Tervetuloa lounaalle Helsingin kattojen ylle
Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaamme koostuu pöytään tarjoillusta päivän kala, -liha, -kasvis ja -keitto annoksista tai kolmen ruokalajin menusta.
Lounaan pääruoka-annoksiin kuuluu salaattipöytä ja talon artesaanileivät voin kera. A la carte-listamme ei ole käytössä lounasaikaan. Meille voitte tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta tai vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta. Lounaalle voit saapua aina klo 14:30 asti. Viimeiset lounas varaukset otamme 14:30.
TIISTAI 14.11.
Maa-artisokka 11,70 € l, g, k*
Paahdettua kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, savulohta ja tilliä
Roasted fluffy Jerusalem artichoke soup with smoked salmon and dill
EAT COBB 12,70 € l, g
Grillattua maalaiskanan rintafileetä, paahdettua pekonia, kananmunaa, avokadoa, sipulia, tomaattia ja sinihomejuustoa
Grilled country chicken breast fillet, roasted bacon, egg, avocado, onion, tomato and blue cheese
Hirvi 16 € l, g*
Kappelinleipä hirvenjauhelihasta(Viro), maustekurkkua, sipulia ja paistettu kananmuna
Chapel bread from minced venison (Estonia), pickles, onions and fried egg
Seiti 16 € l, g
Suola-sitruunavoissa paahdettua tuoretta seitifileetä, muhennettua perunaa ja hernettä
Fresh saithe fillet roasted in salt-lemon butter, stewed potatoes and peas
Linguine Genovese 14,50 € l, k
Täyteläistä pestoa, linquine pastaa, vihreää tomaattia ja parmesaania
Rich pesto, linquine pasta, green tomato and parmesan
Päivän makea 9 €
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three course menu
KESKIVIIKKO 15.11.
Maa-artisokka 11,70 € l, g, k*
Paahdettua kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, savulohta ja tilliä
Roasted fluffy Jerusalem artichoke soup with smoked salmon and dill
Ankka 12,70 € l, g
Raikasta salaattia, grillattua ankanrintaa, broccolia, tomaattia, salaattia ja kermaviilikastiketta
Fresh salad, grilled duck breast with broccoli, tomato, lettuce and sour cream sauce
Hirvi 16 € l, g*
Kappelinleipä hirvenjauhelihasta(Viro), maustekurkkua, sipulia ja paistettu kananmuna
Chapel bread from minced venison (Estonia), pickles, onions and fried egg
Silakka 15 € l, g
Paistettuja silakkapihvejä, tilli-kermaviili, pikkelöityä retiisiä ja siikliperunaa
Fried herring steaks with dill sour cream, pickled radish and siikli potato
Linguine Genovese 14,50 € l, k
Täyteläistä pestoa, linquine pastaa, vihreää tomaattia ja parmesaania
Rich pesto, linquine pasta, green tomato and parmesan
Päivän makea 9 €
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three course menu
TORSTAI 16.11.
Maa-artisokka 11,70 € l, g, k*
Paahdettua kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, savulohta ja tilliä
Roasted fluffy Jerusalem artichoke soup with smoked salmon and dill
Katkarapu 12,70 € l, g*
Katkarapu Skagen leipä ja vihersalaattia
Shrimp Skagen bread with green salad
Steak & Frites 17 € l, g
Avotulella grillattua naudan entrecotea, tomaatti-sipulisalaattia, BBQ-maustevoita ja ranskalaiset
Beef entrecote grilled over an open fire, tomato-onion salad, BBQ seasoned butter and french fries
Lohi 16 € l, g
Tilli-graavattua lohta, mäti-smetanaa, sipulia ja lämmintä siikliperunaa
Dill-cured salmon, roe sour cream, onion and warm siikli potato
Linguine Genovese 14,50 € l, k
Täyteläistä pestoa, linquine pastaa, vihreää tomaattia ja parmesaania
Rich pesto, linquine pasta, green tomato and parmesan
Päivän makea 9 €
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three course menu
PERJANTAI 17.11.
