Menu

Tervetuloa lounaalle!

Bistro O matin laadukas lounas tarjolla arkisin klo 11:00-14:30. Lounaan annoksiin kuuluu salaattipöytä ja talon artesaanileivät voin kera. A la carte-listamme ei ole käytössä lounasaikaan. Meille voit tulla nauttimaan lounaan ilman pöytävarausta tai vilkkaimpaan ajankohtaan suosittelemme pöytävarausta.

Voit tilata lounaasi myös mukaan noudettavaksi, puhelimitse tai sähköpostilla.


Vko 17

TIISTAI 23/4     

Tomaattikeitto 12 € l*, g, k
Yrttistä tomaattikeittoa, paahdettua vuohenjuustoa ja valkosipuli-yrttiöljyä

Herb tomato soup with roasted goat cheese and garlic-herb oil

Brokkoli-fetasalaatti € l*, g, k
Paahdettua brokkolia, seesami-vinaigrette, fetajuustoa ja sitrusjogurttia

Roasted broccoli, sesame vinaigrette, feta cheese and citrus yogurt

Hauki quenelle 16 € l, g
Haukimousse quenelle, kermaista rapukastiketta, perunapyreetä ja pinaatti-fenkolisalaattia

Pike mousse quenelle with creamy crab sauce, potato puree and spinach-fennel salad

Lindströmin pihvi 15,50 € l, g
Lindströmin pihviä kotimaisesta naudasta, sokeroitua karpaloa, suolakurkkua, perunapyreetä ja kermaista pippurikastiketta

Lindström’s steak from Finnish beef, candied cranberry, pickles, potato puree and creamy pepper sauce

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu

KESKIVIIKKO 24/4

Tomaattikeitto 12 € l*, g, k
Yrttistä tomaattikeittoa, paahdettua vuohenjuustoa ja valkosipuli-yrttiöljyä

Herb tomato soup with roasted goat cheese and garlic-herb oil

Tonnikala uuniperuna 13,50 € l, g
Tonnikala täytteinen uuniperuna, pikkelöityä kurkkua ja mehustettua vihersalaattia

Baked potato with tuna filling, pickled cucumber and green salad

Kirjolohi 16,50 € l, g
Savustettua kirjolohifileetä, korvasienimuhennosta, keitettyä siikli perunaa ja tilliä

Smoked rainbow trout fillet, mushroom stew, boiled potatoes and dill

Lindströmin pihvi 15,50 € l, g
Lindströmin pihviä kotimaisesta naudasta, sokeroitua karpaloa, suolakurkkua, perunapyreetä ja kermaista pippurikastiketta

Lindström’s steak from Finnish beef, candied cranberry, pickles, potato puree and creamy pepper sauce

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu

TORSTAI 25/4

Tomaattikeitto 12 € l*, g, k
Yrttistä tomaattikeittoa, paahdettua vuohenjuustoa ja valkosipuli-yrttiöljyä

Herb tomato soup with roasted goat cheese and garlic-herb oil

Kanasalaatti 13,50 € l, g*
Puuhiiligrillattua kananrintaa, sinappikastiketta, marinoitua perunaa ja vihreitä papuja

Charcoal grilled chicken breast with mustard sauce, pickled potatoes and green beans

Risotto nero 15 € l, g
Mustekalan musteella maustettu risotto, paahdettu paprika-mustekalasalaatti ja simpukkavaahtoa

Octopus inked risotto with roasted paprika-octopus salad and clam sauce

Kirjolohi 16,50 € l, g
Savustettua kirjolohifileetä, korvasienimuhennosta, keitettyä siikli perunaa ja tilliä

Smoked rainbow trout fillet, mushroom stew, boiled potatoes and dill

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu

PERJANTAI 26/4

Tomaattikeitto 12 € l*, g, k
Yrttistä tomaattikeittoa, paahdettua vuohenjuustoa ja valkosipuli-yrttiöljyä

Herb tomato soup with roasted goat cheese and garlic-herb oil

Katkarapusalaatti 13,50 € l, g
Chilimarinoituja katkarapuja, vermisellinuudelia, lime-aiolia ja sokerihernettä

Chili marinated shrimp, vermicelli noodles, lime aioli and sugar peas

Risotto nero 15 € l, g
Mustekalan musteella maustettu risotto, paahdettu paprika-mustekalasalaatti ja simpukkavaahtoa

Octopus inked risotto with roasted paprika-octopus salad and clam sauce

Entrecôte 17,50 € l, g
Puuhiiligrillattua entrecôteeta, romescoa, grillattua sydänsalaattia ja maalaisranskanperunoita

