmen viinin minitastingista tapaslautasen kera arkisin ti-pe klo 15-18. Voit nauttia viinien makumaailmasta naposteltavan kera samalla kun henkilökuntamme kertoo viineistä tarkemmin. Tilaa minitasting paikan päällä.
Meillä vietät myös kaupungin parhaat afterit! Ma-pe kaikkien juomien hinnasta -10% pois klo 15-17.30 after workin kunniaksi.
The rooftop terrace
Our rooftop terrace is always open, weather permitting. On the terrace, you can enjoy a stunning views overlooking Helsinki while enjoying food or drinks. Starting in May, you can reserve a table on the terrace for dining. You can also pop by for just a drink whenever you feel like it.
On our roof terrace or at our bar you can also enjoy a mini-tasting of three wines with a tapas plate on weekdays from Tue-Fri from 3-6 pm. You can enjoy the unique taste of the wines with snacks while our staff gets you acquianted with the wines. Order a mini-tasting on site.
Check out the menu for drinks
Maanantai – perjantai
11:00 – 24:00
Lauantai
13:00 -24:00
*
Lounasta tarjolla:
Ma -pe 11:00–14.30
A la carte tarjolla
Ma – Pe 16:00–21:30
La 13:00 -22:00
*
Lounaan ja a la carten välissä baari palvelee ja terassilista
*
Sunnuntaisin suljettu
Viimeiset varaukset iltaisin:
ti-to klo 21.30
pe-la klo 22.00
Meille pääset metrolla kätevästi suoraan ovelle. Useita maksullisia parkkipaikkoja (vyöhyke 2) löytyy kadun varrelta sekä Helsingin Kaupunginteatterin läheisyydestä.
Meille pääset metrolla kätevästi suoraan ovelle. Useita maksullisia parkkipaikkoja (vyöhyke 2) löytyy kadun varrelta sekä Helsingin Kaupunginteatterin läheisyydestä.