Maa-artisokka 11,70 € l, g, k*
Paahdettua kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, savulohta ja tilliä
Roasted fluffy Jerusalem artichoke soup with smoked salmon and dill
Vuohenjuustosalaatti 12,70 € l, g, k*
Raikasta salaattia, vuohenjuustoa, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, salaattia, granaattiomenaa ja jugurttia
Fresh lettuce, goat cheese, air-dried ham, tomato, lettuce, pomegranate and yogurt
BOM Burger 17 € l, g*
Puuhiiligrillattu Bistro O matin juustoburgeri ja ranskalaiset
Charcoal grilled Bistro O mat’s cheeseburger with fries
Puna-ahven 17 € l, g*
Grillattua puna-ahvenfileetä, broccoliinia, puikulaperunapyreetä ja sitruuna beurre blanc kastiketta
Grilled red perch fillet, broccolini, potato puree and lemon beurre blanc sauce
Linguine Genovese 14,50 € l, k
Täyteläistä pestoa, linquine pastaa, vihreää tomaattia ja parmesaania
Rich pesto, linquine pasta, green tomato and parmesan
Päivän makea 9 €
Sweet of the day
Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three course menu
l= laktoositon
g= gluteeniton
k= kasvis
veg = vegaaninen
* = onnistuu pienillä muutoksilla
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista, jos ei erikseen mainita
ALKURUUAT / ENTRÉES
Buffala | 11 €
Buffala mozzarellaa, rapeaa salaattia Marconamantelia ja balsamicoa
Buffala Mozzarella cheese with crispy salad, Marcona almond and balsamico
Champignon Vol- au-Vent | 14 €
Voitaikinavannike, paistettuja metsäsieniä ja sienikermaa
Puff pastry with fried seasonal forest mushrooms and mushroom cream
Calamare | 15 €
Paistettua mustekalaa, rapeaa perunaa ja yuzu-aiolia
Pan-fried calamari with crispy potatoes and yuzu flavoured aioli
Corégone Lavaret | 17 €
Siikaa, siianmätiä, perunaa ja kurkkua
Whitefish with whitefish roe, potatoes and cucumber and
Escargots | 16 €
Valkosipuli-karhunlaukkavoissa muhennettuja etanoita ja leipää
Snails stewed in garlic and ramson butter served with crispy bread
Carpaccio | 19 €
Peuranlihacarpaccio, pinjansiemeniä, roosasipulia ja paahdettua myskikurpitsaa
Deer carpaccio with pine nuts, onion and roasted butternut squash
KLASSIKOT / CLASSIQUES
Cep Risotto | 24 €
Herkkutattirisottoa ja omenaa
Porcini risotto with apple
Gambas de Paris | 23 €
Grillattuja jättikatkarapuja, paahdettua vuohenjuustoleipää,
aiolia sekä sitrunavinaigretella mehustettua salaattia
Grilled king prawns and roasted goat cheese bread served
with aioli and salad tossed in citrus vinraigette
Tartare a`la Parisienne | 18 € /26 €
Klassinen tartarpihvi ja tikkuperunat
Classic beef tartar with Julienne fries
KALA & ÄYRIÄISET / POISSON & FRUITS DE MAR
Quennelles | 27 €
Hauki-taimenquenellit ja Nantua-kastiketta
Pike and trout quenelles with Nantua sauce
Morue Grenoble | 30 €
Paahdettua turskan seläkettä, punajuurta, Avrugaa ja Grenoble-kastiketta
Fried cod with beetroot and Avruga caviar served with Grenoble sauce
Crevettes Royales Grillée | 30 €
Grillattuja jättikatkarapuja, vihreää tomaattia, yuzu-dressing ja ranskalaisia
Grilled king prawns with green tomatoes, yuzu-dressing and French fries sauce
Moules | 25 €
Valkoviinissä keitettyjä sinisimpukoita (500g), ranskalaiset ja aiolia
Steamed mussels in white wine (500g) served with French fries and aioli
LIHAT / LES VIANDES
Pintade | 30 €
Puuhiiligrillattua ranskalaista helmikananrintaa, koipea ja rakuuna velouté
Chargoal grilled fillet and leg of French Quinea fowl with tarragon velouté sauce