Charcoal grilled entrecôte, romesco, grilled salad and country french fries

Päivän jälkiruoka 9 €
Dessert of the day

Kolmen ruokalajin menu 35 €
Three-course menu


g= gluteeniton / g* = onnistuu gluteenittomana
l = laktoositon / vl= vähälaktoosinen
k = kasvis / k*= onnistuu kasvisruokana
veg = vegaani / veg* = onnistuu vegaanisena

Jos sinulla on allergioita, lisätietoja allergeeneista henkilökunnalta


A LA CARTE

Täydellinen illallinen syntyy hyvästä seurasta, hyvästä ruuasta ja erinomaisesta tunnelmasta. Näitä kaikkea tarjolla tiistaista perjantaihin klo 16:00 alkaen sekä lauantaina klo 12:00 alkaen. Valmiit menukokonaisuudet löydät välilehdeltä ”Bistromenut”.
Lämpimästi tervetuloa!

ALKURUOAT | ENTRÉES

PULPO | 17 €
Puuhiiligrillattua mustekalaa, rapumajoneesia, tomaatticoncasse, vihreää omenaa ja oliivia
Charcoal grilled calamari, crab mayonnaise, tomato concasse, green apple and olives

BOEUF TARTARE | 18 € / 24 €
Hiillostettu tartarpihvi kotimaisesta härän pyöröpaistista, avokadokreemiä, paahdettua pistaasipähkinää, pikkelöityä jalapenoa ja kevätsipulia
Char-grilled tartare steak of Finnish beef round steak, avocado cream, roasted pistachios, pickled jalapenos and spring onions

RADICCHIO | 14 €
Vuohenjuustomoussea, vadelmavinaigretillä mehustettua tardivo radicchiota, Marcona mantelia ja veriappelsiinia
Goat cheese mousse, Tardivo Radicchio with raspberry vinaigrette, Marcona almond and blood orange

ASPERGE & BOTTARGA | 17 €
Haudutettua valkoista ja vihreää parsaa, mateen bottargaa ja Hollandaisekastiketta
Braised white and green asparagus, burbot bottarga and hollandaise sauce

ESGARGOT | ARTICHAUT 16 €
Yrtti-karhunlaukka hapankermassa haudutettuja etanoita ja parmesaania
Sautéed snails in herb and ramsons sour cream and parmesan
TAI
Yrtti-karhunlaukka hapankermassa haudutettua latva-artisokkaa ja parmesaania
Sautéed Jerusalem artichoke in herb and ramsons sour cream and parmesan

LISÄKSI | LEGUMES

Kokonainen valkosipuliconfit / Whole garlic confit 3 €
Tomaattisuolalla maustetut maalaisranskanperunat ja aioli / Tomato salted potatoes and aioli 6 €
Puikulaperunapyree & paahdettua voita / Mashed potatoes & roasted butter 6 €
Parsarisotto / Asparagus risotto 9 €
Vihersalaatti / Green salad 7 €
Aioli 2 €

KLASSIKOT / CLASSIQUES

SALADE DE GAMBAS | 17 € | 23 €
Avotulella grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, parmesaanijuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Grilled prawns, goat cheese, parmesan cheese, salad and grilled garlic bread

BURGER | 24 €
Avotulella grillattu härän burgerpihvi,
paahdettu valkosipuli-jalapenomajoneesi, grillattua paprikasalsaa, mature cheddarjuustoa, jääsalaattia ja maalaisranskalaisia
Beef patty grilled over an open fire with roasted garlic jalapeno mayo, grilled pepper salsa, Mature cheddar cheese, lettuce and country fries

CAILLE | 25 €
Hanhenrasvassa kypsennettyjä soijaglaseerattuja viiriäisenkoipia, maapähkinä vinaigretellä
maustettuja kauden kasviksia ja maapähkinäkreemiä
Soy glazed quail legs cooked in goose fat, peanut vinaigrette seasonal vegetables and peanut cream

PÄÄRUOAT / PLATS

TRUITE | 28 €
Puuhiiligrillattua taimenfileetä, haudutettuja kauden kasviksia ja  Foyot-kastiketta
Char-grilled trout fillet, braised seasonal vegetables and  Foyot sauce

POULET AU PRINTEMPS | 28 €
Puuhiiligrillattua kateenkorvalla ja pistaasilla täytettyä kevätkananpoikaa, confitkoipea, grillattua kevätkaalia ja huhtasienimuhennosta
Char-grilled spring chicken stuffed with sweetbreads, confit, grilled spring cabbage and creamed morels