Agneau | 27 €
Haudutettua karitsan niskaa, ruusukaalia ja vaaleaa tillikastiketta
Braised spring lamb neck with Brussels sprout and dill sauce
Entregôte 250G | 40 €
Puuhiiligrillattua marmoroitu Entrecôtepihvi, haricots vert ja madeirakastiketta
Chargoal grilled entrecôte and haricot vert beans with Madeira sauce
LEQUMES / SIDES
Grillattua porkkanaa ja syystryffeli-majoneesia | 7 €
Grilled carrot with truffle mayonnaise
Tomaatti-sipulisalaattia ja minttupestoa | 6 €
Tomato & onion salad with mint pesto
Muhennettua perunaa, siianmätiä ja tilliä | 7 €
Mashed potatoes with whitefish roe and dill
Ranskanperunat ja aiolia | 6 €
French fries with aioli
Tikkuperunoita ja aiolia | 6 €
Julienne fries with aioli
JÄLKIRUOAT / DESSERTS
Crème Brûlée | 14 €
Lakritsijuurella maustettu Crème Brûlée ja lakkasherbet
Crème Brûlée flavoured by licorice root with cloudberry sherbet
Eton Mess | 13 €
Mehustettua kirsikkaa, italialaista marenkia ja vaniljajäätelöä
Juiced cherries with italian merinque and vanilla ice cream
Pomme Tartalette | 14 €
Omenatartaletti, pistaasia ja uuniomenasherbet
Apple tartelette with pistachios and baked apple Pomme Tartalette
Ananas| 12 €
Grillattua ananasta, pistaasia ja kookossherbet
Grilled pineapple with pistachios and coconut sherbet
Sorbet | 7 €
Bistro O matin päivän sorbet
Home made sorbet of the day
Fromage | 14 €
Kotimaisia artesaanijuustoja ja hilloketta
Finnish artesan cheeses and compote
Petit Four | 9 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Hand made chocolate pralines à la Suklaa Täplä
Viinit laseittain- wines by glass
SPARKLING 12 cl / 1/1
France
Champagne
Anthony Betouzet, Brut Création NV,
Vallée de Marne 15,5 / 84
Alsace
Domaine Neumeyer, Crémant
Rosé Steinweg 13,5 / 69
Spain
Penedès
Josep Masachs, Cava Impuls
Brut Nature Orgànic 10,5 / 49
WHITE WINES 16 cl/ ½ / 1/1
AUSTRIA
Matthias Hager, Mollands 2022,
Kamptal 15 / 30 / 60
FRANCE
Olivier Monin, Chitry Blanc Constance 2020,
Bourgogne 16 / 34 / 68
GERMANY
Weingut Immel, Riesling Trocken Bio 2022,
Rheinhessen 13 / 26 / 52
ITALY
Agricola Alba, Pinot Grigio 2022,
Veneto 14 / 25 / 49
PORTUGAL
Soalheiro, Alvarinho Docil 9 %, 2021,
Melgaco 16 / 34 / 68
RED WINES 16 cl / ½ / 1/1
AUSTRIA
Schloss Gobelsburg, Zweigelt 2020,
Kamptal 14 / 27 / 58
FRANCE
Chateau de la Jaubertie, Cuvée Tradition
Organic Rouge 2018, South-West
13 / 27 / 54
GERMANY
Becker Landgraf, J² Gau-Odernheimer
Spätburgunder 2021, Rheinhessen
16 / 33 / 66
ITALY
Poliziano, Rosso di Montebulciano 2021, Toscana
15 / 27 / 58
SPAIN
Senorio de Librarés, Crianza 2018, Rioja
14 / 26 / 56
BISTRO MENU I
58 €
Carpaccio
Peuranlihacarpaccio, pinjansiemeniä ja paahdettua myskikurpitsaa
Deer carpaccio with pine nuts and roasted butternut squash
Morue Grenoble
Paahdettua turskan seläkettä, punajuurta, Avrugaa ja Grenoble-kastiketta
Fried cod with beetroot and Avruga caviar served with Grenoble sauceble-kastiketta
Crème Brûlée
Lakritsajuurella maustettu Créme Brûlée ja lakkasherbet
Crème Brûlée flavoured by licorice root with cloudberry sherbet
BISTRO MENU II
55€
Corégone Lavaret
Siikaa, siianmätiä, perunaa ja kurkkua
Whitefish with whitefish roe, potatoes and
Agneau
Haudutettua karitsan niskaa, ruusukaalia ja vaaleaa tillikastiketta
Braised spring lamb neck with Brussels sprout and dill sauce
Eton Mess
Mehustettua kirsikkaa, italialaista marenkia ja vaniljajäätelöä
Juiced cherries with italian merinque and vanilla ice cream
BISTRO MENU III
45 €
Buffala
Buffala mozzarellaa, rapeaa salaattia, Macrona-mantelia ja balsamicoa
Buffala Mozzarella cheese with crispy salad, Marcona almond and balsamico
Cep Risotto
Herkkutattirisottoa ja omenaa
Porcini risotto with apple
Ananas
Grillattua ananasta, pistaasia ja kookossherbet
Grilled pineapple, pistachiost and coconut sherbet
JOULUMENU 50 €
Tarjolla ajalla 27.11.-22.12.2023 lounaalla ja illallisella
Talon omena-kaneliglögi 10 €
Talon omena-kaneli Calvadosglögi 14 €
ALKURUOAT / STARTERS
HARENG DE LA BALTUQUE
Katajanmarja maustettua silakkaa, rapea tattariblini rosette, kylmäsavustettua hauenmätiä ja hapankermaa (l, g)
Juniper berry with seasoned herring, crispy buckwheat blini rosette, cold-smoked pike roe and sour cream
BETTERAVE
Avotulella hiillostettua punajuuritartaria ja tryffeli-vinaigrettea (l, g, k, veg*)
Beetroot tartare charred over an open fire and truffle vinaigrette
RENNE
Riimiporonpaistia, savustettua juurisellerä ja rapeaa sipulia (l, g)
Cured reindeer roast, smoked celeriac and crispy onion
PÄÄRUOAT / MAIN COURSES
CEP
Herkkutatti- kurpitsarisottoa (l, g, k, veg*)
Porcini and pumpkin risotto
MORUE
Paistettua turskan seläkettä, fenkolia, sinisimpukkaa ja sahrami velouté (l,g)
Fried cod loin, fennel, mussel and saffron velouté
CANARD
Timjami karamellisoitua ankanrintaa, palsternakkapyreetä, paistettuja siitakesieniä, kirsikkaa ja lintukermaa (l, g)
Caramelized duck breast with thyme, parsnip puree, fried shiitake mushrooms, cherry and poultry cream
JÄLKIRUOKA / DESSERT
CARDAMOME
Vaniljasavariini, aprikoosikeittoa, pistaasia ja kardemummajäätelöä (l, veg*)
Vanilla savarin, apricot soup, pistachio and cardamom ice cream
LISÄKSI / EXTRA COURSES
VÄLIJUUSTO: Pala kotimaista juustoa ja salottisipuli- tyrnihilloketta + 7 € (l, g, veg*)
ADD: A piece of Finnish cheese and shallots and sea buckthorn compote + 7 €
VÄLIKEITTO: Kermaista hummerikeittoa, hummeriravioli ja tilli-öljyä +7 € (l, g)
ADD: Creamy lobster soup, lobster ravioli and dill oil +7
GRAND GALA DÎNER DE NOUVEL AN 2024
Uudenvuoden illallinen Helsingin upeimmalla näkymällä.
Tule vastaanottamaan vuosi 2024 tyylikkäästi Helsingin kattojen ylle.
Järjestämme uudenvuodenaattona 31.12.2023 galaillallisen upealla menulla ja viihdyttävällä musiikilla.
Ovet avautuvat klo 18:30
illan juhlatunnelman virittäydytään
herkullisen osteribaarin antimilla.
Illallinen alkaa klo 20:00
Ilta huipentuu puolenyön aikaan Taittinger samppanjatarjoiluun
sekä ilotulituksen ihailuun terassin puolella sään salliessa.
Illalliskortit myydään etukäteen varausjärjestelmämme kautta.
Pystymme huomioimaan erikoisruokavalioita menussa rajoitetusti
Musiikista vastaa Tuukka ja Susanna -duo
GRAND MENU
145 €
Bar à Huîtres
Fin de Claire ostereita Natural & Rockefeller
yht. 3 kpl / vieras
Lisäostereita 5 €/ kpl ennakkotilauksesta
˜˜˜
Taskurapu-taimen tartar
˜˜˜
Hummeri Agnolotti, tomaattia
sekä hummerikeittoa
˜˜˜
Saksanhirvi Wellington,
ruusukaalia ja portviinikastiketta
˜˜˜
Ranskalaisia juustoja
˜˜˜
Mango soufflé ja passionjäätelöä
˜˜˜
Kahvi / tee
˜˜˜
Puolenyön Taittinger samppanja
maljana vuodelle 2024
Juomapaketti menulle 64 €
8cl Georg Mosbacher Rosé trocken 2022, Pfalz, Germany
˜˜˜
12cl Champ Divin, Cuvée Chanson 2022, Jura, France
˜˜˜
12cl Roberto Sarotto, Barbaresco 2001 MAGNUM, Piedmont, Italy
˜˜˜
8cl Champagne Jean Vesselle, Ratafia de Champagne, Champagne, France
˜˜˜
8cl Chateau Carsin, Cadillac 2015, Bordeaux, France