BOEUF AU POIVRE 150G | 38 €
Puuhiiligrillattu pippuroitu härän sisäfileepihvi, konjakkikermakastiketta,
balsamicolla karamellisoitua sipulia ja harricot verts papuja
Char-grilled peppered beef tenderloin, cognac cream sauce, balsamic caramelized onions and harricot verts beans

RISE | 24 €
Parsarisottoa valkoisesta ja viheästä parsasta,
Marcona mantelia ja friseesalaattia
Asparagus risotto with white and green asparagus,
Marcona almond and frisée salad

LAPSILLE / POUR LES PETITS

TRUITE | 16 €
Puuhiiligrillattua taimenfileetä, haudutettuja kauden kasviksia, perunamuhennosta ja Foyot-kastiketta
Char-grilled trout fillet, braised seasonal vegetables, mashed potatoes and Foyot sauce

BOM BURGER | 13 €
Avotulella grillattu härän burgerpihvi, tomaattia
suolakurkkua, aiolia, mature cheddarjuustoa, jääsalaattia ja maalaisranskalaisia
Beef patty grilled over an open fire with mayo, tomato, pickles,  Mature cheddar cheese, lettuce and country fries

DESSERT | 4,50 €
Vaniljajäätelöä tai päivän sorbet
Vanilla ice-cream or sorbet of the day

JÄLKIRUOAT / DESSERTS

PAVLOVA | 13 €
Karpalo Crémeux, mehustettuja marjoja,
marenkia ja paahdettua valkosuklaajäätelöä
Cranberry Crémeux, juiced berries, meringue and roasted white chocolate ice cream

CHOCOLATE | 13 €
Suklaakakkua, karamelli-suklaamoussea,
passion-yuzusorbet ja kookosta
Chocolate cake, caramel chocolate mousse, passion yuzu sorbet and coconut

SORBET DU JOUR | 7 €
Bistro O mat’in päivän sorbet
Home made sorbet of the day

FROMAGE | 14 €
Valikoima ranskalaisia ja suomalaisia artesaanijuustoja, hunajaleipää sekä hilloketta
Assorted Finnish and French cheeses, honey bread and compote

PETIT FOURS | 9 €
Käsintehtyjä suklaakonvehteja à la Suklaa Täplä
Handmade chocolate pralines à la Suklaa Täplä

Viinilistamme

Kuohuvat

Anthony Betouzes extra Brut Terre de Grés
Pinot Noir, Chardonnay, Meunier
15,50 / 84

Josep Masach Cava Organic Brut, Catalonia, Espanja
10,50 / 55

Mionetto Sparkling 0%, Italia
7,50 / 45

Suomalaiset viinintekijät maailmalla

ITALIA – TOSCANA
Jarkko ja Josephin Peränen
Candialle, La Misse Chianti Classico
 78 €/plo

RANSKA – BORDEAUX
Riku ja Anna Väänänen
Gaïa de Château Puybarbe
64 €/plo

RANSKA – BORDEAUX
Juha ja Nea Berglund
Rosé de Carsin 2023 45€/plo
Chateau Carsin Sauvignon Gris 2021
11 €/12cl   15 €/16cl   62 €/plo
Chateau Carsin Rouge de Carsin
10 €/12cl   14 €/16cl   56 €/plo

UUSI-SEELANTI – VICARAGE LANE MARLBOROUGH
John Kennard ja Satu Lappalainen
Vicarage Lane Cantenbury Riesling
10 €/12cl   14 €/16cl   52 €/plo
Vicarage Lane Pinot Noir
10 €/12cl   14 €/16cl   56 €/plo

ESPANJA – PRIORAT
Mikko Alkio
Caminito a Motel Red & White
12 €/12cl   16 €/16cl   68 €/plo
Fam de Vida Cabernet Sauvignon
88 €/plo
Fam de Vida Garnatxa Blanc
14 €/12cl   18 €/16cl   78 €/plo
Fam de Vida Garnatxa Tinta
88 €/plo

BISTROMENUT / MENUS

BISTROMENU I

BOEUF TARTARE
Hiillostettu tartarpihvi kotimaisesta naudan pyöröpaistista, avokadokreemiä, paahdettua pistaasipähkinää, pikkelöityä jalapenoa ja kevätsipulia
Char-grilled tartare steak of Finnish beef round steak, avocado cream, roasted pistachios, pickled jalapenos and spring onions

TRUITE
Puuhiiligrillattua taimenfileetä, haudutettuja kauden kasviksia ja  Foyot-kastiketta
Char-grilled trout fillet, braised seasonal vegetables and Foyot sauce

CHOCOLATE
Suklaakakkua, karamelli-suklaamoussea,
passion-yuzusherbettiä ja kookosta
Chocolate cake, caramel chocolate mousse, passion yuzu sorbet and coconut

Välijuusto / Extra course cheese + 7 €

Menu 52 € / Viinipaketti 40 €

BISTROMENU II

ASPERGE & BOTTARGA
Haudutettua valkoista ja vihreää parsaa, mateen bottargaa ja Hollandaisekastiketta
Braised white and green asparagus, burbot bottarga and hollandaise sauce

POULET AU PRINTEMPS
Puuhiiligrillattua kateenkorvalla ja pistaasilla täytettyä kevätkananpoikaa, confitkoipea, grillattua kevätkaalia ja huhtasienimuhennosta
Char-grilled spring chicken stuffed with sweetbreads, confit, grilled spring cabbage and creamed morels

PAVLOVA
Karpalo Crémeux, mehustettuja marjoja,
marenkia ja paahdettua valkosuklaajäätelöä
Cranberry Crémeux, juiced berries, meringue and roasted white chocolate ice cream

Välijuusto / Extra course cheese + 7 €

Menu 52 € / Viinipaketti 40 €

VAPPUPÄIVÄN BRUNSSI 1.5.2024
Kattaukset klo 12:00 / 12:30 / 15:00 / 15:30

Josep Masach Impuls Cava Brut 10,50 € / 50 €
Mionetto Sparkling 0 % 7,50 € / 40 €

ALKURUOKAPÖYTÄ

Caesarsalaattia
Varhaisperuna-parsasalaattia
Kvinoasalaattia ”Primavera”
Buffala-mozzarellaa, endiiviä ja valkosipulileipää
Silli cocktail à la O mat
Pastis-graavilohta ja fenkolikurkkusalaattia
Härkätartar, rapeaa perunaa ja piparjuurikreemiä
Mausteisia karitsanlihamakkaroita, jugurttia ja pikkelöityä punakaalia
Varhaisperunoita ja tillivoita
Bistron artesaanileipää

PÄÄRUOKA PÖYTIINTARJOILTUNA

Parsarisottoa, ricottaa ja kevättryffeliä
*tai*
Haudutettua kuhafileetä, parsaa, kevätporkkanoita ja vermuttikastiketta
*tai*
Grillattua poronpaistia, puikulaperunaa Pont-Neuf ja korvasienimuhennosta

JÄLKIRUOKA PÖYTIINTARJOILTUNA

Kookos-valkosuklaakreemillä täytetty munkki ja tyrnimarjaa
*tai*
Banana Split

Kahvi, tee tai espresso

55 €
25 € 8-13v / 16 € 4-7v / alle 4v veloituksetta

ÄITIENPÄIVÄMENU
Sunnuntaina 12.5.2024

Kattaukset klo 12:00 /12:30 tai  klo 15:00/15:30

Cava Joseph Masach Impuls 10,50 € / 55 €
Mionetto Sparkling 0 % 7,50 € / 45 €

Alkuruokapöytä

Vihreää parsa-melonisalaattia
Caesarsalaattia
Miso marinoituja grillattuja kasviksia ja cashewpähkinää
Katkarapu Skagen ja kananmunaa
Silakka Escabeche
Tomaatti-manchego Bruschetta
Ginigraavattua lohta ja pikkelöityä retikkaa
Häränpaahtopaistia ja piparjuurta
Tilli-voilla maustettuja varhaisperunoita
Bistro O matin hapanjuureen leivottua artesaanileipää ja paahdettua voita

Pääruokavaihtoehdot

Grillattua valkoista parsaa, tomaattia ja hollandaisekastiketta

Grillattua taimenta, haudutettua valkoista parsaa ja savustettua voikastiketta

Grillattua kotimaista härän ulkofileetä, varhaiskaalia ja portviinikastiketta

Jälkiruokavaihtoehdot

Mehustettua raparperiä, Financier-leivos, raparperisherbet ja manteli Creme Anglaise

Bistro O matin jäätelöannos

Menu 55 €
Lapset 25 € 8-13v / 16 € 4-7v / alle 4v veloituksetta

Varaukset

Varaa pöytä alla olevasta kalenterista,

soittamalla tai sähköpostitse